Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Честитики за Анчелоти и Реал, заслужена победа.

Не може да каже дека сум задоволен од играта што ја прикажавме вчера, но реално да збориме и не можевме да очекуваме поинаку.
Видовме до кај сме, имаме тим кој ветува многу, но е релативно млад и неискусен. Плус и пристигнаа доста млади играчи, а некои пак имаа продолжен одмор така да се уште не се познаваат добро.

Поразов може да се преживее не е толку страшен, од 6 натпревари ова е тек првиот кикс. Некои наши комшии веќе нанижаа 50% учинок на победи, а плус да не заборавиме дека игравме и против Интер и Милан.

За играчиве мал коментар ќе дадам само за Торес, а на дргите простено им е... :icon_mrgr:
Ептен се труди, можеби и премногу. Незнам зошто цело време се извлекува и изиграва плејмејкер. Се знае која е неговата работа да прими топка во 16-метри и да постигне гол, а не да креира акции.
Вчера Мозес имаше неколку добри продори, а не профитира од нив токму поради плејмејкерсите задачи на Торес.

Баш пред натпреварот се мислев кој им е тренер на Реал, имав заборавено дека Анчелоти дошол кај нив. Честито нека им е победата и титулата.
Не сум разочарана од поразов, ова беа пријателски утакмици главното тек следува.
Мене Мозес ме изненадува откако дојде Мурињо многу подобро игра.

која мизерија и напатена душа си....................................(точкиве ти се финале :pos::pos::pos:)

иначе добро младо тимче имате, посебно впечаток ми остави Ван Гинкел и среќно во новава сезона со Жозе барем вашите знаат колку е голем како тренер и човек секако

Koлку јадно не сфаќаш заебанција и не уклучуваш мозок... :facepalm:

За гориво и мастики :D

gdhm.jpg

1zwp.jpg

'I don't know if David Luiz and Mata will be back for Roma, they have some small problems, Mata a new one and David Luiz a problem he had in the past, a muscular injury he had before the Champions League final.'
А бе овие стварно мислат дека ние вендоксин капи пиеме ?
Нека си кажат поштено ќе си одат а не повредени биле ... како лани не беа повредени ?

Еве Донев да не ме кара не сум постирал тука ништо :D

Ептен не размислуваме долгорочно. Сеуште тврдам дека трансфер периодов не ни е нешто посебно, а ако го земеме Руни ќе стане дури и лош трансфер периодов за нас.

Сеуште не знам зошто го земавме Ширле, за тие пари можевме да се засилиме на друга позиција.
Тоа што го купивме Ван Гинкел беше солиден потег. Нормално малце ризичен ама солиден е на пријателскиве МВГ така да ако се развива како што треба ќе испадне ова сосема солиден трансфер.

Ама ова сеуште значи дека за некоја сезона ќе бидеме слаби. Знам дека рано е да се збори ама не е лошо да се планира од напред.

Во одбраната ги имаме Луиз,Тери,Кејхил и Бране. На хартија добри дефанзивци. Ама од овие најстабилни се само Ива и Кејхил ама и тие знаат некогаш да кикснат. Башка Бране го користиме и како десен бек, така да теоретски возможно е да настане ситуација во која поради повреди и суспензии би имале нестабилна дефанзивна линија. Добро е што Калаш годинава ќе игра во прв тим ама некако сум скептик дека го има потребното за во Челзи.
Ама ај можеби и малце претерувам, бидејќи проблемите во централниот дел ќе ни бидат стварност за 2-3 сезони така да има време сега за сега. Купувањето на Валас беше добар потег и се надевам дека ќе добие работна дозвола до година инаку ќе биде зафркнато следната сезона.
Позицијата на лев бек е најпроблематична. Ешли се постар, се повеќе греши а Бертранд не изгледа како стабилна замена за него. Наместо да се заангажираме за лев бек ние купуваме АМчиња..
Исто и позицијата на деструктивец не ни е најјака страна.Есиен е далеку од тој што беше еден од главните играчи во тимот а Микел не е ни блиску до квалитетот на Есиен од најдобрите денови. Рамирес не е деструктивец, Лампард исто така а и се повеќе се доближуваат деновите до негово често седење на клупа/заминување поради не продолжен договор/ нешто друго па и тоа не е решение.
Не би било лошо Оскар од сезонава и Оскар да се игра на позицијата на Лампард/Рамче па уште од сега да бидеме спремни за деновите без Лампард.

Не ќе биде лошо од натпреварувањава да добиеме добри пари (накај 50м. од сите натпреварувања) па да си земеме некој лев бек а и деструктивец.

После првата реченица. Веќе 2-3 години се купуваат претежно играчи на 18-22 годишна воздраст. Како не се размислува долгорочно?

После вчерашниот пораз едно е јасно, мора да се земе Руни. Лукаку беше ограничен у секој поглед, не знаеше што да прави, а тоа особено дојде од израз кога Гинкел презеде иницијатива за брза контра после пресечната топка, Ромелу се изгуби, не знаеше ни кај да иде, иако Гинкел го убаво извлече со долга топка, колку и да забил за ВБА, такви потези за напаѓач на Челзи не, па побогу Торес е подобар од него, а главна мета на медиуми е.
Не знам колку Руни ќе е спасот, и во каква форма ќе дојде во Челзи, ама ако успее да се врати јачи него икад под Мурињо, и да се заинтересира да игра фудбал стварно, само он е лек за нападов. Он е тип на напаѓач од кој ќе профитираме со нашава игра.

Гинкел е предобар, уште првиот меч кога го видов знаев дека ќе се бори за стандардна позиција во прв тим, се гледа огромен капацитет во него, плус на ова да се додаде фактот дека физички е спремен и таман за Челзи и Премиер Лига. Исфорсираниот Мекехран на Енгелзите, има талент, има памет, ама у скелет, не е атлета, ко пилиштар, затоа и никад нема да заигра за Челзи, секој играч ко Мулумбу ќе го јаде на средина. А го видовте вчера Марко со каков жар, каква машка игра пружаше на средина? Јас видов, кинеше, и затоа детево мора да добие сериозна шанса.
--- надополнето: 9 август 2013 во 02:08 ---
Змејски е изветреан, и сфаќам дека сака да изигра фантомХ други део на форумов, ама разликата помеѓу него и фантомХ е што фантом беше нациста.

Од контекст си ми ја извадил реченицата :)

Не мисли долгорочно за другите позиции.

Се изнакупивме АМ играчи, значи тие позиции ќе ни бидат сигурни во следните неколку години.А другите позиции ? Еве неколку екипи се интересираат за Луиз, Кејхил другата година ќе полни 29 години, Тери сигурно не е истиот од пред неколку години.

Хазард нема да се пензионира во следни 4-5 години за да го купиме Ширле како негова замена (пример), ама сигурно за 4-5 години ни Лампард ни Есиен, ни Тери нема да бидат дел од првиот тим. Истото важи и за Ивановиќ а и Чех ќе ги игра последните години од својата кариера.

Сепак рано е, не ја обвинувам управата ептен туку онака да си спомнам нешто и во фан клубов :D
--- надополнето: 9 август 2013 во 02:09 ---
Скраја да е, комплетно спортивно размислувам од фантмомХ :D

А Хазард ако се повреди не ни треба никој да го замени?
Одбраната и самиот рече дека моментално не ни е приоритетна, зошто да се купи сега некој ако нема да игра.
За Чех изгледа заборави дека веќе имаме измена :D

Ех, фантомот не го љубеше многу Мурињо. Ќе беше убаво со него сега тука :icon_lol:

Змејски, играч не се купуе само кога треба замена, се купува играч на секоја позиција заради конкуренција, за место во тим, со тоа што дошол Шурле на Хазард уште повеќе ќе му гори под нозе да биде подобар, а Шурле пак да добие прилика и да игра како стартер. Веруј ми, со моменталнив тим сме квалитетно покриени на секоја позиција освен центарфор. Све друго е таман. Од плејмејкери ги имаме само Оскар и Мата. Другово се крила, класични крила.
За одбрана, ги имаме Чалоба, Омеруо и Челзи одувек вадел предобри дефанзивни играчи, сигурно сме веќе и покриени и само се чека сезона кога ќе се донесе нивна замена, кој беше Луиз пред Челзи да извади 25милиони за него? Или Бане?

А Хазард ако се повреди не ни треба никој да го замени?
Одбраната и самиот рече дека моментално не ни е приоритетна, зошто да се купи сега некој ако нема да игра.
За Чех изгледа заборави дека веќе имаме измена :D

Ех, фантомот не го љубеше многу Мурињо. Ќе беше убаво со него сега тука :icon_lol:

Мата замена за Хазард, Оксар или Де Брујне централно и денсно... таму не ќе беше лошо да земеме играч ама ај нема врска..
Кумановац: А бе добро сфаќам се тоа ама можеа и подобри замени да направат :) можеа десно крило да земеа наместо АМчиња :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom