абе дечки или јас не ја сфаќам филозофијата или барам премногу или сасвим нешто трето е...
многу се нервирам пошто сите таленти ги правиме, и само млади деца земаме за 1-2 години ги приспособиме да играат и како одскочна штица ги пуштаме да одат а за тоа време трпиме на резултати... и кај одат тие пари толку играчи продадовме се лажеме со некои дебили што мора да пцујам секоја утакмица по 100 пати...
и пак иста приказна пак млади деца да ги "учиме да одат" и ги шиткаме а никако не напредуваме тапкаме у место со тоа (веќе 4 годни заврсуваме 4 место и оваа година пак исто,разликата е што ЛШ направивме историја, а првенство пак по старо)... немаме долно докажани и искусни играчи па макар биле како Панучи кој и со 36 години е командант во одбраната на парма а го зедоа без пари...
кај ни се сеа играчите од типот на Руи барем (како Бати не ни можеме прескапи се а и нема такви) кој би биле потег играчи ...
се додека не се обратиме на политика за квалитет и искуство секогаш ке сме зад дедо мики,јуве и интер...
еве го примерот за занети гледате во него како се гледа искуството?
некои работи не ми се јасни... неможеш да направиш екипа а да не вложуваш...
еве пред 2-3 недели и мистерот кажа дека ни требаат искусни играчи проверени и докажани... а FELIPE и BOLATI се далеку од тоа...
а сега ако сакате плукајте по мене,со камења и јајца гаѓајте,ама така е...
еве пример одбрана зошто не се земе еден Cris,Demichelis,Naldo,Mertezaker...
среден ред еден Aimar,Riquelme... играчи кои знаат и да убрзаат напад а и да забават...
а напад и пак без пари ќе бидат еден Toni (или квалитет како Pandev) кој би бил може и дирекна конкуренција на Gilardino ...
значи од овие тројца да се купат насекоја позиција по еден би потрошиле макс 20 милиони... многу подобро решение него 17-18 за FELIPE и BOLATI