Еве потврда за тоа од а1.ком.мк
Челзи повторно ќе се врати со своите милионски трансфери веќе во овој летен трансфер период.
Според пишувањата на англиските весници, прва трансферна цел на „сините“ ќе биде шпанскиот голгетер Давид Виља, за кого Роман Абрамович е подготвен да даде цели 40 милиони фунти.
Британците се уверени дека сопственикот на лондонскиот тим ја решил финансиската криза и решил да инвестира нови средства во играчкиот кадар. Со новите ѕвезди кои ќе бидат доведени во јули, Абрамович планира нов обид да го „покори светот“’.
Ако Челзи успее да го реализира трансферот на Виља од Валенсија за 40 милиони фунти, тоа би бил нов трансфер рекорд на Островот, откако минатото лето рекордот го постави Робињо со преминот од Реал (М) во Манчестер Сити за 32 милиони фунти.
Валенсија веќе се знае дека нема друг избор освен да добие што подобра цена на крајот на сезоната за својот најдобар фудбалер.
На телтексо од А1 е уште појако....Абрамович бил спремен пак да го „освојува светот“1. (да, да со кец...)
Bo Право си сеа Абрамович траба да купува некој брз играч со Дрогба да е во многу добра комбинација ако сака да има многу успех за тимот и за нападот нормално ке има повеќе голови од страна на Челзи и истото вреди за Ранкот односно се сеќавате на мината сезона со Манчестер имаа ист број бодови но Јунатед имаше поголем број на постигнати голови,чекаме тие да одлучат..We Hope SO!
Да бе, баш така, ко Шевченко на пример, во комбинација со Дрогба.
Тешко дека ќе почне да паѓа во форма бидејќи 26-30 години се полна фудбалска зрелост, напротив може само да напредува :helou:
Максимум уште две сезони ќе ги игра на високо ниво, барем во клупскио фудбал. Се кладам за ова. А не вреди за толку. Бензема за толку ќе си ој од Лион (можи и помалку), ние по Виља...
Што ти значи Хидинг ако останеше Сколари Бане на лето ќе си одеше од Челзи и така еден голем талент ќе го испуштевме од пред нос.
на лето аут:Белети,Микел(нека го земе мурињо за 25 милиона колку што се Шпекулираше,тој како прво не ни сакаше да дојде во Челзи омилен клуб му бил Манчестер така да мрш) и Деко или Балак(ја би за првиот):helou:
Кој гарантира оти Бане ќе остани? Како то ќе игра тој? Таков играч не вреди да го држиш на клупа, голема гужва е вака. Сепак се ќе зависи од ебанио нов менаџер, кој и да е...
На Микел договоро му истекува в лето, кои црни 25 милиони? :smir:
Ај да ти правам демант

Павличенко е играч на Хидинг, Хидинг дури го критикуваше Реднап зошто не го игра во нападот а навистина типот заслужи мислам дека им пикна на мачестер гол за победа на Тотен:nenene:
Каде тоа Хидинк коментирал? Некаде, па тоа го пренесол руски весник? Абе ај... Немаше на шо да мисли Хидинк овај период, па до критикување на Реднап му дошло.
Ама разликата е во тоа што на овие ги бараат 50 екипи а на Павличенко можеш да го земеш кога сакаш.
А дали тоа не ја дава вистинската слика за нивните карактеристики и квалитети???
Кој црн Пављученко, шо ви е бе?
Царуваше во Руската, ама Англиската Премиер Лига е „малку“ поинаква.
“Me to Chelsea? Mr Galliani spoke clearly during the week and for me there is no need to say more,” Ancelotti told the Italian press.
“On March 17 I met with Chelsea?
But was I not in Geneva having lunch with [Real Madrid presidential candidate] Florentino Perez? You need to agree.
Reports in Italy have claimed that Milan are already lining up Cagliari manager Massimiliano Allegri as Ancelotti’s replacement but the incumbent has warned his rival that he will not be vacating the San Siro any time soon.
“Allegri? If he wants to coach here he has to wait,” Ancelotti added. “He could train Chelsea.
Абе ќе почнам да го засакувам ломбаков за тренер... :je: