Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ја има оваа Нова спорт бре матер да им ебам на СК?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кај ја има оваа Нова спорт бре матер да им ебам на СК?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кај нашите оператори ја нема, само во Србија. Провери ги сите десет канали на СК, да не ја даваат и таму.

Пресреќен сум што од следна сезона ќе останат само на српска ватерполо лига и карате турнири во Романија.

Се случуваат мекуши и пизди од играчи. И Џејмс исто така не е далеку од таа категорија. Флекса, јак, цврст, курци-палци, а помини-замини се повредува. Јебига.
Тоа и тоа што некој од кондиционите тренери и медицинскиот персонал мора да понесе одговорност. Аматеризам невиден.

Слично како и играта, да не е Лукаку немаме што да бараме. Неколку години дома играме како да сме гости. Тежок терен за освојување...за домаќинот.

Последно уредено:
И зошто Хадсон не шутираше сега?! Поточно, зошто не го нападна голот, па да види дали има простор за пас... претходно Пулишиќ сјеба една потенцијално добра акција.

20 мин играат бункер, прашање на време е кога ќе примат гол. Треба Канте да влезе што поскоро!

Фала Богу!

Oh well... нема да збориме дека „фаулот“ од Маунт 1 минута пред голот беше смешен, пошто ипак тоа е Мајк Дин, ама мораше многу порано да се затвори утакмицата (да, Хадсон Одои).

Море мерачки Брајтон.
Позаслужено амин.

Никакви сме веќе месец дена и подолго.

Ходсоне , на тебе оди киксов. И минатата со Вила изиграваше бесни глисти, само тогаш ни се посреќи. Инстант реплај денеска. Вернер е измислен бе, барем има муда да шутне.
Ебати тоа умислениот англиски препотентен вечити талент.

Јад и чемер. Ова навистина, дури и да победеа, ова беше убедливо најмизерниот натпревар на тимот во не знам колку години.

Брајтон изгледаше како Барселона со Пеп, Челзи изгледаше како издрогиран колектив. За ваква партија на златниот Балкан се добива голема количина стаклени флаши и запалки по глава.

На 1:0, Калум Хадсон-Одои можеше повторно да стави катанец на дуелот. Секако, додаде неуспешно до Маунт, а човеков намерно му го извлече чуварот за да му отвори простор да шутне. Какво неписмено гомце мало препотентно. Ако стане играч, не во Челзи, било каде, јас еве ветувам дека на плоштад ќе го пресечам половиот и ќе си го ставам во уста.

Би го зел со две раце здебелен Хазард него Одои, Пулишич и Зијеш . И Каи ист во тој кош влага. Ебати тоа лигушите.

Кај е сега Баерн да го лапне за 50м.
Одамна реков и пак ќе речам, поголема превара од играч одамна не сум видел, можда Дринквотер.

Дури и најмалата надеж дека може да се држат блиску до врвот до крај на сезона умре вчера. Само да успеат да се трети со солидна предност, а не пак во последно коло да се тресеме за топ 4.

Секако дека има за критикување ама не можам да се замарам со тоа во околностиве. Тоа што се случува сезонава со повредите е нереално. Па за пола сезона има повеќе повреди него порано што имаше во 3-4 сезони заедно. И каква уиграност и константност да се очекува од тимот? Ај што нема кога тактички тренинзи да одржуваат, па и не може сите да се соберат. Најмногу промени во стартниот состав сезонава, не заради екперименти, туку мора. Бековите станаа сериозно оружје, двајцата во врвна форма. Чилвел отиде цела година, Џејмс вчера ете го на штаки после натпреварот. И истото се случува на секој дел од теренот.
На сето тоа па и проблеми со ковид, дополнителни отсуства. Без никаква пауза, форсирање исти играчи затоа што мора. Вчера беа без душа. И како да им се замери за тоа? Нормално дека тимот кој игра без престан со милион проблеми ќе изгледа физички полошо од тимовите кои си имаа зимски распуст.

На сето тоа па бар малце среќа да имаа со одлуки. Ситуацијата со Пулишич мене ми изгледа како намерно да ја испружи ногата за да изнуди контакт, ама па никој немаше да се чуди доколку беше досуден пенал, сме го виделе и претходно. Тоа со Маунт не го покажаа од блиску, ама ич не ми изгледаше како фаул. Сепак Дин одма истрча да свири и после не може да оди на ВАР. На страна шансите кои можеа да ги искористат.

Младите играчи не можам остро да ги критикувам и да се откажувам од нив. Со години зборев дека сакам младите да добиваат шанса и дека попрво би ги гледал и чекал нив со години да созреат. Па сето ова ми е очекувано. Нормално дека ќе бидат неконстантни, нормално дека ќе носат погрешни одлуки, нормално дека ќе изгледаат како аматери некогаш. За сите важи. И Маунт и Џејмс, иако они делуваат понапредно.

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T
Неможеме да се носиме на сите фронтови во ваков крпен состав и тоа е тоа. Мора да се дефинираат приоритети оти ќе прегорат сите до мај.
Рецимо, да се сконцентрираме на куповите и светско клубско а во другиве натпреварувања да кубуриме некако барем доека не се стабилизира ростерот.
Излезе статистика дека 11 бодови имаме загубено сезонава по наше водство. А лани за цела година сме имале 10!
Ова ако не е резулат на премореност незнам што е. Капак, секој натпревар губиме по еден првотимец... не е реално колку сме малерозни на тој план. Единственото нешто ако може да му се најде како замерка на Тухел, и мислам дека он има делумна вина со повредите е тоа што премногу форсира динамика, интензитет и трчање во натпреварите. Сигурно исто се бара и воигрува на тренинзите. Трчаат како да нема утре, нема неосвоена топка за нив. Не велам да застанат и да чекаат на контри - но потребно е малку да се стабилизираат во дадени ситуации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom