Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен сум дека Тери и Челзи ја имаат донесено оваа одлука заедно.
Да беше поинаку, немаше Чех да го добие тој третман што го доби.

Напишав уште пред 3 месеци дека треба да се инвестира во одбрана, така да оваа одлука е ок за мене. Бане доби продолжение на договорот од 1 год, како скуад играч не ми смета, може да го одработи, но како за играч од прв тим не е спремен.

Пензионирање и функција во клубот би било ограничување за Тери.
Играчи гледано има квалитет и сила за уште 2-3 сезони во МЛС.
Од менаџирање има потенциал, барем по тоа што имам читано од изјавите на нашите бивши тренери. Така да може да оди некаде да менаџира некоја екипа па за 10 год да го видиме на нашата клупа како го наследува Гвардила. :D

Дрогба, Лампард, Кол, не ги протера клубот и Еманело, фактот дека веќе не беа спремни за топ левл и мораше да се смени генерација.

Ќе го видиме детето, може да изненади како Зума јас ќе се воздржам од предвремени коментари.

Сакаш да кажеш, дека довчерашниот полу-асистент во Челси е денеска главен играч и decision-maker во управата на Челси?
Знам дека си барате villain во нередов што се дешава, ама знаете дека постои сопственички кор, па одбор/борд на директори итн.. и одлуките клубот ги прави по тој распоред?

Не е главен секако, но дека има влијателен збор до Абрамович тоа е сигурно.

Патем тој е Хеад Скаут и заслужен за развој на академијата. И кои се резултатите?
Над 20 играчи на позајмица, Џилибоџи тип на засилувања?
Академија која неможе да произведе играч перпсективен за прв тим?
Да заслужен е можеби и за Мата, КВД, Лукаку, Куртоа, Зума, Хазард, Квардадо,Салах, Оскар, Цезар и тн. За тоа сум му срдечно благодарен.

Која е улогата на Еменало?

Со Анчелоти се мешал во тренинг методите го гледавме и на клупа со Анчелоти.
Декември месец излезе со интерјву околу отказот на Мурињо.
Сега го гледаме кај што се слика со засилувањата. Претходно на слики со Абрамович на првиот тренинг после отказот на Мурињо.

Премногу функции некако за технички директор.

Мислам дека е повеќе ангажиран него ли тоа нема некоја работа, нели?
Од која грмушка се појави Еменало? Бил поставен од страна на Аврам Грант, пријателот на Роман кој беше тренер во Партизан? :icon_lol:
Овие непотизам бетер од нашиве партии негуваат.

Не пресудив дека Еменало е виновен во случајов со Тери, околу тоа дека нема никаква работа највеќе ти реплицирав.

Не е мое да судам кој е villain.
Но клубов се трансформира во клуб без професионален менталитет со ваков третман и работа на управата.

Тери е во Челси од својата 14та година, за разлика од некои кои се таму само за бизнис.

Лампард, не знам што се случи но соопштение дека му бил понуден нов договор од страна на Челси немаше, така да ме тоа ме убедува да мислам дека беше пуштен да потпише за Сити иако беше легенда на клубот.

Анчелоти беше отпуштен во тунелот на Гудисон Парк, сезоната кога освои Дабл.

Реј Вилкинс бил отпуштен додека го гледал младиот тим.
Мурињо не треба ни да го споменувам.

Сега сличен третман со Тери, играч кој беше жртвувал жива глава буквално во финалео со Арсенал.
Јас разбирам дека играчи како Џерард, Карагер , Гигс, Невил си заминувале и животот оди понатака, но поразителен е односот на управата.

Го губи идентитетот Челси. Имаме бебиња од играчи, размазени и преплатени со нула карактер.

Кога бе паметите вие да излегол Дрогба, Балак, Тери, Есиен, Лампард да криткува стил на игра за клубот за кој игра?

Инаку нареден капитен според мене би требало да биде Зума, за сезона две.

Palpable discord. :cool:

Не само Еменало, туку колективно целата управа треба да си поднесе оставка поради целиот циркуз што се случува во изминативе 7-8 месеци. Или Роман да покаже сенс и да ги избрка сите, што е тешко остварливо сценарио.

