Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Од последни извори £58m откупна + бонуси и 170к фунти неделна плата, нов договор до 2022.[DOUBLEPOST=1500497674][/DOUBLEPOST]
Lani bese soliden za minutazata sto ja dobi kaj real, taka da nema zasto da se zali za belgiecot koj seuste ne e ni dokazan na visoko nivo u fudbalov, i na poslednovo evropsko potfrli, definitivno ne vredi za parite koi gi dadoa za nego united.
Мората, Лукаку, Белоти и Аубамејанг се комплетно преценети играчи, ни еден од овие не вреди повеќе од 30-35мил. фунти.

Од последни извори £58m откупна + бонуси и 170к фунти неделна плата, нов договор до 2022.[DOUBLEPOST=1500497674][/DOUBLEPOST]
Мората, Лукаку, Белоти и Аубамејанг се комплетно преценети играчи, ни еден од овие не вреди повеќе од 30-35мил. фунти.
se, prvite trojca, posledniov da reces deka e precenet za denesni uslovi e malce preterano.
Morata bese rezerva u real, fakt, lukaku bese odlicen ali u everton, na jako nivo se nema seuste dokazano, istoto vazi i za beloti, so edna sezona za torino, i amauri gazese u palermo na vremeto, ama aubameyang so godini e najdobar igrac u borusija a u zadnji 2 godini nad 50 gola ima dadeno taka da daleku e od precenet, od site nabrojani spored mene e ubedlivo najdobar.

A i jebiga, liverpul za ebaniot kerol koga ke mi tekne kolku dadoa, toa e, tie se standardite denes za napagacite koga se vo prasanje investiciite za niv, svaka im cast na real kako uspeaa da izmolzat tolku pari za rezerva, ama pa od druga strana morata mislam deka poseduva Se za da bide klasa golgeter u idnina.

Aирлија поскапата и позгодната шпанска верзија на Шејн Лонг.

Не, со оглед на она што остана на пазарот, логичкиот след беше овој. Лукаку во Јунајтед, Обемејанг остана во Дортмунд, Белоти во Милан, Мората кај нас. Ме фаќа срам во име на фудбалот малку, цела Европа се тепа за истиве тројца-четворица шпицови. Дереџе, дереџе...

Добар играч е Мората, но никогаш посебно не ме импресионирал. Статистика солидна, не е некој што дава по 30 гола во една сезона, но барем во Јувентус беше играч кој решаваше важни и големи натпревари. Особено во неговата последна сезона таму, онаа кога играа финале во ЛШ со Барселона.

Ама што знам, онака, мех ми е, да го снема од фудбалска мапа денес, нема ниту да забележам. Младоста и потенцијалот (не дека нема фудбал во него, напротив), плус соработката со Конте кој од Мозес рецимо, направи Кафу, можеби ќе го претвори во одличен шпиц, ќе видиме.

И да. Управава срање, почнувам да се загрижувам. 19 дена од почетокот на преодниот рок, а само четири нови засилувања. (n)

Последно уредено:
Мората. Ок, добар играч, паметен избор. Еве му шанса и на Мората да докаже дека другиве екипи се глупи што не го задржуваат :D
Не знам колку време ќе му треба да се ухода во лигава али има максимална поддршка од мене.

За жал ова значи дека Мичи многу веројатно нема никаква шанса да добие, и многу веројатно за 2-3 сезони ќе си оди од клубов....ама ај да не зборам пред рука, кој знае, можеби тоа што ќе играме на повеќе фронтови ќе донесе добра ротација годинава, за разлика од лани.

:vozbud: Полека хајп ме фаќа за сезонава :vozbud:

Сега уште еден играч од средина и едно крило да најдеме и спремни сме за новата сезона.

Сега уште еден играч од средина и едно крило да најдеме и спремни сме за новата сезона.
Бекови бре, тоа е најбитното. Особено лев, се надевам дека деновиве ќе притиснат да донесат некој. Моментално нема конкуренција за Алонсо, а тоа е лошо. Десно и да не донесат не е страшно затоа што може и Азпи да игра по потреба, со што ќе се ослободи повеќе простор за Кристенсен.
Крило и не е баш потребно затоа што ко што изгледа моментално, не си оди ни Педро ни Вилиан. Лани одлични си беа двајцата десно, а за лево се знае дека Хазард е без конкуренција, иако можно е Мусонда да остане доколку се покаже добро на подготовките.

Иначе можеби добро кај Мората е тоа што до сега нема добиено шанса да се покаже негде како прв напаѓач. Затоа и статистика ако му се погледне, нема ништо импресивно. Во Јуве добро се покажа, посебно во ЛШ што ни е доста битно сезонава. Во Реал лани исто за минутите кои ги изигра добро се покажа. Сега еве му прва шанса конечно да го исполни својот потенцијал. Ако ја искористи, ќе биде одлично.

Вака би изгледал составот:

Куртоа/Вили/Едуардо
Азпиликуета/Кристенсен - Луиз - Рудигер/Кејхил
Мозес - Канте/Бакајоко - Фабрегас/Бејкер - Алонсо/Нов играч
Педро/Вилиан - Мората/Мичи - Хазард/Мусонда
Значи лев бек обавезно да се донесе, се друго е опционално. Фино би било уште еден играч за во средина, но засега нема никакви шпекулации. Исто не би било лошо и трет напаѓач да се земе, ко Љоренте.
Но има уште доста време. Ако успеат лев бек да донесат до крајот на месецов ќе биде супер. После во август само ќе се чека ако се појави некаква можност за добра зделка.

Спорава и несмасна управа четири засилувања среди за дваесет дена. Сити три, Јунајтед, Арсенал, Ливерпул по две, Тотенхем нула :kuracc:

Ќе видиме ли некогаш пак ваков играч и карактер. Херој и идол за милиони, лидер на терен. И ене го уште игра и дава голови...
:cuc::cuc::cuc::cuc:

20245356_10155329094558598_1381448440271071157_n.jpg

Ne e losho.

Случајно налетав на видеово сега...

Мора да добие шанса, мора! Најголемо разочарување ќе ми е летово ако не успее да го импресионира Конте.

Бакајоко и Канте ќе бидат одличен, страчен тандем, ако првиов не се повреди.

Без Кејхил? Ако веќе игра Ридигер, би рекол дека тоа ќе биде место Азпи, а тој да оди како десен бек.
Тешко дека Кејхил ќе продолжи со иста форма. Очекувам да ротира доста и полека да го губи првотимскиот статус.

Генерално тимов изгледа добро. Ама не е ова Италија, Германија со по 2 тима во лигата па ај ќе си тераме лагано со 13 играчи...
Се надевам дека Конте ја увиде грешката од лани со неротирањето и дека последните 2 месеци играчите му прегореа.
Фали конкуренција во тимов.
Голманите и централните дефанзивци се добри.
Ама бекови немаме еден да се повреди ќе мора да се крпи у најлош случај ќемораме со педро да играме...
Мидфилдери имаме 3 ица, значи еден за ротација за споредба јунајтед има 5-6
Крила 3, Хазард го рачунаат како машина која има челични мускули кои не се подложени на абење... Исто позиција на која ќе се молиме да нема повреди...
Составот е тенок, одење на повеќе фронтови ќе биде самоубиствена мисија...
Значи бек, мидфилдер и крило и може да праиме муабет дека имаме конкурентен состав...
И дај нека одвржат тоа кесето
Трансферите 70% ги покривме со продажба на Аке, Траоре, Матич и Коста...
Сити и Јун потрошија цело богатство до сега

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom