Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Карло Кудичини потпиша за Тотенхем за 1 милион фунти.
Ретко таков омилен голман...на времето.
Од сите епизодисти (не најстандардни играчи), Кудичини единствено не ме изнервирал никош. Со среќа нека му е во Тотенхем. За него ќе кажам нешто слично ко за Бриџ - можи да биди првотимец во скоро секоја премиерлигашка екипа, освен во Јунајтед, Ливерпул, Арсенал, и можда Астон Вила.

Шо го напаѓате Сколари за млади играчи (за сите воопшто велам)? Челзи разви еден од најдобрите младински системи во свето воопшто, па и меѓу најдобрите пет. Шо нема успеси ко тие на Арсенал, па стално да се величаат како од 2015 до 2020 ќе растурале низ Европа е само илузија на то шо Венгер претерано многу игра со толку помлади играчи (шо и не е најдобра идеја и тоа, претерано не чини). То шо стално од Челзи се очекува титули и притисоко поради тоа, е причина за тие играчи да не добиваат многу шанса за игра.
Дали ги видовде 15-те минути на Мирослав Сточ? Дали нема потенцијал во него? Ди Санто веќе појќе пати го гледаме. Какута со 17 години го гледав на една првенство (ЕП или СП) за младинци до 17 или 19 години не ми текнува. Одличен играч, сеуште многу млад, не треба да се форсира уште од сега. Можеби само на клупа за искуство малку. Синклер и Мансиен со одлични изданија две-три сезона наназад во Чемпионшип. Можи да биди нешто од нив, шо знајме. За Фабио Борини имам читано, генерација со Какута, веќе го вклучувале и во резервите понекогаш. Да не набројувам и други.

За Мортен Нилсен конкретно, неговио татко-агент изјави дека Челзи понудил нов тригодишен договор, но јасно е дека Нилсен нема да игра многу ако остани во Челзи, со шо понудата е одбиена. Грешката и не е баш во Сколари, ако во Нилсен се гледало капацитет за понатаму, требало порано да се обезбеди со подолг договор, па ако се продава некаде за да игра појќе, да се продај со некоја клаузула за Челзи да можи понатаму да си го врати за определена сума пари ако има потреба од него. Шо значи, за Нилсен слободно може „дасибатмајката“ Мурињо, Грант, Арнесен, Кенион...не и Сколари.

Лошо, лошо...:toe:

За Кудичини инаку уште не гледам да е официјално, ама изгледа ќе биди.

Глејте со каков наслов Дејли Меил излегува:
EXCLUSIVE: City target Chelsea striker Drogba, and tell Blues to name their price
!
Ко Меси да е ебаго. :vozbud:
30 милиони фунти ко така и да бркаме работа. :toe:

John Terry's back problems remains an issue for the Blues and Joe Cole and Michael Essien's seasons are over after both players experienced cruciate ligament damage to their knees.
Се случило нешто ја шо не знам, или овие се јалнаш нешто?

http://www.goal.com/en/news/1711/ch...locks-carlo-cudicinis-tottenham-switch-report

Сепак Карло останува!!

Иначе Сити ако го сака Дрогба нека фрли 30 милоони,и нека го земе!

Извинете што пишувам мислење под мислење али морам.

http://www.goal.com/en/news/1722/fr...ort-chelsea-tracking-bordeauxs-yoann-gourcuff

Знам дека е само шпекулација али вреди да се постира:vozbud:

на лето челзи ќе направи мн добар тим по терк на сколари сега за сега ќе се игра со овие играчи па да се надеваме ќе играат подобро(балак,деко,дрогба,малауда,карваљо) на лето ќе има едно 3 трансфери а може и повеќе:smir:

Од сите епизодисти (не најстандардни играчи), Кудичини единствено не ме изнервирал никош. Со среќа нека му е во Тотенхем. За него ќе кажам нешто слично ко за Бриџ - можи да биди првотимец во скоро секоја премиерлигашка екипа, освен во Јунајтед, Ливерпул, Арсенал, и можда Астон Вила.

Шо го напаѓате Сколари за млади играчи (за сите воопшто велам)? Челзи разви еден од најдобрите младински системи во свето воопшто, па и меѓу најдобрите пет. Шо нема успеси ко тие на Арсенал, па стално да се величаат како од 2015 до 2020 ќе растурале низ Европа е само илузија на то шо Венгер претерано многу игра со толку помлади играчи (шо и не е најдобра идеја и тоа, претерано не чини). То шо стално од Челзи се очекува титули и притисоко поради тоа, е причина за тие играчи да не добиваат многу шанса за игра.
Дали ги видовде 15-те минути на Мирослав Сточ? Дали нема потенцијал во него? Ди Санто веќе појќе пати го гледаме. Какута со 17 години го гледав на една првенство (ЕП или СП) за младинци до 17 или 19 години не ми текнува. Одличен играч, сеуште многу млад, не треба да се форсира уште од сега. Можеби само на клупа за искуство малку. Синклер и Мансиен со одлични изданија две-три сезона наназад во Чемпионшип. Можи да биди нешто од нив, шо знајме. За Фабио Борини имам читано, генерација со Какута, веќе го вклучувале и во резервите понекогаш. Да не набројувам и други.

За Мортен Нилсен конкретно, неговио татко-агент изјави дека Челзи понудил нов тригодишен договор, но јасно е дека Нилсен нема да игра многу ако остани во Челзи, со шо понудата е одбиена. Грешката и не е баш во Сколари, ако во Нилсен се гледало капацитет за понатаму, требало порано да се обезбеди со подолг договор, па ако се продава некаде за да игра појќе, да се продај со некоја клаузула за Челзи да можи понатаму да си го врати за определена сума пари ако има потреба од него. Шо значи, за Нилсен слободно може „дасибатмајката“ Мурињо, Грант, Арнесен, Кенион...не и Сколари.

Лошо, лошо...:toe:

За Кудичини инаку уште не гледам да е официјално, ама изгледа ќе биди.

Глејте со каков наслов Дејли Меил излегува:
EXCLUSIVE: City target Chelsea striker Drogba, and tell Blues to name their price
!
Ко Меси да е ебаго. :vozbud:
30 милиони фунти ко така и да бркаме работа. :toe:

Се случило нешто ја шо не знам, или овие се јалнаш нешто?

Фантоме си ми реплицирал без да го видиш линкот што го постирав.
Таму пишува за кавгата меѓу Ето и Гвардиола (Барселона) и како тренерот се однесува со играчите... (останатото на линкот) http://www.penal.com.mk/index.php?op...-36&Itemid=834
Поздрав

http://a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=103368

Што се однесува до мене, нека му е среќен патот, а уште ако направат размена со Робињо... (нормално, уште некој денар плус)
15 милиони за Белами и 15 милиони за Дрогба? А, не! Се заебале така. :toe:

Па, ако го пензионираме Балак в лето, а на Деко да му е последна сезона нареднава, вреди да го земиме.

Фантоме си ми реплицирал без да го видиш линкот што го постирав.
Таму пишува за кавгата меѓу Ето и Гвардиола (Барселона) и како тренерот се однесува со играчите... (останатото на линкот) http://www.penal.com.mk/index.php?op...-36&Itemid=834
Поздрав
Се извинувам за мојата грешка, грешен пост е цитиран. Мислев на тој со линко за Нилсен, не знам од кого беше. :smir:

15 милиони за Белами и 15 милиони за Дрогба? А, не! Се заебале така. :toe:

Па, ако го пензионираме Балак в лето, а на Деко да му е последна сезона нареднава, вреди да го земиме.

Се извинувам за мојата грешка, грешен пост е цитиран. Мислев на тој со линко за Нилсен, не знам од кого беше. :smir:

Да, ама минатите сезони. Што прави сега Дрогба на терен? ФАУЛИ и ништо повеќе... Барем јас така мислам. Ако игра како што треба викам да НЕ се продава, а ако продлжи вака, на лето ќе биде добро ако извадиме 10 милиони од него.

15 милиони за Дидие не доаѓа во обзир.Или 25 или 30,за помалку нека не планираат да го земат.

Нема шанси 15 милиони за Дрогба,повеќе ако дат добро ама 15 мил.:nesum::nesvest:
П.С.Нов член сум:wink::helou:

15 милиони за Дидие не доаѓа во обзир.Или 25 или 30,за помалку нека не планираат да го земат.
Треба до негде да бидете задоволни со 15 милиони.Како прво Дрогба не покажува никаква игра,а како второ мислам дека е 30+.15 се сосема доволни но кога е во прашање Сити може да лапнете повеќе!

И Белами не е во цутот на младоста, а ни пак во кремот на најдобрите напаѓачи, па Вест Хем лапна петнајсче. Дрогба ќе биде веројатно искористен како дел од понудата на Челзи за Робињо (Два-три играчи плус кеш). No Robinho - no deal.

Нема шанси 15 милиони за Дрогба,повеќе ако дат добро ама 15 мил.:nesum::nesvest:
П.С.Нов член сум:wink::helou:

Добредојде Master X :helou:

Со оглед на формата и годините доволно се и 15милиони...
Максимум 20 и тоа од Сити (т.е. оние кои не жалат пари)

Немај гајле Фантоме, извинето е :wink::)

:salut:

Фала:wink:
Бранилслав Ибанович во Фиорентина ке одел:nesvest:
http://www.goal.com/en/news/724/pre...-prefers-fiorentina-to-manchester-city-report

Не дека ќе одел во Фиорентина, туку кога би бирал од Манчестер Сити и Фиорентина, би го избрал италијанскиот клуб. (бар така ја разбрав)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom