Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
а па тие удинезе колку ме нервираат ,нешто одбиваат понуди од 15-20 мил.кој ги ебе нека им дреме таму, па и тој ди натале колку е глуп, нека игра цел живот за 6-7 место, а го бараа фиорентина,милан и рома

А за ВАРГАС е потврдено од претседателот на Катанија, сега е готово веќе, Варгас е наш, само треба да дојде накај 20 на медицински прегледи...

Toп си е све!Варгас со нетрпени го очекувам!Ајде и Ревеље деновиве би требало!
Иначе брат прееска не бев на МСН кога ми пишуваше,после видов SORRY!Се слушаме!

Kad porastem biću Batistuta

STEVAN JOVETIĆ STIGAO U FIRENCU

1212535626.jpg
Stevan Jovetić je stigao juče u Firencu. Direktor Fiorentine Pantaleo Korvino predstavio ga je novinarima i navijačima kao najtalentovanijeg igrača kojeg je vidio posljednjih godina.
- Ne odustajemo od plana da napravimo snažan tim od mladih fudbalera. Stevan je dio tog plana. On je divan momak, kao i cijela njegova porodica koju sam upoznao. Radi se o najtalentovanijem igraču koga sam vidio u posljednje vrijeme - kazao je Korvino.
Jovetić bio je nasmijan. Kao i uvijek...
- Izabrao sam Firencu zato što je lijep grad, a Fiorentina mlad tim pun divnih ljudi. Sada mi je najvažnije da se što prije adaptiram na novu sredinu. Za mene je bio zainteresovan i Juventus, ali sam želio da igram na stadionu na kojem je igrao veliki Batistuta.
Crnogorski reprezentativac i doskorašnji kapiten Partizana potpisao je ugovor na četiri godine i biće veliki adut trenera Ćezarea Prandelija u Ligi šampiona.
- Biće mi veliko zadovoljstvo da igram u Ligi šampiona, ali o tome da li ću dobiti šansu odlučiće trener - kazao je Jovetić, koji poznaje četvoricu fudbalera Fiorentine.
- Znam Kuzmanovića, Avramova, Mutua i Donadelija".
Jovetić će dobiti dres sa brojem osam, koji je svojevremeno nosio njegov slavni zemljak Peđa Mijatović.
- Da, volio bih da nosim osmicu. Ipak, najvažnije mi je da dobrim igrama opravdam povjerenje i sredstva uložena u mene - rekao je Stevan Jovetić italijanskim medijima.
Nekadašnji talenat Mladosti, koji je 2003. godine otišao u Partizan, prešao je u Fiorentinu za osam miliona eura.

Oва кажува дека долго ќе остане со нас!!!

Незнам со е фркава со Муту, има денес у сите весници, нешо дужел на челзи 12мил. и барал поголема плата, што ке биде со чоеков незнам, ама мора да остане следната сезона

Незнам со е фркава со Муту, има денес у сите весници, нешо дужел на челзи 12мил. и барал поголема плата, што ке биде со чоеков незнам, ама мора да остане следната сезона
Mutu mislam deka si go otkupi dogovorot sam(za da si zamine od Celzi posle slucajot so mu se desi tamu)..I izgleda za toa bara..za da vrati dolgovite

Абе должи 12 милиони на Челзи!Е сега сака поголема плата за да го исплати тоа!Барањата му се 4 милиони годишно и најверојатно нема да добие!Така да најверојатно си оди!

Брат несакам МУТУ да си оди, беше лидер 2 години.
Сеа адвокатот на муту, рекол дека ке поднесат жалба до граѓанскиот суд,бла бла така да за муту ке се знае по европското првенство дали ке остане или не...

Фрката со Муту и Челзи е тоа што англичаните му го раскинаа договорот мислејќи дека Муту ќе заработи долга суспензија поради позитивност на тестот за кока. Ама Муту доби нешто минимално околу 4 месеци мислам и после слободно си отиде во друг клуб.

Челзи потоа се жалеше велејќи дека да била толку мала каната тој ќе останел кај нив и го тужат за оштета. Првин беше околу 16 милиони евра после се намали мислам. А ова за нов договор првпат го слушам па ако е така мислам дека ќе го продадете и ќе заработите добра сума на кеш

Aбе нема он да ризикува и да чека судот што ќе одлучи!Оди во друг клуб и готово!Ќе заработува тродупло!Фиорентина бара околу 25 милиони евра за него,а не верувам дека ќе најде адекватна замена!

Епа со тое пари може да ги купиме ПАНДЕВ И ФАРФАН

Бачко ни Пандев ни Фарфан ќе дојдат!Ќе го остават оној куртонон Семиоли да ми трча тамо-ваму!Или ќе земат некој млад,зверотиња како на пример Афелеј до ПСВ што се спомнува!Ама џабе ни е пошто многу млад тим сме и немаме искуство!

Бачко ни Пандев ни Фарфан ќе дојдат!Ќе го остават оној куртонон Семиоли да ми трча тамо-ваму!Или ќе земат некој млад,зверотиња како на пример Афелеј до ПСВ што се спомнува!Ама џабе ни е пошто многу млад тим сме и немаме искуство!
И да замине Муту, немате слаб напад..Го имате Пацини и Џилардињо, башка сигурно некој ќе земите со парите од продажбата (ако го продадат) на Муту, така да не е се црно..Него, Муту, си викам дека нема да ја напушти Фиорентина..Тука си ја врати формата, покажа солидна игра,и не верувам дека би се откажал од тоа..Сега бара четири милиони, а со управата ќе се сложат и за помалку..

И да замине Муту пак ќе бидете добри ќе ги имате Џила и Пацини во напдот.
А тимот не го прави само нападот имате добар голман, средина ...

Незнам ајде да почекаме и да видиме!Но сепак Муту е лидерот и душата на тимот!

Па и овие од управата педерчиња, МУТУ е лидерот и изигра најбоље од сите..треба да му ја покачат платата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom