Не сум постирал уште од Галата, се нема време.
Прво за Галата.
Презадоволен сум со резултатот. Некој пред мечот да ми понудеше 1-1 во Турција без размислување би прифатил.
За мене беше добра утакмица за гледање, отворено од двете страни со две различни полувремиња.
Првото Челзи беше подоминантен во второ Галата.
Дрогба уште е добар, да останеше никој од сегашните напаѓачи немаше да види прв тим.
Од денес сум задоволен, се одалечивме од Арсенал на +4. Не ги отпишувам но мислам дека со Сити до крајот ќе се јадеме.
Многу битна победа, не очекував дека ќе им даде 3 комада на Фулам. Иако се последни многу незгодна екипа се поготово против екипи кои се меѓу првите 4-ри.
Сега кога им дојде Магат сигурен сум дека сезонава ќе изборат опстанок.
Првото многу ме напиздиа, воглавно цела сезона играме млако прво полувреме, а гас даваме после првите 45 мин.
Денес тимот солиден, не би му дал некоја висока оценка бидејќи разликата ја направија двајца играчи Ширле и Хазард.
Да не беше расположен за финиш Ширле мислам дека немаше кој друг да даде гол. Напаѓач сезонава немаме.
Торес целиот е изгубен, голман му подаде овој јаден не уме гол да даде. Мизерија.
Оскар исто така преслаб, не е истиот од почетокот на сезоната кој ораше по терен го имаше секаде. Неконцентриран, немотивиран.
Чех покојзнае кој пат сезонава главен кривец за голот. Тргна на топка предоцна, неконцентиран.
Такви интервенции и проценки не се дозволени за голман кој е во првите 5.
Микел има -1 за настапот. Речиси сите пасови кои ги подаде беа погрешни и непрецизни.
Од Ширле не сум изнедаден, реков и порано дека незаслужено има мала минутажа. Ама ете за разлика од некои играчи си ја искористи шансата. Против Галата имаше кеј пас до Аспи сега хет трик. Можеби Вилиан е повеќе трча и има подобра техника, но Ширле е далеку попродуктивен.
Матич имаше уште една добра партија, спајдер на теренот секаде го имаше.
Исто така според мене и Кехил заслужи висока оценка. Убедливо најдобар дефанзивец сезонава во Челзи.
Одприлика тоа е тоа.
Наредна со Тотенхем дома, утакмица која мислам дека ќе ја добиеме бидејќи не се нешто посебно сезонава.