Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кои ни се рачунаат како хоум-гроун играчи? Тери, Аке, Кристенсен, Кејхил, Блекмен ваљда, други? И Моузес е мислам, ама он не е сигурен за останување.

Кои ни се рачунаат како хоум-гроун играчи? Тери, Аке, Кристенсен, Кејхил, Блекмен ваљда, други? И Моузес е мислам, ама он не е сигурен за останување.
На тоа поле сме преслаби, и Мекешран мада нема да загра никад за Челси :D

http://thechels.info/wiki/First_team_squad

Тие под 21 не мора да се регистрираат. Ама треба мислам уште еден што не е да се продаде/позајми. Можно е Шварцер да не го регистрираат ако остануваат Чех и Куртоа. Или па кога го видов Мозес ми текна сценарио Салах на позајмица, а Мозес да остане.

http://thechels.info/wiki/First_team_squad

Тие под 21 не мора да се регистрираат. Ама треба мислам уште еден што не е да се продаде/позајми. Можно е Шварцер да не го регистрираат ако остануваат Чех и Куртоа. Или па кога го видов Мозес ми текна сценарио Салах на позајмица, а Мозес да остане.
Плус од 16 ил 18 до 21 ако ги помине во Челси ќе се рачуна како домашен играч мислам дека беше ;)

За ПЛ правилото е да има 8 играчи кои во период од 15/16-21 година барем три години играле за клуб од Англија и Велс (не сум сигурен за Велс). За ЛШ правилото е да има исто такви 8 играчи, но 4 од нив треба да бидам club grown играчи, кои во истиот период од нивната кариера играле три години за клубот.

Епа мора да се работи на вадење играчи од академија следниве години, а секако тоа е планот на Мурињо.

‘My conscience tells me that if, for example, [Lewis] Baker, [Izzy] Brown, and [Dominic] Solanke are not national team players in a few years, I should blame myself,’ Mourinho admitted.

‘They are part of a process the club started without me. In this moment, we have players who will be Chelsea players. And when they become Chelsea players, they will become England players, almost for sure.

‘This group of players – Baker, Brown, Solanke and [Jeremie] Boga – these four are not all going to be in my squad, because I cannot have 30 in my squad, but these four are going to work with us all season and these four are going to be Chelsea players.

Момци и девојки, ја да се пофалам дека ќе ме водат на (заслужен) одмор, за прв пат по 6 години, кој е планиран да трае до кај 12-13 ти (може и порано, ако се преебам со парите:)). Поздравувам ве со пригодна нумера:
Благодарам.

BuRhHweCIAAqjSG.jpg

Демба Ба со хетрик во дебито за Бешикташ. Добро му одат дебињата

„Трансферот во Сити е голема прилика за мене да продолжам да тренирам и играм на највисоко ниво и да бидам сигурен дека подготвен ќе го дочекам почетокот на етапата во Њујорк. Сити е ново поглавје во мојата кариера и сум среќен што сум дел од овој проект.“ - изјави Лампард, кој ќе го носи дресот со број 18.

која грешка ја направи управата на Челзи,секоја им чест.Требаше да го пензионираат,а не да го пуштат да си оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom