Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Со мало закаснување честито победа и пласман во 1/2 финале...вакви Класика утакмици се играат само во Англија и никаде на друго место...се надевам на повторување на ланското финале :helou:

Ако ја најде некој цела утакмица на торрент нека ми прати пп ова мора да се зачува:smir:
И мене :helou:

Утакмицата нема да ја коментирам (несакам пак да ми се качи адреналинот и пак да се дерам дома ко ненормален)

Што се однесува до најслабата фигура во нашиот тим, Чех, ќе кажам дека беше само лоша вечер која се надевам нема да се повтори...
Првиот примен гол беше целосно по негова вина, и тоа значително му ја намали самодовербата. Како што кажа и коментаторот за голманите:
и тие како да се импресионирани од големината и значењето на овој натпревар...:toe:
Се надевам нема така да брани со Барса бидејќи освен што ќе постигнеме 2-3, ќе примиме 5-6 голови, а доста ми беа шокови минатата ноќ.... Ќе играме без Кол (а можеби и без Босингва) така да тој Тери и Алекс ќе ни се главните адути. Се надевам на негово побрзо закрепнување (во психичка смисла)

П.С. Мислам дека ова е после смртта на мајка му, неговиот прв гол после таа трагедија... (инаку во ПЛ)

Attachments

• Lapmard....jpg
    Lapmard....jpg
    24,2 KB · Прегледи: 9
Еве ги и оцените за фудбалерите од www.goal.com

Petr Cech (2)
Branislav Ivanovic (6)
Ricardo Carvalho (4)
Alex (7.5)
Ashley Cole (6)
Michael Essien (6)
Michael Ballack (6)
Frank Lampard (8)
Salomon Kalou (5)
Florent Malouda (6)
Nicolas Anelka (8)
Didier Drogba (9)

Чех со овие слабите изданија у последно време почнува да ме плаши :(

Има на гол едно интересно видување со кое се сложувам, дека Челзи и Ливерпул со лошата, нималку концентрирана игра (особено во одбрана, но и на средината) напраја еден натпревар за фудбалската историја, јебига...

Од друга страна, оценкиве се смешни.
Чех 2, Калу 5...ма немој. Калу се лом напрај со самото то шо беше на терено. Чиста 1. Чех - 3.
Анелка чиста 7-ка по ваквата скала.
Разликата меѓу Алекс и Карваљо е во погодоко. Разликата меѓу нив не е толкава (3,5).
Малуда и Балак в ред ми се, Есиен можело 7-ка.

Чех 2, Калу 5...ма немој. Калу се лом напрај со самото то шо беше на терено. Чиста 1. Чех - 3.
Разликата меѓу Алекс и Карваљо е во погодоко. Разликата меѓу нив не е толкава (3,5).
А Лампард 8 ?:uvo:
Јас би му дал 9 :toe:

Има на гол едно интересно видување со кое се сложувам, дека Челзи и Ливерпул со лошата, нималку концентрирана игра (особено во одбрана, но и на средината) напраја еден натпревар за фудбалската историја, јебига...

Анелка си е таман имаше две асистенции ако не грешам?

Чех уверен дека ќе ја врати добрата форма
Голманот на Челзи, Петр Чех вели дека има само моментален пад на формата и очекува наскоро повторно да се врати на неговото вообичаено ниво.
На последните два натпревари против Болтон и Ливерпул, Чех не бранеше најдобро, прими дури седум погодоци. Хидинк изјави дека чешкиот голман нема доволно самодоверба, но Чех верува дека ќе ја врати добрата форма.
"Имам доволно самодоверба за да ја одиграм сезоната. Бранев добро во сите натпревари откако Хидинк стана менаџер на клубот" - изјави Чех за Daily Star.
"Единствениот натпревар на кој не одиграв добро е оној со Болтон, но тоа не беше премногу лош натпревар за мене. Погрешив за еден гол".
"Против Ливерпул исто така направив една грешка, а при голот на Лукас топката го смени правецот".
"Бев подготвен за натпреварот и се чуствував добро на подготовките. Имав самодоверба".
"Но не треба да се зборува, треба самодовербата да се покаже со начинот на кој тренирате и на кој браните на натпреварите".
"Доколку отидете кај менаџерот, можете да му кажете што сакате, но одењето во неговата канцеларија не значи ништо. Најтешкиот дел е на теренот".
"Луѓето можат да зборуваат за криза во дефанзивата, но треба да погледнете подалеку, во текот на целата сезона".
"Погледнете што се случи откако Хидинк дојде на кормилото. Тоа не можете да го споредувате само со последните два натпревари".
"Не се одбранивме добро на последните два натпревари како тим. Никогаш во мојата кариера во Челзи не ми се случило да примам седум гола во два натпревари по ред".
"Направив две грешки во успешни натпревари, кога ќе победите, па дури и да направите грешки, тоа е добар знак" - заврши Петр Чех.

Чех уверен дека ќе ја врати добрата форма
Голманот на Челзи, Петр Чех вели дека има само моментален пад на формата и очекува наскоро повторно да се врати на неговото вообичаено ниво.
На последните два натпревари против Болтон и Ливерпул, Чех не бранеше најдобро, прими дури седум погодоци. Хидинк изјави дека чешкиот голман нема доволно самодоверба, но Чех верува дека ќе ја врати добрата форма.
"Имам доволно самодоверба за да ја одиграм сезоната. Бранев добро во сите натпревари откако Хидинк стана менаџер на клубот" - изјави Чех за Daily Star.
"Единствениот натпревар на кој не одиграв добро е оној со Болтон, но тоа не беше премногу лош натпревар за мене. Погрешив за еден гол".
"Против Ливерпул исто така направив една грешка, а при голот на Лукас топката го смени правецот".
"Бев подготвен за натпреварот и се чуствував добро на подготовките. Имав самодоверба".
"Но не треба да се зборува, треба самодовербата да се покаже со начинот на кој тренирате и на кој браните на натпреварите".
"Доколку отидете кај менаџерот, можете да му кажете што сакате, но одењето во неговата канцеларија не значи ништо. Најтешкиот дел е на теренот".
"Луѓето можат да зборуваат за криза во дефанзивата, но треба да погледнете подалеку, во текот на целата сезона".
"Погледнете што се случи откако Хидинк дојде на кормилото. Тоа не можете да го споредувате само со последните два натпревари".
"Не се одбранивме добро на последните два натпревари како тим. Никогаш во мојата кариера во Челзи не ми се случило да примам седум гола во два натпревари по ред".
"Направив две грешки во успешни натпревари, кога ќе победите, па дури и да направите грешки, тоа е добар знак" - заврши Петр Чех.

Ај да видиме.... дај боже да е така, и тоа уште во Сабота :vozbud:
А во право е што вели дека и одбраната нешто слабо се покажува у последно време....:toe:

Ај да видиме.... дај боже да е така, и тоа уште во Сабота :vozbud:
А во право е што вели дека и одбраната нешто слабо се покажува у последно време....:toe:

Да ама и Чех е камен.
Ако брани вака со Барса ( не дај боже ) готови сме.

Ајде да се надеваме дека ќе се подобри,и дека нема нервози да ни праи!

Мене од Чех глата ме болеше кога играја со Ливерпул!

Кај сте бе момци, замрела темава...

Има ли некој инфо за утрешниот дуел со Евертон.

Кај сте бе момци, замрела темава...

Има ли некој инфо за утрешниот дуел со Евертон.

Празнуваме.....
Мислиш со Арсенал... незнам Босингва дали се опорави, а другово е стандард....
ќе има добро фудбалче :vozbud: :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom