Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Само што тоа е откако топката влезе и излезе од мрежата (ако не знаеше) :)

Нема врска толку си го прател мечот не си го приметил движењето на топката изгледа.

(а бе остај нека мислат поинаку)

Реков ја дека Торес не е толку лош колку што ние претеруваме со хејт.
Фернандо не е ич лош, само му фалеше среќа и мотиватор како Жозе :) позз

fernando-torres_2228500b.jpg

А сега бе што прајме со хејтањето :icon_lol:

Никогаш не изгубив верба во Торес, се надевам дека ќе продолжи така како што играше против тотенхем,Шалке..под водство на Мурињо.Одиме во недела на Сити да ги реметиме..!!

пс, Мата>Оскар

Не се зафркавајте 2 гола не менуваат ништо. Ако од сега до крај на ноември даде во сите натпреварувања едно 5 гола ќе биде добро. Вака 2 гола денес, па 2 гола против Стеауа, па 2 гола против Кристал не менуваат за мене ептен многу.
Ама добро е само нека дава голови.

Лесна победа,без многу напор и што е најважно бевме убедливи.

Не мора секоја утакмица да дава гол, пошто нема секоја да ја стартува, ама барем на тиа утакмици што ќе стартува доволно ќе биде да даде еден гол. Сеа ако стартува против шити и да дае гол ќе биде супер, ќе влезе во голгетерски ритам и ќе има поголема самодоверба, а со тоа и стартно место.
Mourinho on Fernando Toress: He's a hard worker.
"He's not the kind of guy to hide behind the fee that Chelsea paid for him. Even when he's not performing very well, he always maintains his professionalism. And since I've arrived, he's always been positive.
He's a player I respect and trust."
1374811_540871692663206_245501433_n.jpg
1384006_595567507147137_1624901575_n.jpg

Mourinho confirms he won't contest FA charge after being sent to the stands against Cardiff

Jose Mourinho has confirmed he will not contest the FA’s improper conduct charge which followed his dismissal from the touchline during Chelsea’s 4-1 win against Cardiff on Saturday.

Mourinho will be fined £8,000 and will be back on the touchline for Sunday’s clash with Manchester City at Stamford Bridge.

Asked after his team’s 3-0 win away to Schalke if he planned to fight the charge, the Chelsea boss said: 'No. For me, there are two important things. One thing is what the referee wrote in his report, which I read. And he is honest and fair.

'What he wrote is exactly what happened and is exactly why I didn’t understand why I went to the stands, and it is exactly why the punishment is justified and the other thing is not to be suspended from the next match.

'What the referee wrote is the truth. I was not offensive or aggressive, I didn’t use offensive words. I just had a bit of a disagreement.

'In the game, it can be resolved with a: ‘Shut up and sit down.’ You don’t need to send me to the stands. But the referee was honest with what he wrote, so I accept the fine and, against Manchester City, I can work.'

Кој ни дошол на гости

1380529_729691797045582_1348266220_n.png

1376379_448792441905195_2014563850_n.png

Ај, ај, ај... сега уште херој ќе го направат.

Сакате да ви барам постови од претходно, да видите колку не е лош Торес? Сакате да ви кажам колку лоши утакмици изигра Торес во дресот на Челзи? Сакате да ви кажам колку тренери се сменија откако дојде тој? Сакате да ви кажам дека скоро 3 години го чекаме да проработи?

Aj ај има надеж,сеа со Мурињо можи ќе проработи, we will see what the future holds.

Јас истото мислење го имам за Торес.
Овие 2 гола ништо не значат,треба уште многу,многуууу да се докаже и да се бори.

Знам дека ова нема никаква врска со Челзи, и дека овде треба делумно за Челзи да праеме моабет, ама некој ако е нерасположен и не се е насмеал овој ден, те:
817126394.gif

Едноставно вреди да се објави :D

Предговорот на Мурињо за Автобиографијата на Дрогба
„Јас сум личност која ги цени спомените и со нив можам на светот да му раскажам многу работи. Јас не сум писател, уште помалку поет, но мојот живот е полн со приказни полни со необични моменти. Кога се присетувам на некои приказни, можам да се сетам само на неколку посебни личности кои засекогаш ќе имаат место во моето срце.
Дидие Дрогба дојде во мојот живот во 5-та минута на натпревар од Лигата на шампиони во Марсеј. Уште немав седнато кога тој џин со број 11 даде гол. Се сеќавам дека тој го прослави голот како да му е последен и уште повеќе ја распали атмосферата. Публиката полуде.
На полувремето го најдов во тунелот и му реков: „Немам пари да те купам, но имаш ли некој братучед од Брегот на Слоновата Коска што знае да игра како тебе?" Тој ме прегрна и ми рече: „Еден ден ќе бидеш во клуб што ќе може да ме купи."
Шест месеци подоцна јас потпишав со Челси. Пристигнав во моќен клуб за кој што сите сакаа да играат. Имав повеќе опции, но кога пристигнав јас им реков: „Го сакам Дидие Дрогба!". Веднаш почнаа со прашања: „Зошто тој? Зошто не овој? Ќе се приспособи ли? Толку ли е добар?
Јас го сакам Дидие Дрогба!" им повторив.
По неколку денови се сретнав со Дидие во Лондон. Уште еднаш ме прегрна, но овој пат на незаборавен начин, прегратка која ја покажува големината на еден човек и приврзаноста која ја има кон луѓето кои му значат. Потоа ми рече: „Ти благодарам. Јас ќе се борам за тебе. Нема да зажалиш. Ќе ти бидам верен засекогаш."
Така и направи. Тој се истакнуваше со неговата лојалност и лидерство во тешките моменти. Дрогба е човек на кој што знаев дека можам да му верувам кога ми беше потребен. Кога тимот беше под притисок, тој се враќаше назад за да им помогне на дефанзивците. Секако најмногу се истакнуваше во она што го правеше најдобро - давањето голови. Тие голови носеа титули и награди, но и наши заеднички приказни.
Финалето на ФА купот на новиот Вембли во 2007-та година. Манчестер Јунајтед: последен натпревар од сезоната. Многумина мислеа дека тоа е мојот последен натпревар на клупата на Челси. Тоа беше голема битка и на крајот Дидие даде гол во продолжението. По последниот судиски свиреж сите полудеа, освен двајца. Јас веднаш отидов во соблекувалната за да и се јавам на сопругата. Еден фудбалер го избегна славењето и дојде по мене во тунелот. Тоа беше Дидие кој ме барал за да ме прегрне. Натпреварот заврши и тој во главата имал само една мисла: да ме прегрне што поскоро. Ме најде, ме прегрна и заплакавме.
Дидие е посебна личност. Повторувам: личност. Морам да кажам и фудбалер затоа што тој е неверојатен играч, но неговото влијание на светот во моментов е како личност, како Африканец, како император од Брегот на Слоновата Коска, како татко, како син и како пријател. Некои од нас се привилегирани да го имаат во животот.
Неколку месеци по финалето на купот ја си заминав од Челси. Како и на првиот ден, следеше прегратката. Јас не можев да зборувам, а Дидие само велеше: „Ова не е можно, ова не е можно, ова не се случува." Јас собрав сила само за да се свртам и да заминам.
Веројатно предговоров требаше да фокусира на Дидие како играч. Но играчот сите го знаат - лидерот, колекционерот на титули. Тој успеа со неговите вештини, напор и скромност. Дидие е еден од најдобрите фудбалери на кои сум им бил тренер во мојот живот. Но што е уште поважно, тој во мојот живот е еден од најдобрите и незаборавни пријатели. Заедно, двајцата еден до друг како се бориме за истото? Разделени? Во различни клубови? Во различни земји? Или стари, Дидие во пензија, а јас тренер во инвалидска количка?
Не е важно.
Дидие. Секогаш во моето срце."
Жозе Мурињо
:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom