Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен е специфична улогата на Жоржињо, ретко кој игра баш така. И општо се мисли дека ако си играч кој игра најповлечено во средина, треба да си дефанзивно ориентиран, ама тоа воопшто не е случајот. Работата на Жоржињо не е да пресекува напади, да седи пред одбрана и да одзима топки. Неговата задача е да креира, да го диктира темпото, да ги започнува сите акции. А за добро да го правиш тоа, најдобро е да си последен играч пред одбраната, кај што имаш преглед на целиот терен, на се што се случува.
Никаков проблем не е тоа што Канте игра понапред. Посебно во натпревари како вчерашниот, не гледам зошто би седел назад да чека, кога може да биде плус човек во нападот и да проба негде да направи вишок. Ама си зависи од противникот, во други натпревари може да не излегува толку напред туку да си седи поблиску до средина, доколку се очекуваат проблеми од противникот. Се тоа се организира, а прерано е сега да мислиме дека ја гледаме комплетната слика затоа што уште не е се кликнато како што треба.

A кој моментално од тројката Жоржињо-Канте-Баркли е задолжен да сече напади, според поставеноста на теренот?

A кој моментално од тројката Жоржињо-Канте-Баркли е задолжен да сече напади, според поставеноста на теренот?
Мислев и за тоа да пишувам, ама ме мрзеше да се распишувам ептен. Нема играч чија главна должност е тоа во фудбалов на Сари.
Не можам да се правам експерт, ама јас колку што сфаќам, и он што има зборено како сака да игра, идејата е константно да вршиш пресинг и да му ја одземаш топката на противникот уште во неговата половина, и тоа да го прават сите играчи од средината и нападот, нема на никој да му каже еј кога ја немаме топката повлечи се и чекај да сечеш напади во своја половина.
Канте пак најмногу ќе го прави тоа затоа што му е најдобра карактеристика, ама нема да биде ограничен само на тоа да седи и да чека, туку ќе си има и офанзивни задачи.
Не се уште научени да играат баш како што сака Сари, понатаму очекувам Канте да знае точно кога да се повлече пред време поназад, кога да остане понапред и затоа мислам дека нема да има некој негативен ефект тоа што му е поразлична позицијата. Пак ќе завршува работа назад, ама плус ќе помага многу и напред, а има таков квалитет.

Нема тоа да е проблем, најголемиот проблем што мислам дека би го имале понатаму е што да се прави кога противникот ќе успее целосно да го изолира Жоржињо и да не му даде никаков простор за игра, како што направи Пеп во КШ.

Сакаше да е поблиску до фамилијата, ете Реал му ја исполни желбата :)
Изговор си бараше нослето, ако му беше до фамилијата толку немаше да се швалерисва низ Мадрид а жена му бремена за второ дете, нека дреми сега на клупа

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не ли ви е жал за Мурџо бе деца? На мене жал ми паѓа упм. Како да знае дека во секој момент може да попие нов отказ. Жално. Скроз е изгубен човеков.

Зошто жал, дека пекаше да оди во Јунајтед, ете му сега.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па легенда ви е, најтрофеен менаџер. :icon_lol:
Па е, ви го сјеба Мануре за мене и даље е легенда.:pos: Истроши брдо кеш ве прати у дугови, резултати никакви, ве руга на секој прес. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom