Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
camporese kriv za dvata gola.etoo go vrtese po levata strana i golot na pazzini posle pasot....loso a igravme dobro.kako da nemaa sili da napravat nesto poveke....iskreno i ocekuvan rezultat,sepak inter e cela klasa podobar od nas iako vo prvo poluvreme imavme poveke sansi.toa e toa...sledniot pat so poiskusen vo odbranata.camporese treba da uci uste....

абе гајле ми е кој е интер и у која класа спаѓа, ниту ми е гајле што кампорезе си дал автогол ... се случува, криво ми е што имаат многу солидни шанси од кои што требаше да паднат голови, особено прво полувреме, како без еден играч да игравме, одвишок е тој џила, не знам што фудбалер е тоа со нога да не знае да шутне!

--- надополнето ---

и ако не се лажам мислам дека нема дадено гол со нога оваа сезона, сите со глаа, тоа би било интересна статистика.

ne tresete be, caproese ne mi go zakackajte, ne e ic krvi, deteto ima samo 18god

gila e kriv iskaca sam so golman , ne dava gol pederceto.. koj go ebe be, edvaj cekam leto da go sitneme

абе гајле ми е кој е интер и у која класа спаѓа, ниту ми е гајле што кампорезе си дал автогол ... се случува, криво ми е што имаат многу солидни шанси од кои што требаше да паднат голови, особено прво полувреме, како без еден играч да игравме, одвишок е тој џила, не знам што фудбалер е тоа со нога да не знае да шутне!
neznae gila da sutne , tocno toa deka imavme sansi vo prvoto,no vo vtoroto ne se vide ama nisto od nas.kako da padnavme na hondicionen plan.camporese pogledni ja reprizata na vtoriot gol pa ke vidis deka toj bese krivecot koj go pusti eto da centrira.vo sekoj slucaj mislam deka ima napredok vo nasata igra,no se ke si dojde na svoe mesto so vremeto.sepak inter si e inter znae koga kako da napravi povolen rezultat.niv im znacese poveke ovaa utakmica ,so ovaa pobeda se vklucija vo borba za prvo mesto.ajde sega vo nedela odime na pobeda so samprdoria pa da se uigra ekipava postepeno za sledna sezona..pozz

--- надополнето ---

ne tresete be, caproese ne mi go zakackajte, ne e ic krvi, deteto ima samo 18god

gila e kriv iskaca sam so golman , ne dava gol pederceto.. koj go ebe be, edvaj cekam leto da go sitneme
dobro znaci ako ima 18 godini da primame golovi i da ne go zakacame.vazi!:smir:

I jas sum na mislenje da e prodade gila, ni treba nekoj poeksploziven vo napad, prokockuva sansi demek 3-0 vodime, i taka e otidena sezonava, bar neka gi igra mladive, Camporese napravi greski ama ne vereuvam deka ke izigrase podobro natali ili kroldrup, Ljaic bravo trca maliot igra kreativno, i potrebna mu e sezonava kolu tolku za naredna da nabilda nekoe iskustvo, i mutu igra mn dobro. Kaj nas problemot e poveke psiholoski, dozvoluvame da ne pritisnat, i koa ke te pritinat ke primis gol, na sasma ili preku ubava akcija ke primis gol. Dobro e behrami sto dojde, vnese malku borbenost vo ekipava

neznae gila da sutne , tocno toa deka imavme sansi vo prvoto,no vo vtoroto ne se vide ama nisto od nas.kako da padnavme na hondicionen plan.camporese pogledni ja reprizata na vtoriot gol pa ke vidis deka toj bese krivecot koj go pusti eto da centrira.

ок, крив е, али можам да кажам дека во тоа второ полувреме на 1-1 џила беше сам пред гол, да дадеше гол миха ќе го убачеше натали у одбрана, можеби ќе примевме гол можеби не, гледаш колку малку е разликата, поентата ми е дека бевме подобри у игра но не и у реализација.

vazno e deka pocnavme da igrame kako sto ni dolikuva.pak ke povtoram deka ovaa sezona otide u pm veke odamna. t.e da se gradi igra i ekipa za sledna sezona e najpametna rabota vo ovoj moment..imame igra i treba da prodolzime so ova tempo.deneska izigravme dobro iako zagubivme,no raduva igrata na celata ekipa osobenno na ljajic koj za slednata sezona bi bil mnogu vazen za nas vo tandem so jovetic.rabotite odat kon podobro i jas sum optimist.FORZA FIORENTINA!!!

