Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување

Требало да прашаш пред да уплатиш, пошто далеку сме утре од кец. Како што можеш да видиш ни фалат првиот голман, првиот дефанзивец, првиот лев бек, првото крило, неколку плејмејкери, првиот напаѓач и уште неколку играчи. Па сега ти види колку ти е сигурен кецот :)

Требало да прашаш пред да уплатиш, пошто далеку сме утре од кец. Како што можеш да видиш ни фалат првиот голман, првиот дефанзивец, првиот лев бек, првото крило, неколку плејмејкери, првиот напаѓач и уште неколку играчи. Па сега ти види колку ти е сигурен кецот :)

nosam sreka ja ke vidis utre:) stvarno ne gi znaev okolnostite pred da gi stam 1,ali predcuvstvoto mi e deka ke tepate 3-1:helou:

nosam sreka ja ke vidis utre:) stvarno ne gi znaev okolnostite pred da gi stam 1,ali predcuvstvoto mi e deka ke tepate 3-1:helou:

Нема теорија да дадеме 3 гола :)
По повредата на Фелипе ние сме тим кој едвај има по три шута на гол по натпревар па камоли да дадеме исто толку голови:)
Ако тепаме тоа ќе биде или минимално или 2-0 :)
Ај се надевам ќе донесеш среќа за утре :helou:

Ништо од Гвардадо во прв тим :( Али добро е што барем Ласад игра од почеток. Против гетафе играме со формација 4-3-2-1:tapp:
Почетни 11 :
Ману
Пабло Колото Кастро Лауре
Серхио Томас Домингез
Родригез Ласад
Адријан​

EDIT: 0-1 Мику :helou:
Тоа е кога ја имаме ултра спората одбрана...

EDIT: 0-2 Зе Кастрооооооооооооооо, браво мајсторе кога веќе неможеш да дадеш гол дај си автогол:tapp::tapp::pusk::pusk:

Leeeeeeeeeeee Ze Castro epten kvaliteten napagjac e:pos2:

Ej brat ti sto si ja pisal kec,ne mora da cekas da zavrsi.mavaj go livceto uste sega.

Море да му ебам сестрата негова, кај го земаа кај си ебаа мамата :tapp:
Како што кажав денес играме со целосно аутсајдерски состав, така да не ме чуди ако ни се повтори катастрофата од Монако:kesa:
Тогаш барем дадовме три гола :pos:

Definitivno so sigurnost mozam da kazam deka nema evropa za deportivo ovaa sezona.:toe:
Sledniot edit go davam posle poslednoto kolo da napravam edno rezime na timot vo ovaa sezona.
Vece nema so da se komentira i pisuva.Ednostavno toa ni se silite so vakov kvalitet na igraci.Pozdrav do site fanovi na deportivo posebno do Saber Rider-covekot koj nikogas ne gubi nadez.:wink:

Definitivno so sigurnost mozam da kazam deka nema evropa za deportivo ovaa sezona.:toe:
Sledniot edit go davam posle poslednoto kolo da napravam edno rezime na timot vo ovaa sezona.
Vece nema so da se komentira i pisuva.Ednostavno toa ni se silite so vakov kvalitet na igraci.Pozdrav do site fanovi na deportivo posebno do Saber Rider-covekot koj nikogas ne gubi nadez.:wink:
Не се предавај бе, сега му е мајката :zlo:
Таман следно коло на Висенте Калдерон па за две кола гостување кај барса, па Валенсија :zlo:
Парче ќе ги направиме :pos:
Шала на страна, без повредениве играчи толкава ни е силата. Со слепец за тренер (незнам само колкава среќа имавме првиот дел од сезоната да стекнеме капитал за да не отпаднеме), без ниедно засилување и без играчи на некои позиции, толку е....
Мене ме нервира што воопшто не покажуваат дух, како на пример што го покажаа во вториот дел во Хихон. За одбраната немам ама баш никаков коментар. Тој Зе Кастро да дојде во Славија од мое маало нема да се избори за прв тим, а замислете неговата цел оваа сезона беше да се избори за настап за Португалија на светсково :nesvest:
На голот хендикеп :toe:
Аранзубиа суспоендиран и втор голман како и да немаме. Подобро едно ќупче да ствевме пред гол, може ќе фатеше некоја топка. Сепак тоа што е најпоразително за нашиот тим е брзината. Поспор тим ако постоел некогаш на планетава ја си го сечам сосе јајца. Жалосно е тимови како Хихон, Ваљадолид , Еспањол и Гетафе да не прават парампарче. 6 бода лапна Ваљадолид кој денес беше понижен од Ксерез:nesvest:
Но пак ќе повторам голем удел тука има и малерот кој не бие постојано. Ние сме мал клуб, и немаме некој голем избор. Истово го викав и кога имавме одлични позициуи кога сите типуваа дека ќе се најдеме во ЛШ. Реков и тогаш, две три повреди и замени немаме ни за лек. За жал погодив дека ќе се случи нешто такво. Повреди на клучните играчи и GOODBYE EUROPE:helou:
Ако ништо друго Рики даде гол одма по неговото враќање:tv:

Абе тоа повеќе пари треба бе, нејќе така у Европа.

Абе тоа повеќе пари треба бе, нејќе така у Европа.

Епа требаат пари ама ги нема ни за лек :nesvest:
Скромни се очекувањата и за следниот меч. Којзнае дали ќе биде подготвен Гвардадо да се врати целосно на теренот. Уште од сега е познато дека нема да го имаме Пабло Алварез, а се надевам барем дека Рики ќе може да го игра целиот меч заедно со Гвардадо. Ако не се случи тоа ондак не ни бега тешка катастрофа. Лопо и Аранзубиа имаат уште еден меч суспензија, и само се надевам дека Лотина нема да го стави Зе Кастро повторно во игра, туку ќе му даде шанса на Писку и дека на левата позиција ќе го испроба младиот Раул кој е единствениот лев бек во Депортиво и Фабрил што игра со лева нога.
И како за инат Атлетик вечерва тепаше со 4-3. Bye,bye Europe:helou:

Депортиво заинтересиран за четири играчи.
Најголема можност од следна сезона да го облече сино-белиот дрес има десното крило на Елче, Саул Фернандез Гарсија. На 24-годишниот Шпанец договорот со второлигашот му истекува на крајот од сезонава, и веќе одби продолжување и изјави дека сака да игра за депортиво :)
Би требало да е некаде на рамниште на Хуан Родригез, но во една ваква кризна ситуација и он би бил поволно засилување. Оваа сезона има одиграно 26 меча и постигнал 3 гола.
Најзвучното име од сите 4 играчи е Џовани Дос Сантос. Одамна го имавме на мета овој играч, но не успеавме да го лапнеме во трката со Тотенхем. БНеговата цена е 6 милиони, цена која можеме само да ја сонуваме :) Но, би требало Тотенхем да ни го позајми, како што го направи оваа година истото, бидејќи Сантос е позајмен во Галатасарај.
Следниот играч за кој Депортиво е заинтересиран е истотака Мексиканец, а тоа е 20 годишниот плејмејкер на Толука, Моизес Веласко. Настапувал во 2007 за репрезентацијата до 17 години и го освоил Светскиот куп :) Проблемот со него во моментов е тоа што во Толука го играат на позицијата шпиц, и неможе да се пронајде баш, што е причина повеќе да дојде кај нас :)
И последниот играч што го следиме е Мексиканец.Едгар Пачеко е ол-раунд играч :) Може да игра лево крило, десно крило, средина и како напаѓач. Има само 20 години и игра за Атлас. Неговата цена е 3 милиони. Е сега дали Атлас ќе се согласи повторно да продаде играч на Депортиво, откако Депор уше го нема доплатено целосно трансферот на Гвардадо од Атлас, е знак прашање :(

Сепак има време, и ќе видиме што ни носи летото:)
Моја желба за ова лето е Москвера, роден во Ла Коруња :), а играч на Реал Б. Ех бар да ни го позајмат...

Четврти пораз во серија. Го гледав само првиот дел во кој можам да кажам дека бевме поамбициозната екипа и имавме неколку прилики преку Адријан и огромна шанса преку Колото. Но примивме доста наивен гол, а во вториот дел противникот целосно не растурил. Со ова само се потврди констатцијата дека нашиот краен и реален дострел за оваа сезона е просечното десето место, па дури е и добро што на крај нема да испаднеме од лигата :) Тотално ме задоволи играта на Гвардадо. Магија :wub: Но ни тоа не е доволно кога се нема некоја квалитетна поддршка. Ако го продадеме него и Фелипе идна година, тогаш слободно можам да кажам дека ќе ни престои грчевита битка за опстанок :(

И во овие тешки мигови за клубот, Лендоиро решил дека мораме да го лапнеме Москвера за следната сезона. Ќе оди до Мадрид за да преговара за младиот Галициец. Заинтересирани сме биле за уште еден 19 годишен Бразилец кој настапува за Реал Ц, само не ми текнува како се викаше :kesa: Асоцијацијата на играчите од примера, повикува на протест во 33 коло, па така не е извесно дали ќе се играат мечевите од колото во ккое Депортиво игра со Алмерија:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom