Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
A izvini ti za koj sakas da cues be?Za Messi da ne sakas slucajno!Daj be ne preteruvajte sto vi e na vas.Nemame klupa alooooo sto vi e na vas.Taddei i prava postava da igra nekad moze da bide korisen.Jorgensen e gotov gledate,taka da Taddei ke bide super kako negova zamena.Sve ste strucnjaci u picku mater site poveke znaete od Prandeli i Corvino.Bravo bravo

A izvini ti za koj sakas da cues be?Za Messi da ne sakas slucajno!Daj be ne preteruvajte sto vi e na vas.Nemame klupa alooooo sto vi e na vas.Taddei i prava postava da igra nekad moze da bide korisen.Jorgensen e gotov gledate,taka da Taddei ke bide super kako negova zamena.Sve ste strucnjaci u picku mater site poveke znaete od Prandeli i Corvino.Bravo bravo

не сме ние многу стручњаци, само мислиме дека со 40м. евра може да се купи далеку подобар играч од тадеи, мислам не ни треба уште еден сантана у тим. има играчи ееее... и како тоа почнавме да збориме за напаѓач, каде ми е дефанзивецот.
јас сум да се фрлат сите пари на дефанзивец, отколку да се купат неколу постинтерски, постмилански играчи.
прандели се изјасни јавно, му требаат 3 класа играчи.
Јас ќе бидам задоволен само со 1.
Со исклучок на џилардино и варгас, кога корвино го одрзал кесето?

E kako Gilardino samo?
Jovetic 10 milioni
Vargas 12 milioni
Melo 8 milioni.
I prestanete da gi rugate igracite kako Comoto,Santana,Donadel....i oni bea zasluzni minatata sezona sto vlegovme vo Liga na Sampioni!

E kako Gilardino samo?
Jovetic 10 milioni
Vargas 12 milioni
Melo 8 milioni.
I prestanete da gi rugate igracite kako Comoto,Santana,Donadel....i oni bea zasluzni minatata sezona sto vlegovme vo Liga na Sampioni!

кога кажав фрлил пари мислев над 15мил. така да се отфрла и варгас од листата.
јас го ругам комото и саната од погорниве, донадел не би сакал да го продадат воопште, и тоа како е користен. Би сакал почесто да игра, одличен е. се сеќавам каква партија изигра против ајакс лани и прандели направи грешка што го извади.

Fiorentina Striker Alberto Gilardino: I Will Celebrate If I Score Against Milan

http://goal.com/en/news/10/italy/20...lberto-gilardino-i-will-celebrate-if-i-score-

GILA ke mi naprai merak epten ako dade gol

шо знам...мене овој натпревар и тоа како ми личи на 1.
силва изгледа нема да им игра, така да џила и нема кој да го чува.
се надевам фреј ќе се врати и дека LDS ќе игра одпочеток.

Вуки јас потполно те сваќам, но да те поправам велиш Тадеи да игра на позицијата на Јоргенсен, па нели Јоргенсен игра средина, а Тадеи е десно крило?

moze tadei za 2-3 mil nisto poveke za nego

mutu moze ke igra vo sabota, izglea se oporavil, toa e mnogu dobro za nas, so mutu i gila vo napad tepame 100%

не сме ние многу стручњаци, само мислиме дека со 40м. евра може да се купи далеку подобар играч од тадеи, мислам не ни треба уште еден сантана у тим. има играчи ееее... и како тоа почнавме да збориме за напаѓач, каде ми е дефанзивецот.
јас сум да се фрлат сите пари на дефанзивец, отколку да се купат неколу постинтерски, постмилански играчи.
прандели се изјасни јавно, му требаат 3 класа играчи.
Јас ќе бидам задоволен само со 1.
Со исклучок на џилардино и варгас, кога корвино го одрзал кесето?

брат имаш лошо размислување... ти мислиш ако имаат Фиорентина 40мил за трошење со тоа автоматски можат некоја јака ѕверка?? епа така не одат работите тие ќе купат играч од 20 или 30мил но ти си размислил ли дека тој играч од 30мил нема да ти игра за плата од 1 или 2мил како што се Донадел или Комото(пример) значи сакам да ти кажам дека откако ќе дадат 30мил за некој играч тие треба да му понудат и договор... и проблемот е тука, откако ќе го откупат играчот Фиорентина неможе да си дозволи да му понуди плата од 4мил(пример) по сезона и доколку потпише 5 годишен договор тоа се 20мил тоа е ризик за вашиот тим... ова што го наведов е само пример никаква провокација:smir:
еве една изјава на Корвињо: Mexes and Juan have salaries too high for us
извор:http://www.romagiallorossa.com/?action=read&idnotizia=16401

ПС ова ти го кажувам од искуство, сега Рома се дури и во полоша состоја

ej mnogu mi e mangupski potpisot mora da priznaete taka ???? :))

Вуки јас потполно те сваќам, но да те поправам велиш Тадеи да игра на позицијата на Јоргенсен, па нели Јоргенсен игра средина, а Тадеи е десно крило?

Jorgensen e klasicno desno i levo krilo.Igra dobro i so leva i so desna taka da nema vrska na koja strana igra.Inace Jorgensen ima igrano i kako poluspis i kako sreden ofanziven.Inace prirodna pozicija mu e krilo

брат имаш лошо размислување... ти мислиш ако имаат Фиорентина 40мил за трошење со тоа автоматски можат некоја јака ѕверка?? епа така не одат работите тие ќе купат играч од 20 или 30мил но ти си размислил ли дека тој играч од 30мил нема да ти игра за плата од 1 или 2мил како што се Донадел или Комото(пример) значи сакам да ти кажам дека откако ќе дадат 30мил за некој играч тие треба да му понудат и договор... и проблемот е тука, откако ќе го откупат играчот Фиорентина неможе да си дозволи да му понуди плата од 4мил(пример) по сезона и доколку потпише 5 годишен договор тоа се 20мил тоа е ризик за вашиот тим... ова што го наведов е само пример никаква провокација:smir:
еве една изјава на Корвињо: Mexes and Juan have salaries too high for us
извор:http://www.romagiallorossa.com/?action=read&idnotizia=16401

ПС ова ти го кажувам од искуство, сега Рома се дури и во полоша состоја

he he,
јадење гомна е тоа што го рекол корвино дека имале кој знае колкави плати, преголеми се платите на тие што моментално играат.
не ми кажувај дека фиренца не може да си дозволи уште еден играч од рангот на џила со големина на плата што ја прима.
реткост е тоа да играч не доаѓа пошто не ќе може да му ја задоволи плата на годишно ниво. не го барам јас џерард, бекам или не знам која друга маркетиншка марионета ;)

http://www.goal.com/en/news/10/ital...evilla-and-atletico-madrid-join-fiorentina-in

добар е коментарот, се изнасмејав :D:D:

great news just make sure you get rid of him quick , lol valancia sevilla and fiorentina want taddei ,, you can have him for free if you want , lol

ja ke vi go kazam zverot za odbrana Miguel od valencia toj mislam deka moze da se kupi baska valencia ne go igra mnogu kako ne sum corvinho ima da ja napravam fiorentina da grmi:)

Jorgensen e klasicno desno i levo krilo.Igra dobro i so leva i so desna taka da nema vrska na koja strana igra.Inace Jorgensen ima igrano i kako poluspis i kako sreden ofanziven.Inace prirodna pozicija mu e krilo

а јас секогаш го мислев како играч од типот на Монтоливо, демек ја држи средината, бидејќи е добар техничар барем според мене:toe:
но сега ти како што го опиша најдов многу сличности со Тадеи, па веројатно затоа Фиорентина и го бара, плус е ефтина варијанта со плата некаде околу 2мил мислам

Skroz razlicno od Montolivo.Isto kako Taddei od Roma.Jorgensen veke ima 35 godini i zatoa ovie Taddei go sakaat,a mozda i Santana ke go sitnat!

еве кој сака нека прочита како стојат работите од еден мој пријател од италија, од фиренца. страшна работа, како што реков заостаната, ретардирана италијанска работа (комунисти vs. нацисти), па добро бе....

Florentins do hate national football team for many reasons: we call it not "nazionale", but "juvenale", it's the same men and most of all the same power; FIGC (italian football federation) is a mafia, it makes only interests of Milan (Berlusconi), Juve (Fiat), Inter (Telecom) and Roma and Lazio (they don't have economic power but they have political power), FIGC in 1981 took us away the championship at the last match to give it to Juve (we had 2pts more than gobbis, and the corrupted director gave an invalid penalty against us while Juve had a nice direction), in 1990 they made the same in the UEFA cup final Juve-Fiorentina, then FIGC made pressure to sell Baggio to gobbis, in 2001 Roma and Lazio had 10 times the debts than Fiorentina, but they were saved with unvalid fidejussioni while Fiorentina was commissariated, we could sell Chiesa and find money, they made us die and send us in 4th category.And let's not tell about what happened 3 years ago... and look our directions in this championship! Then, national technical center is in Florence, it's the best in Italy, while Fiorentina don't have one, we'd like to "conquer the Bastille"! These are practical reasons, then there are ideological reasons: national supporters are in majority nationalists, fascists, stupids, Florentins are left-oriented, opened and internationalists, in other stadiums u see only italian flags, in Franchi u see argentinian, portugues, brasilian, yugoslav, montenegrin, danish, romanian, senegal, cuban flags!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom