Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Приметивте како Вилиан избегнува 50/50 дуели?

Чуден ми беше тимот. Мислев дека е за да удрат јако на пресинг од старт, ама тоа воопшто не се случуваше во прво полувреме. Беа скроз повлечени. И во второ средината скроз беше изгубена, не можеа топка да задржат. Ама сепак стигнаа до победа :D

Пулишич :cuc:
Мора да е стартер цело време. Штета за втората шанса, ама веќе во пад беше при шутот и не можеше посилно.

Вака-така две од две. Се ставивме во одлична позиција за пласман во ЛШ. А зошто да не и трето место.

Велам јас, само да е здрав Кристијан и следната сезона ќе биде како ново топ засилување.

Кристенсен денеска добар, цела одбрана освен Алонсо во прво полувреме беше на солидно ниво. Маунт многу сработи заедно со Жиру.

Многу убава победа. Полесно се дише малку.

Последните 15 мин нозете ми се тресеа [emoji23]
Искрено не очекував дека можеме до победа.
Интересен меч, добри шанси и на двете страни. Тактички добро поставен Челзи,
ама мора да се работи на држење и движење на топка кога сме против тим со висок притисок.
На моменти ептен трапаво изнесувавме.

Пулишиќ одличен.
Рудигер - Кристенсен одлично се надополнуваа исто добри и при прекини.

Има и да се критикува доста ама вечерва се воздржам ќе уживам во победа. [emoji966][emoji16]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Изумив вчера, техниката на Пулишиќ при постигнувањето на голот, огин и пламен.
Ме потсети на Анри.

Многу јак тим искомбинирал Лампард ставајте се што имате на 2ка@2.5 коеф поклон :D

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Во оваа средина со Гилмур и Канте како ДМЦ, не може да игра Маунт. Ковачиќ наместо него и ќе се избалансира.

Одбраната е тенка, Рис и Зума се критични, ама за волја на вистината ептен се изложени. Немаат многу поддршка од средниот ред.

Мислам, во ред, после три и пол месеци овој тим сега првпат игра заедно и тоа против сериозен противник. Вакви грешки и бледа игра донекаде се очекувани.

Френки па си га флекса 200ајКју, какви замене, какви потези, још па на полувреме ги дигнаја на клоце, не заслужуете да носите знакче на Челзи. Tears of joy, конечно да не руководи прав човек.

Ми се допаѓа ждребот. Дали три или четири пати ќе загубиме од Јунајтед во една сезона, сеедно. Ама не ми е сеедно еднаш барем ако ги победиме. Не сме никако полоши од нив за три порази. Ги победивме Ливерпул, Сити, Тотенхем двапати, Арсенал, Лестер и Волвс, би било убаво да им земеме скалп и ним.
Добар дуел ќе биде на Вембли. Секако најдобрите англиски екипи во 21 век.

Од денешниов меч не ми се допаднаа две работи. Абрахам и неговата загрижувачка форма, која беше забележлива и пред паузата. Мислам дека е тип на играч што лесно паѓа во ,,бедак" и не трпи конкуренција. Ќе видиме како Лампард ќе го изменаџира тоа.
И второ, нежноста на Пулишиќ, кој и денес беше најдобар поединец на мечот. Буквално ми е страв кога и да се доближи некој до него, зошто знам дека може да се повреди многу лесно. Дали тој сегмент од англискиов фудбал ќе го надмине, баш ми е на мисла.

Околу мечот, второ ги нагазивме добро, Баркли е чудо од играч. Еднаш изгледа како фудбалер од Струга Трим енд Љум, еднаш како Зидан во најдобри денови.
Бог да чува.

Ми се свиѓа строгиов пристап. Лампард им свикал убаво на полувреме, а еве го и Морис.

1593377399809.png

Ич не ми се свиѓа противникот затоа што очигледно не оди против нив. Ама еве и шанса да покажат дека навистина учат од грешките. Не би сакал на иста фора да паднат четврти пат по ред.

Делуваа ептен неспремно во прво полувреме колективно сите, поготово играчите кои беа изротирани.

Точно дека прв пат игра заедно овој состав против посериозен противник ама ептен имаше почетнички грешки и ич немаше залагање.
Очекував многу повеќе од Гилмур, Џејмс, Емерсон и Абрахам.
Преодна оценка само за Канте и Пулишиќ.

Второто беше многу подобро. Браво за Лампард што менуваше навремено.

Живна играта и замените беа погодени.

Рудигер и Зума ептен трапаво ми делуваат со топка во нозе, поготово Зума во секој момент делува како дека ќе му избега топката. Овој штоперски тандем против посериозен прединг нема шанса да се справи.
Емерсон не ми беше ништо посебно.

Вилиан исто слабо одигра, намести гол ама генерално како да не му се играше.

Младиве потфрлија тотално. Џејмс, Гилмур, Маунт Абрахам.
Абрахам има огромен пад во форма, вака ако игра до крајот нема што да се надеваме за наредна сезона.

Лофтус сега за сега нема фудбал. Ќе видиме има уште натпревари.

Пулишиќ одличен, ми се свиѓа што не се плаши да шутне ако има простор.
Канте супер во новата улога.
Него со Жоржињо што ќе правиме?
Изгледа ќе биде по моето :)

Со јунајтед ќе биде добар меч. Редно време е да ги добиеме [emoji16]

Чивел по мене имаше добар натпревар. Сигурен во дефанзива а имаше и добри офанзивни уфрлања.
За Алонзи и Емерсон е дефинитивно апгрејт.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

- Мамо, мамо, го сакам Каи Хаверц.
- Каков Хаверц сега, имаме Хаверц дома.

* Хаверц дома:

Granovskaia received criticism from some fans at the end of the January window and yet the same supporters have once again been celebrating her negotiating skills ever since, following the deals for Werner and Hakim Ziyech back in February.

The early signings mean Lampard can integrate Werner and Ziyech into Chelsea life from July 1 and, even though they cannot play for the club this season, the pair could soon be training with their new team-mates.

There are likely to be more signings as well, with the club poised to make a bid for Kai Havertz after Bayer Leverkusen failed to qualify for the Champions League and Leicester City left-back Ben Chilwell once the Premier League season finishes.

Лампард на прес потврди дека прави посебни планови за Зијех и Вернер, за тренинзи и вклопување со тимот. Може доста и да им помогне тоа што подолго време ќе бидат дел од тимот пред прв пат да заиграат. Кога конечно ќе дојде времето, веќе ќе бидат прилагодени на Лондон, а и вклопени во тимот и веќе зближени со соиграчите.

Пулишич и Кристенсен со ситни повреди, не се сигурни за утре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom