Не е паничење, критика вредна за размислување е. Ова му е втора сезона во Премиер Лига, патем.
Еве и Маунт горе-долу е во таква ситуација. Зошто него не го споменав? Денес да заврши сезоната, земајќи ги предвид сите овие околности, нов тренер, Премиер Лига, расштиман состав без Хазард и засилувања, доколку гледаш статистички, Абрахам е и повеќе од добар. Ама, ако направиме една кратка ретроспектива и ако анализираме подлабоко, Абрахам во 2020 има постигнато само два гола во сите конкуренции, а половина од головиве ги даде ,,во еден налет, набрзина". Хет-трик со Волвс, два Норич, уште два следната и толку, се угаси.
Уште еднаш, не му забележувам нему поради постот и лошата статистика во моментов, јас конкретно сега му забележувам за залагањето, односно незалагањето. Човекот изгледа незаинтересирано. Тоа е проблем. Уште еден на грб на Лампард. Во секој случај, дури и да се врати во нормала, ха, нормала, треба исто така да размисли клубот и за продолжувањето на договорот под тие услови кои тој ги бара.
Јас сакам да го гледам во Челзи уште долго. И него и останатите, ама вторпат преседан да се направи како за Одои, опасно е за голем клуб.
Зума-Томори ако не се лажам играа заедно и во Амстердам и навистина изгледаа пристојно. Томори беше најдобриот дефанзивец на Челзи до мистериозната повреда и изоставувањето од тимот. После тоа за жал беше уфрлен Кристенсен и ни се случуваа трагедии како против Евертон.
Човекот и физички и ментално слаб. Единствена предност му е играта еден на еден, бидејќи поседува некоја брзина и има долги нозе. Во сите други аспекти е многу лош. Затоа против Сити изгледаше како Ван Дајк, опонентите му беа ситни, мали, брзи и со нив лесно се справуваше. Секој еден што ќе стави двапати рака на неговото тело, готово. Го има добиено дуелот и мечот.
Жално е да се гледа неговата инфериорност. Штом билдерон Антонио крвта му ја испи, џабе разговараме. Не сакам да помислам што ќе му направи Дини задутре, ако Лампард не го замени со Зума за тој меч.
Да не зборувам дека секогаш касни и уште поважно, ако тој не е виновен за некој гол, пример прави грешка Рудигер, овој никогаш го нема поправено соиграчот. Никогаш. Ако Рудигер или Алонсо се исфрлени од игра, гарантирано е и овој.
Па уште кога ќе му ја видам таа жалната фаца, како тифусар од битката на Неретва, таква нервоза ми иде, уф.