Во третманот на клупските легенди се гледа јасната дистинкција помеѓу голем клуб (еве го Јунајтед на пример) и голем клуб во обид. Челзи дефинитивно е ова второто.

Каков замав зеде Еменало, искрено посакувам он да ни бидне следниот менаџер. Единствен начин за сигурно да го избркаат од клубот после една полусезона. Па пак нека се слика со сако и дукс комбинација шишарка глупава.
И не Стефи, ако ние не сме навивачи, туку само симптазира не значи дека не треба критички да се осврнуваме низ периодот кој ни поминува клубот. Јас фудбал засакав и почнав да пратам секој викенд поради Челзи и Лампард, ама тој Челзи со овој Челзи делат само исто знакче и име, менталитетот, желбата и играчите никад нема да бидат. Секој меч како го гледам Челзи како да губи идентитет тимот што сум го прател со години и го сакам, немам веќе никаков ентузијазам да го гледам Челзи, а сакам да гелдам фудбал. Се ругаат со легенди на клубот, се ругаат со млади играчи и не покажуваат ни трунка сенс за работење со клуб. Мизерија жива се, и треба да се засрамат со одлуките последните неколку години.

Anyway, подетално за одлуките на клубот во последно време.
Terry has made it clear he wanted to stay on but this move has come from the top of club, most likely in the shape of owner Roman Abramovich and director Marina Granovskaia, the Russian's closest adviser and negotiator-in-chief.

BBC

Кое јако сценарио би било да се договориле со Рафа и он да им рекол да не му се продолжува договорот на Тери, дека не се мирисаат нели :jeeee::jeeee::jeeee:

Ако се остваре ваквото сценарио, те отепав, мајке ми... :)

И што ако е од 14 год, значи треба да му се даде доживотен договор и загарантиран прв тим, за сметка по 50 примени гола во сезона?
По ова вашево, не требаше да ги купиме Фабрегас и Коста, да останеме да играме со Лампард и Дрогба.

Еманало требал да им дава шанса на младиве... :facepalm:

Стефи јас сум од Куманово, од Мкд клубови сум за Вардар. Дали сум симпатизер или навивач?

И што ако е од 14 год, значи треба да му се даде доживотен договор и загарантиран прв тим, за сметка по 50 примени гола во сезона?
По ова вашево, не требаше да ги купиме Фабрегас и Коста, да останеме да играме со Лампард и Дрогба.

Стефи јас сум од Куманово, од Мкд клубови сум за Вардар. Дали сум симпатизер или навивач?
Не трескај зелени, од навивач и симпатизер има разлика, зборот навивач знајш шо значење има, ние се викаме навивачи ама не сме, вистинските навивачи одат го бодрат клубот секој натпревар, и тие шо се на трибини поќето се туристи, навивачи се The shed.[DOUBLEPOST=1454332303][/DOUBLEPOST]https://www.instagram.com/p/BBPJ-Z_km6n/?taken-by=hazardeden_10

ПС Симпатизер си, ама морам да признаам многу лош избор имаш :D[DOUBLEPOST=1454332395][/DOUBLEPOST]https://www.instagram.com/p/BBPJ-Z_km6n/?taken-by=hazardeden_10

Дојде до заклучок а не ми посрави прашање дали одам на натпревари или не? :D

Ако еднаш отидам на Стемфорд, дали ми се поништува тоа дека сум симпатизер ако не колку треба да имам натпревари на контото за да сум навивач? :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1454333058][/DOUBLEPOST]
Плејофот го глњдав, на еуро спорт го даваа накај полноќ, кога немаше шо да прам гледав.
Ако немаш селфи напраено... не ти веруваме!

Ако еднаш отидам на Стемфорд, дали ми се поништува тоа дека сум симпатизер ако не колку треба да имам натпревари на контото за да сум навивач? :icon_mrgr:
Пак ќе ти речам, туристи врие Стемфорд секој викенд, тие не се навивачи, ти ако одиш еднаш на натпревар не те прај навивач. Навивачи се тие шо живеат во Лондон и шо навиват за Челзи од пелени, секој викенд одат на натпревари, одат на гостувања, тие се за мене навивачи, од пред тв гледање и коментирање на кајгана форум не те прај навивач.
Ова е мое мислење секој си има свое.[DOUBLEPOST=1454333196][/DOUBLEPOST]

Ако еднаш отидам на Стемфорд, дали ми се поништува тоа дека сум симпатизер ако не колку треба да имам натпревари на контото за да сум навивач? :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1454333058][/DOUBLEPOST]
Ако немаш селфи напраено... не ти веруваме!
Ми ги листаш мислењата ?
Фино, ко ќе почни плејофот ветувам селфи ќе напрам специјално за тебе, по пижами и то :backa:

Тери сака да се пензионира во Челзи. Тери не сака повеќе пари. Тери нема да се буни ако не игра секоја недела. Тери е единствениот вистински лидер кој ни остана во тимот, и најголемата легенда во историјата на клубот. Тери е најдобриот дефанзивец кој играл во ПЛ, најдобриот капитен. Тери е сеуште на ниво доволно добро за да игра во клуб кој се бори за трофеи. Да не му го продолжиш договорот на Тери значи дека стварно поима немаш што правиш. Па и од вчера да си во клубот, пак логично би било да му дадеш нов договор. На Иванович му дадоа, а на Тери мора согласност од новиот менаџер...
Ама, уште има време и од клубот рекле дека уште ништо не е дефинитивно и дека можно е да има промени и сепак да му биде понуден нов договор, така да додека не е се официјално, нејќам веќе да се замарам, вчера супер натпревар си изиграа, а не се ни израдувавме, цела вечер се нервирав :mad:

Се надевам дека високата победа ќе им даде самодоверба за понатаму затоа што ни следува тежок период во кој ќе се одлучува дали сезонава ќе биде тотален фејл или па сепак ќе има и некаква позитива. Во купот ни се падна најтешкиот противник, Сити. ФА Куп ни е единствената шанса за трофеј сезонава и мора да се освои. Добро е што се игра на СБ, па се надевам дека ќе успееме да ги елиминираме. Понатаму патот до финале ќе биде полесен.

Добро се покажаа вчера. Оскар имаше супер прво полувреме, можеше и уште 2-3 гола да даде ако беше попрецизен. Коста можеше и да одмар, го мачеше претходно повреда нели и не се покажа баш најдобро. Одбраната изигра супер, Баба беше одличен офанзивно, цело време учествуваше. Само што планот на клубот е очигледно Бане да е капитен од наредна сезона, што значи дека Азпи ќе си продолжи лево, со што Баба нема шанси да добие повеќе натпревари. Лофтус според мене солидно изигра. Секако дека ќе мора уште многу да се подобри, посебно во враќање назад за да покрива, иако вчера имаше поофанзивни задачи. Во напад си беше добар, супер асистенција за Оскар. Траоре влезе и одма гол. Одличен е и како напаѓач, и ептен ми е криво што не добива повеќе шанси сезонава. Хазард исто доста добро. Му фалеше завршница, ама добро разигруваше, учествуваше во акциите. Голот можеби ќе му врати малце од самодовербата, па конечно ќе го видиме назад во вистинско светло.

12669472_1091225814270389_5670979142253578043_n.jpg

Спортот оди правопропорционално со навивач.
Во ниеден текст немаш симпатизер туку навивач или фан.

Симпатизер ти нешто како приврзаник, се користи за други работи.

Не мора толку да ставаш аранжман во селфито, само резултатот ми е доволен. :D

Не е фер што не дозволија Лампард и Тери да се пензионираат во Челзи,како што доликува,како легенди.
Играа со срце,единствени што имаа чиста љубов кон клубот.

Спортот оди правопропорционално со навивач.
Во ниеден текст немаш симпатизер туку навивач или фан.

Симпатизер ти нешто како приврзаник, се користи за други работи.

Не мора толку да ставаш аранжман во селфито, само резултатот ми е доволен. :D
E, фан да, ама навивач не, зато и објаснив зошто сме симпатизери.
Симпатизер е поблиску до зборот фан отколку навивач :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom