Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Добро изиграа сите освен Муту кој не е у форма.Монтоливо исто малце зезна ама другите беа ОК.Јоветич двајцата штопери по цигари ги прати,само уште гол фалеше!

браво одличен резултат еден гол дома и мирна глава:smir:

0252063b.jpg
Munoz-Boka Juniors

eduardo-salvio.jpg
Eduardo Salvio-Lanus

Овие би требало да дојдат.Првиот скоро сигурно.Бек 19 години и крилото или полушпиц на Ланус исто 19 години.Плус еден десен бек.Де Силвестре или Џонатан,а можеби и Ебуе иако се мали шансите

Semioli vo Sampdoria za 5mil.

Ako go zememe Salvio zakon, a i mora da se bara desen bek, de silvestri ili ebue

Па вчера Ебуе не играше.Венгер и баш не смета нешто посебно на него.Мислам дека Корвињо е глуп ако даде 8 милиони за Де Силвестре а не даде 10 за Ебуе.Овој Салвио многу добро игра.Играч како што сакам јас.А овој Муноз е курпулентен бек,само што е млад.МИслам дека е повисок од Гамберини.Ако ги земат ови две деца,убедливо најдобар млад погон ќе имаме.Чао Семиоли.Ете уште пари во каса

Abe pari ne se problem, zemaa 20 mil od melo, ama ne znam so izveduva Corvino, ja navivam i se nadevam deka le dojde ebue, za munoz najverojatn se soglasile boka da gi prodadat polovina od pravata, a cenata za drugata polovina ke se odredi spored pokazanite performansi, fiorentina ke plati pomegu 5 i 6 mil, problemot e sto deckovo e povreden i nema da igra do noemvri. se suska nesto za Da Costa deka bile zaenteresirani Valensija, pa moze da napraat nekoj dogovor za Ever B.

Дечки,

Не знам зошто се палите на децава од 18,19 години кои нешто би требале да бидат за 5 години. Во фиорентина секогаш било нешто за нешто за 5 години, почнаа да звучат како нашиве политичари. Ни требаат играчи созреани кои ќе го понесат тимот на наредното ниво, пошто не можам да го слушам корвино како вика дека скудето==4-то место....
Разочаран сум од него ова лето поради продажбата на мело и некупување на дефанзивец – па ако треба нека се фрлат и сите 20мил. Не би се изненадил и да не купи дефанзивец.
Продавањето на мело мислам дека ќе се покаже како голема штета за тимот и повеќе бев за задржување на мело а повеќе за продажба на муту.
Изгледа дека никој не гледа дека треба да се продаде муту и тоа сега.... Како и да е, од она што го видов вчера со спортинг, на кој јас лично ќе можев да му дадам уште 3 гола, видов дека не можеме да ја заджиме топката, а да не почнувам со тоа дека монтоливо и јоветич треба да созреат и да знаат каде да шутнат. Се надевам дека Сантана ќе остане и ќе влезе во форма, не сум воопшто импресиониран од Маркиони, ниту од Занети.
Еве ви оваа страна http://fiorentina.theoffside.com/ ако не сте ја знале, поточно е блог, али сепак има добри постови, одлични дискусии.

Поздрав.

firenza_fan dobredojde na nasiot fan-klub

do nekade imas pravo, ni trebaat iskusni igraci, a imame malce pari, taka da eboue ili de silvestri se najdobrata opcija

firenza_fan dobredojde na nasiot fan-klub

do nekade imas pravo, ni trebaat iskusni igraci, a imame malce pari, taka da eboue ili de silvestri se najdobrata opcija
И Де Силвестри има 20 години и не е баш како што викаш ти искусен

Не се замарајте ако Корвињо не знае што прави Прандели сигурно знае:smir:

Кај Прандели ми се допаѓа поставување на формација, али сепак треба да биде построг кон Монтоливо и Јовентич, нема заебанција веќе ги потрошија сите "децки" џокери, или нека играат како што треба или нека греат клупа. Јас ова лето, иако сеуште има шанси, сакам Пандев да го земат, баш го гледам дека ќе се вклопи во играта, играч што знае да задржи топка.
Имаме и ние искусни играчи како Даинели, Клоудруп, али да не почнувам со нив. Кој колку е стар-млад и нема некоја врска, проектот дека децава што ги земевме дека за 5 години ќе бидат созреани играчи, останаа деца...али сепак ретко да се најде дете од 18 години и да прави парче, освен ако не се вика Меси или можеби Бабакар :)

Не се сложувам во целост со тебе.Викаш деца!Како прво деца(надежни таленти како Муноз и Салвио)се цел на КОрвињо од проста причина што кога ќе имаат 24-25 години тие исти "деца" ќе вредат 20-30 милиони евра и тогаш Фиорентина нема да може да си ги дозволи тие играчи од причина што тимови како Реал и Ман.Сити го уништуваат пазарот.За Јоветич ќе се сложам дека не е зрел ама за МОнтоливо не.Јебига се дешава да промашиш,поточно влезе во брзина каде што неможеше да се исконтролира(ако милслиш за таа шанса).
Продажбата на Мело ја искоментира.Ако сакал он да си оди пријатно и нема што тука многу.Заработивме 3 пати чисти пари повеќе од тоа што го купивме лани.И ја сакав да остане,ама јебига,фудбалер што не игра со срце за тимот пријатно.Занети мислам дека е добра опција со оглед на искуството и мислам дека ќе даде дупло повеќе од Мело кој скоро секој натпревар правеше жути картони и секој трет беше суспендиран.
Иначе и јас сум разочаран на КОрвињо за тоа што нема да донесе дефанзивец централен.Но ми се свиќа тоа што кажа дека ако пазарот моментално не нуди таков играч кој што е во параметрите на клубот тогаш нема што залудно пари да се фрлаат.Ние можеме да утре да кажуваме имиња кој би бил добар и кој би се вклопил.Но не знаеме што Прандели и Корвињо имаат договор и каков играч посакува Прандели.Така да јас мислам дека Корвињо знае што прави.Добар скаут е и добар менаџер и очекувам бар две добри засилувања.Нема врска тоа дали ќе бидат деца или не.Агуеро,Меси,Лавеци,Зарате,Пато,Фабрегас,Пике...се појавиа како анонимни со по 18-19 години и станааа носители на играта во клубовите.Така да мислам дека искуство има во Фиорентина и дека потребни се млади играчи со оглед на тоа што Муту,Даинели,Јоргенсен... веќе минаа над 30 години.
Поздрав и добредојде и се надевам дека почесто ќше доаѓаш:smir:

ха ха,
мело не сакаше да си оди, го направивме човек и прилично сум сигурен дека ќе останеше барем уште една година, фиорентина стана алчна пошто беше "offer you can't refuse". Дилот беше навистина добар, мело не вреди 25 мил., али како што викаат навивачите на виола шампиони едноставно не продаваш. а да не зборам како тоа настана прераспределба на моќност со тоа што го дадоа на јуве.
Едноставно ако ја подруваш продажбата на мело се задоволуваш со 4-то место, кое и така немаше да биде наше да не беа навивачите да ги треснат со порали пред 4-1 со рома. голем тренер не дозволува да направи хулигани од навивачите.
Сепак, и со овие играчи фиорентина е многу јака, иако некогаш не сме сигурни дали се тие на правата позиција. Требаше пола сезона за да се префрли варгас напред, посто паскавал е многу подобар како LB.
Лити го играше монтоливо многу понапред на купот у африка и се покажа многу добро, треба ли некој да му каже на прандели да го мрдне понапред!!!

koj saka da se kladi so mene deka nema da kupime ni eden od igracive demek sto gi 'barame'

Luisao, Ebue, Salvio, kaladze....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom