Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Така е!Оваа сезона браво за нашиве газди!Прав потег во право време!
Јас идам на одмор и се читаме браќа за 15 тина дена!Постирајте што има ново!Чао и поздрав

Prandelli.jpg

Прандели посакува Фиорентина да биде ’глдана’ за трофеи
Тренерот на Фиорентина, Џезаре Прандели сака неговите избраници да покажат дека заслужуваат да играат во Лигата на Шампионите

“Започнавме со голема доза на ентузијазам во нас и фановите кои не поздравија покажаа дека и тие како нас се ’гладни’ за успех.” – рече Прандели “Благодарејќи на работата во последните неколку години, се доближивме до најдобрите четири екипи во Серија А.”
“Мораме да продолжиме по тој пат и на најважниот натпревар во сезоната, третото квалификациско коло во Лигата на Шампионите.”
“Се надевам дека веднаш ќе го видам истиот тимски дух како од предходните години, а новите играчи ќе учат од ветераните.”
“На харатија важиме за добар состав но сега ќе треба тоа да го докажеме. Ја имаме потребната желба и со мала доза на ароганција ќе успееме.”
“Колку повеќе се ближиме до првиот натпревар од Лигата на Шампионите, толку помалку ќе можеме да спиеме.”
“Во претходниет неколку зесони користивме определн систем на подготовки. Сега ќе се обидам со нешто ново.”

Џила супер го плативме!Рома и Јуве го бараа!Милан ќе се кае што го продаде!Прандели е вистински човек да мотивира и да врати во колосек некој играч!Случајот со Муту!Сите викаа наркоман,неможе да игра више!А за само една година стана еден од најдобрите во Италија!Тони,Прандели го воздигна иако беше добар!Направи да постигне 31 гол што не е воопшто малце!Кузманович!Дете од 20 години од Базел!Направи да го бараат Арсенал,Барселона...Монтоливо!Еден од најдобрите на таа позиција!Работа на Прандели!:smir:
Прво, Јуве имаше опција да го земе Џила, но не достави понуда..Се трачареше по 24 фудбал, гол.ком ама ништо повеќе од тоа не видовме..Од друга страна, не се согласувам дека само Прандели го навлече Муту во правилна насока..Го навлече и Капело, со земањето во Јувентус,каде што постигна 10 гола, и беше нешто слично, односно идентично со Јакинта, играч кој повеќето натпревари ги почнуваше од клупата..Сепак се виде дека е многу спремен, дека има надеж во него, и мислам дека немаше да биде продаден во Фиорентина ако Јуве не се преселеше во Б..И Прандели изигра голема улога, но и Капело..А и му легна Италијанскиот фудбал

Go iznafalivte MUTU...i juve e mnogu zasluzen za mutu sto se vrat vo najaka forma!

I oficijalno zapocnaa podgotovkite za novata sezona...Nedostasuvaat zvezite na timot MUTU, FREY i VARGAS...se ocekuva vtornik ili sreda da se priklucat na podgotovkite

10.jpg

15.jpg

Prandeli
17.jpg

Gilardino
21.jpg

Jovetic
28.jpg

Kuzmanovic

m_Kuzjpg.jpg

Osvaldo
m_Osvaldojpg.jpg

m_tifosi2jpg.jpg

m_gruppo4jpg.jpg

Commoto&Gilardino
m_gilardino_comottojpg.jpg

Semioli&Pasqual

m_semioli_pasqualjpg.jpg

top fotki
utre se priklucuvaat MUTU,FREY,VARGAS I WAIGO

ZA UTRE NAJAVENO :

10 sati: trening.
12 sati: predstavljanje Marco Storari.
16,30 sati: Adrian Mutu konferenciji za novinare.
17 sati: trening.

Муту е задоволен од ’новата’ Фиоренина Романскиот интернационалец, Адриан Муту вчера пристигна во Италија за да се приклучи на својот тим и вели дека навистина му се допаѓа новата Фиорентина
Upload

mutu%201.jpg
Напаѓачот на Виолетовите по одличната минатаогодишна сезона стана мета на неколку екипи во Италија. Римската Волчица е најзаинтересирана за услугите на Муту, но играчот најави дека приоритет му е останување во Фиренца.
Сепак преговирите за нов договор и одбивањето на претседателот на клубот да одговори на барањата на напаѓачот можат да предизвикаат незадоволство кај Муту и негова преселба во Рим.
Романскиот интернационалец вчера приситгна во Фиренца заедно со својата сопруга и дветет деца, и на насобраните новинари им соопштил дека нависитна му се допаѓа новата Фиорентина.
“Ќе одам да ја изврашам мојата работа. Во вторник наутро треба да ги поминам медицинските тестови и потоа попладнето да му се приклучам на тимот во тренинг центарот во Кастелрото.” – рече Муту.
“Ми се допаѓа новата Фиорентина но ќе мора да видиме како сето тоа ќе изгледа на теренот.”

4.30 e pres-konferencijata na MUTU..mnogu me interesira sto ke izjavi..

Дечки да ви кажам искрено овај состав ме плаши... Годинава Фиорентина ке биди многу конкурентна... Муту, Вергас, Џилардињо... Стварно имате ептем добри поединци... Се надевам дека ке му тргни на Џилардињо, а не да се мачи како во Милан... Ајде се најубаво оваа сезона...:helou:

Муту најави продолжување на проектот со Фиорентина
Романскиот интернациоанелц вели дека верува во клубот и проектото кој го започнале пред неколку години

“Пристигнав овде со голема доза на ентузијазам и права желба за работа.” – рече Адриан Муту. “Продолжувањето на мојот договор? Јас веќе имам договор кој истекува во 2011, но во следните денови ќе се сретна со претседателот.”
“Сите медиумски натписи кои беа поврзани со парите не се вистините, бидејќи мене тоа не ме интересира.”
Муту потоа проговори и за евентуалната тактика на Виолетовите во која тој заедно со Џилардино и Пацини ќе бидат ударната игла како и околу можноста тој да биде новиот капитен.
“Да играм со Пацини и Џилардино во нападот? Расположен сум за сите идеи на тренерот. Но најпрво да видиме како тоа ќе се реализира на тренинзите.”
“Јас да бидам капитенот? Кој не би посакал такво нешто, доколку тоа се случи ќе бидам почестен. Но за тоа треба да одлучи целиот тим а не јас.”
Муту исто така истакна дека е задоволен од како Фиорентина одигра на трансфер пазарот ова лето.
“Клубот направи неколку големи трансфери и донесе одлични засилувања. Покажавме дека продолжуваме со проектот кој го започнавме. Го сторивме она што го посакувавме..
mutu.jpg

Bravo za MUTU...treba i Kapiten da bide!
nekolku fotki od presot
292841.jpg

29285.jpg

29286.jpg

Преговори меѓу Јуве и Фиорентина имало за Аргентинецот Алмирон да биде позајмен во Фиорентина, а можело да се договори и co-ownership..Косопствеништво, 50-50...Ќе видиме што ќе испадне..Информацијата или шпекулацијата ја добив тука

moze almoirn e super igrac

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom