Дури и најмалата надеж дека може да се држат блиску до врвот до крај на сезона умре вчера. Само да успеат да се трети со солидна предност, а не пак во последно коло да се тресеме за топ 4.
Секако дека има за критикување ама не можам да се замарам со тоа во околностиве. Тоа што се случува сезонава со повредите е нереално. Па за пола сезона има повеќе повреди него порано што имаше во 3-4 сезони заедно. И каква уиграност и константност да се очекува од тимот? Ај што нема кога тактички тренинзи да одржуваат, па и не може сите да се соберат. Најмногу промени во стартниот состав сезонава, не заради екперименти, туку мора. Бековите станаа сериозно оружје, двајцата во врвна форма. Чилвел отиде цела година, Џејмс вчера ете го на штаки после натпреварот. И истото се случува на секој дел од теренот.
На сето тоа па и проблеми со ковид, дополнителни отсуства. Без никаква пауза, форсирање исти играчи затоа што мора. Вчера беа без душа. И како да им се замери за тоа? Нормално дека тимот кој игра без престан со милион проблеми ќе изгледа физички полошо од тимовите кои си имаа зимски распуст.
На сето тоа па бар малце среќа да имаа со одлуки. Ситуацијата со Пулишич мене ми изгледа како намерно да ја испружи ногата за да изнуди контакт, ама па никој немаше да се чуди доколку беше досуден пенал, сме го виделе и претходно. Тоа со Маунт не го покажаа од блиску, ама ич не ми изгледаше како фаул. Сепак Дин одма истрча да свири и после не може да оди на ВАР. На страна шансите кои можеа да ги искористат.
Младите играчи не можам остро да ги критикувам и да се откажувам од нив. Со години зборев дека сакам младите да добиваат шанса и дека попрво би ги гледал и чекал нив со години да созреат. Па сето ова ми е очекувано. Нормално дека ќе бидат неконстантни, нормално дека ќе носат погрешни одлуки, нормално дека ќе изгледаат како аматери некогаш. За сите важи. И Маунт и Џејмс, иако они делуваат понапредно.