Imavme igra,imavme nadmoknost,ama djabe koga ne gi koristime sansite.Podobrenost vo igrata ima,pogotovo so vrakanjeto na Mutu i so navata formacija.Jebiga rekov,u prvo poluvreme prokockavme mnogu i Inter ne kazni,a deka nesto bile podobri toa sigurno ne.

Прво полувреме имаше многу добри шанси.. да беа барем малку повеќе сконцентрирани на реализација ќе паднеше интер прво полувреме.. атмосферата беше фантастична.. на секоја акција на фиорентина се палеа навивачите... секоја чест за нив.. али Интер извлече Газ.. Наредна е Сампдорија.. очекувам сигурна победа.. Само незнам дали Сантана или Лаљич ке стартува.. Зашто Сантана беше заменет во 20 минута поради повреда синоќе.

santana ke otsustvuva 7-10 dena poradi povreda.ljajic ke startuva najverojatno...

Ja ocekuvam so Samp sigurna pobeda,iako Sinisa najavuva promena vo sostavot radi odmor na del od igracite.

interesna izjava na montolivo:"sakam da ostanam vo fiorentina,no sakam ekipata da bide pokompetitivna.ne e tocno deka sum pregovaral so drugi timovi,problemot ne mi e vo parite" - ova e izjava sto moze samo da raduva deka idnata sezona ke go gledame monto pak vo viola , se razbira ako gazdite go svatat sto saka da kaze i pokazat na delo deka se seriozni...

top montolivo, jovetic, camporese.. ovie 3ca sakam cel zivot da igraat vo fiorentina

монтоливо навистина игра во добра форма после повредата, изненаден сум дури. сите почнаа да го бараат, али човекот си е на место и нема што да бараме од него ако дела вале не сака да инвестира и да продолжи со проектот за осовјување на скудето а не само фигуративно да се залага.
фиорентина сезонава има проблеми со реазлицијата како резулатат на недостигот од голови од јоветич поради повреда, а тешко кој и да се надеваше на голови од џила. на тимот не му треба многу, би рекол уште 3 играчи, инвестиција не поголема од 20М, пари кои што можат да се обезбедат со продажба на џила, можеби и муту кој веќе е во изминати години. моменталната состојба е смена на генерации во италија и фиорентина е во пол позиција која градеше тим веќе 5 години со млади играчи и сега се трудат да ни ги земат. целата ситуација е во рацете на дела вале, тој ја има топката сега.

Se slozuvam so tebe.Smena na generacii,a Fiorentina teba najveke da profitira od toa.Inace za Montolivo.Mene neznam dali znaete,ama Montolivo mi e omilen igrac.MIslam deka bas gi poseduva site karakteristiki za eden igrac od sredina na teren.Mi se sviga sto ima oset za gol i znae da otide ponapred,igrac kako sto e Lampard vo Chelsea,Xavi vo Barsa,Gerard vo Liverpul,Svajnshtajger vo Baern...normalno deka ne e kako ovie od prosta pricina sto igra vo mnogu pozatvoreno prvenstvo,a i nieden trener do sega ne mu dal bar malce poofanzivna uloga,iako pod vodstvona Prandelli postignuvase po 6-7 gola vo sezona vo site natprevaruvanja.Montolivo plus spored mene moze i da napreduva,samo koga bi imal konkurenten tim i koga bi imal okolu nego igraci koi ke ja zadrzat sredinata i mu dozvolat da otide malce ponapred.

Utre ocekuvam pobeda za Fiorentina.Ne za drugo nego ja odigrav 1 u kladilnica i toa so hendikep :toe: treba da gi otvorime kako tikvaako igrame kako na poslednite dve utakmici,a i koef. e 3,00.Ke ima mali promeni vo sostavot,ali gore dole toa e toa.Dagostino se ocekuva na mestoto na Donadel i Natale na mestoto na Camporeze i eventualna De Silvestri.

Mozen sostav:

Boruc; Comotto, Natali, Gamberini, Pasqual; Behrami, D'Agostino, Montolivo; Ljajic, Mutu, Gilardino .

Mislam deka treba da go igra camporese, neka se priviknuva na Ligava kolku moze poveke, osobeno da mu dade podrska po, ajde greskite na natprevarov so inter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom