Заслужено си тепаа Манчестер честитки за нив.
Но единствен кривец сме ние затоа што не игравме лошо а промашивме зицери и тоа е тоа.
Торес да се протера од Англија, не знам кој збор и да пишам за да го опишам колку е глуп е благо речено за него, тоа е.
Стариџ, уште не дораснал за големи натпревари, се виде со Јунајтед и тоа ме плаши за да не му стане карактеристика како Ето што ја има, во големите натпревари никаде да го нема а слабите тимови да ги полни, Боаш мора да реагира на време.
Утакмицата ја гледав на снимка и можам да кажа дека кога би била во друг термин и да сум ја прател во живо со мене ќе треба медицинска екипа за прва помош, секоја чест и за двете екипи и за напаѓачкиот фудбал од двете страни.
Боаш зачекорува сигурно кон светла иднина, она што на оваа утакмица го демонстрираше Челзи е нешто досега невидено и во ерата на Мурињо, голем колективен дух и игра со исклучок на Рамирес при шансата за гол кога до него беше Стариџ, тимов игра фантастично во напад, имаме добра транзиција од одбрана во напад што долговреме го немавме и крилата се многу вклучени во игра, али одбраната на мечов за првпат сезонава ни беше швајцарско сирење и мора да реагира најстрого тука Боаш, посебно спрема Кол кој според мене беше вистинско дрво утакмицава со што дозволи Нани да го врти како сака по таа лева страна.
Челзи започнав да го гледам и да навивам ради еден човек..Франк Лампард, но после доаѓањево на Боаш нешто слично се случува, едноставно човекот е вистински човек за Челзи, и многу го почитувам.
Тоа е, изгубивме чесно, не доживеавме дебакл и пред се одигравма солидна партија на Трафорд, досега никој го немаше направено тоа и успеавме да имаме поголем посед на топката од нив и до двете полувреме, ете да се утешиме со тоа, идеме напред.
KTBFFH!