И повторно пораз на пенали...
Депортиво-Њукасл 0-0 (3-5 на пенали).
Одново меч кој го губиме на пенали. Депортиво беше подобра екипа на теренот али откако не искористија неколку шанси го загубија мечот. Лотина стандардно почна со формација 4-2-3-1. Повторно се експериментираше со ихграчите па, на голот беше Ману, десно Мануел Пабло, лево Стопира, и централно Лопо и Ајтами. После нив играа Родригез и Рубен Перез, десно крило Саул, лево Урета, во средина Мичел и напред Рики. Депортиво одново имаше проблеми по левата страна иако не ја засилиме нема шанси да имаме добра сезона во лигата. Стопира е доста просечен таму, а и Урета не се снаоѓа по таа страна (се надевам нешто ќе се смни со играњето на Гвардадо). Десната страна со Саул беше совршена, а стварно одлично засилување добивме во Иван Перез. Одбраната истотака солидна...
Најдобрата шанса за депор вчера ја имаше Мичел кој ја погоди стативата откако Саул ја одработи целата акција. Лошото е што на крај ја напушти играта поради повреда, и можно е да отсуствува некој период. И Њукасл за кој настапија Циско и Колочини имаше свои шанси особемно преку Енди Керол. На крај немаше голови, а Њукасл победи со 5-3 на пенали.
MATCH STATISTICS
Deportivo: Manu - Manuel Pablo, Aythami, Lopo, Stopira (Laure 46') - Rubén Pérez (Zé Castro 70’), Juan Rodríguez (Juan Domínguez 46) - Saúl (Valerón 66’), Míchel (Pablo Álvarez 51’), Urreta (Guardado 46’) - Riki.
Newcastle: Harper (Krul 45’) - Coloccini, José Enrique, Barton, Guthrie (Nolan 45’) - Carroll, Routledge, Perch - Xisco (Jonás 45’), Taylor, Best (Lovenkrands 73’).
Penalties: 0-1: Lovenkrands,1-1: Zé Castro, 1-2: Nolan, 1-2: Riki missed the target, 1-3: Carroll, 2-3: Aythami), 2-4: Taylor, 3-4: Guardado, 3-5: Barton.
Referee: Ramírez Domínguez. He showed yellow card to Manu ; Taylor, Barton, Perch and Nolan.
Venue: Riazor (8,000)
Истотака да се поправам себеси околу претходниот пост. За Рубен Кастро, бетис ни платил цели 1.5 милииони евра. каков договор

God bless you Ruben