Kad porastem biću Batistuta
STEVAN JOVETIĆ STIGAO U FIRENCU
Stevan Jovetić je stigao juče u Firencu. Direktor Fiorentine Pantaleo Korvino predstavio ga je novinarima i navijačima kao najtalentovanijeg igrača kojeg je vidio posljednjih godina.
- Ne odustajemo od plana da napravimo snažan tim od mladih fudbalera. Stevan je dio tog plana. On je divan momak, kao i cijela njegova porodica koju sam upoznao. Radi se o najtalentovanijem igraču koga sam vidio u posljednje vrijeme - kazao je Korvino.
Jovetić bio je nasmijan. Kao i uvijek...
- Izabrao sam Firencu zato što je lijep grad, a Fiorentina mlad tim pun divnih ljudi. Sada mi je najvažnije da se što prije adaptiram na novu sredinu. Za mene je bio zainteresovan i Juventus, ali sam želio da igram na stadionu na kojem je igrao veliki Batistuta.
Crnogorski reprezentativac i doskorašnji kapiten Partizana potpisao je ugovor na četiri godine i biće veliki adut trenera Ćezarea Prandelija u Ligi šampiona.
- Biće mi veliko zadovoljstvo da igram u Ligi šampiona, ali o tome da li ću dobiti šansu odlučiće trener - kazao je Jovetić, koji poznaje četvoricu fudbalera Fiorentine.
- Znam Kuzmanovića, Avramova, Mutua i Donadelija".
Jovetić će dobiti dres sa brojem osam, koji je svojevremeno nosio njegov slavni zemljak Peđa Mijatović.
- Da, volio bih da nosim osmicu. Ipak, najvažnije mi je da dobrim igrama opravdam povjerenje i sredstva uložena u mene - rekao je Stevan Jovetić italijanskim medijima.
Nekadašnji talenat Mladosti, koji je 2003. godine otišao u Partizan, prešao je u Fiorentinu za osam miliona eura.
Oва кажува дека долго ќе остане со нас!!!