Не се сложувам во целост со тебе.Викаш деца!Како прво деца(надежни таленти како Муноз и Салвио)се цел на КОрвињо од проста причина што кога ќе имаат 24-25 години тие исти "деца" ќе вредат 20-30 милиони евра и тогаш Фиорентина нема да може да си ги дозволи тие играчи од причина што тимови како Реал и Ман.Сити го уништуваат пазарот.За Јоветич ќе се сложам дека не е зрел ама за МОнтоливо не.Јебига се дешава да промашиш,поточно влезе во брзина каде што неможеше да се исконтролира(ако милслиш за таа шанса).
Продажбата на Мело ја искоментира.Ако сакал он да си оди пријатно и нема што тука многу.Заработивме 3 пати чисти пари повеќе од тоа што го купивме лани.И ја сакав да остане,ама јебига,фудбалер што не игра со срце за тимот пријатно.Занети мислам дека е добра опција со оглед на искуството и мислам дека ќе даде дупло повеќе од Мело кој скоро секој натпревар правеше жути картони и секој трет беше суспендиран.
Иначе и јас сум разочаран на КОрвињо за тоа што нема да донесе дефанзивец централен.Но ми се свиќа тоа што кажа дека ако пазарот моментално не нуди таков играч кој што е во параметрите на клубот тогаш нема што залудно пари да се фрлаат.Ние можеме да утре да кажуваме имиња кој би бил добар и кој би се вклопил.Но не знаеме што Прандели и Корвињо имаат договор и каков играч посакува Прандели.Така да јас мислам дека Корвињо знае што прави.Добар скаут е и добар менаџер и очекувам бар две добри засилувања.Нема врска тоа дали ќе бидат деца или не.Агуеро,Меси,Лавеци,Зарате,Пато,Фабрегас,Пике...се појавиа како анонимни со по 18-19 години и станааа носители на играта во клубовите.Така да мислам дека искуство има во Фиорентина и дека потребни се млади играчи со оглед на тоа што Муту,Даинели,Јоргенсен... веќе минаа над 30 години.
Поздрав и добредојде и се надевам дека почесто ќше доаѓаш:smir: