Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакам да кажам не судете спрема една утакмица истото му се случи и на Јунајтед, и на Сити, и на Арсенал.Има време долга е сезоната од сега да се прогнозира нешто.
Поздрав

Ех, да беше една немаше да се жалам, па и 0-5 да изгубевме од Сандерленд (што лесно можеше да се случи денес). Проблемот е што веќе цел месец Челзи игра лошо.

29th Aug 2010: Sunderland 1-0 Man City
18th Sep 2010: Sunderland 1-1 Arsenal
25th Sep 2010: Liverpool 2-2 Sunderland
02nd Oct 2010: Sunderland 0-0 Man Utd
09th Nov 2010: Tottenham 1-1 Sunderland
14th Nov 2010: Chelsea 0-3 Sunderland

Интересен податок, можда некој го стеал не сум приметил

Ех, да беше една немаше да се жалам, па и 0-5 да изгубевме од Сандерленд (што лесно можеше да се случи денес). Проблемот е што веќе цел месец Челзи игра лошо.
Игра лошо ама и победува со исклучок на оваја утакмица и со Ливерпул то е пад на форма а и како сакавте да играте со Бане и Фереира стопери?

Јас ја разбирам таа логика да Челзи бега 15 бода на пример. Ама 6 бода?! Па то се две утакмици ебаго, ништо не можи да ме убеди дека такво нешто е причина за денешниов приказ на реалноста, особено пошто скоро цела година следам дека Челзи паѓа и паѓа.

денес колку пари се уплатени во кладилниците низ цел свет дека Челзи ќе тепа?? сите очекуваа лесен натпревар и чиста победа на Челзи и затоа кец ја играа сите.. и тепа Челзи? не.. автоматски сите тие пари остануваат во кладилниците, па после се "делат" кој колку заслужил :) не сакам да верувам во овие теории искрено... ама се поочигледно е дека нема фудбал повеќе... посебно кога успеа една Грција да освои ЕП во 2004...

Само си изнервиран сега. Утре нема да го мислиш истово. :) Иначе тепате наредната 100%.
Не е битно дали ќе го мисли или не. Воопшто не е битно шо Давор мислел, мисли и ќе мисли. Битно е дека таква е реалноста - Челзи веќе има 5 тешки порази сезонава и ако гледам според досегашното, тешко е, многу тешко како ќе продолжи сезонава.

Те читав фантоме цело време, и и јас сфатив каква е реалноста, но несакав да верувам во тоа. Но после ова што го видов денес, ги изгубив сите надежи што ги имав до пред 3 саати дека може Челзи со овој тим и годинава да постигне нешто.
Верував дека имаме шанси гледајќи дека и другите тимови не се ништо подобри. Ама 3 порази и 1 нерешен натпревар во 13 кола е многу. А уште полошо е тоа што уште од натпреварот со Астон Вила не сум видел добра игра на Челзи. Имавме среќа што игравме против слаби противници, па со мизерна игра успевавме да победуваме. И тоа веќе престана, и сега се плашам од помислата дека ова можеби не е дното.
Секако дека ова не е дното. А дали ќе продолжиме да го бараме дното, не знам, ќе видиме.

Немојте да ме сватите погрешно ама вие спрема една утакмица кажувате дека Анчелоти не чини, Жирков... итн. Читам пред 2 недели браво за дебелиот велите а сега велите дека треба да ги спакува торбите, ако е така јас треба да барам на секоја втора утакмица да се менуваат тренерите . Памтам пред некоја година мојот Портсмут ( кога беше силна премиерлигашка екипа) играше против Чарлтон кој се бореше за опстанок и сите очекуваја победа на Помпи ама изгубивме 0-1 и тогаш Реднап рече дека секоја екипа во сезоната има барем еден лош ден кога ништо не му тргнува од рака. Сакам да кажам не судете спрема една утакмица истото му се случи и на Јунајтед, и на Сити, и на Арсенал.Има време долга е сезоната од сега да се прогнозира нешто.
Поздрав
Никогаш не сум рекол дека Анчелоти треба да си оди. Но категорично тврдам дека оваа сезона тој е целосно изгубен, во голем дел благодарение на страшно нискиот квалитет на составот на Челзи, како и страшната неизбалансираност.
Не можам да судам за другите, ама за Челзи можам. А то е дека Челзи не можи подобро од тоа шо прикажа досега. А пошто и то е прилично многу бледо, работата е многу едноставно, ама трагична.

Тоа е тоа момци, колку побрзо се соочиме со реалноста тоа подобро, ова е Челзи.
За Челзи ЛШ - можеби некогаш, ПЛ = 2 со мака 3то место највеќе, поздрав.
Ќе ве замолам, не само тебе, сите - без лицитирања за (не)успеси. Болката е уште поголема.

Креспо како да се смириме, објасни ми?
Нашле фанови на Манчестер да ми се серат по ФК, нека серат таму во нивниот ФК, поздрав до Џену Грл и ќе ја замолам да си ги смири "фановите" шо серат овде.
Ако веќе се ругаме, тогаш Манчестер е зад овој Челзи, кој е како што кажа Рикал десеткуван и најслаб тим од како дошол Роман во клубов.
Друго нешто тие ВБА неможее да ги тепаат, а ќе ги видиме и против Сандерленд што ќе направат.
Сезоната е долга и допрва ќе се одлучува кој е кој, а и за некое коло играме против големите Манчестер, ќе видиме кој ќе се смее тогаш.

Не можам јас мозок на сите да им ставам друже :toe: Eве го овој ќе одмори некој ден, не му е првпат.

Не си го приметил пошто си на грешна тема бе другарче.

денес колку пари се уплатени во кладилниците низ цел свет дека Челзи ќе тепа?? сите очекуваа лесен натпревар и чиста победа на Челзи и затоа кец ја играа сите.. и тепа Челзи? не.. автоматски сите тие пари остануваат во кладилниците, па после се "делат" кој колку заслужил :) не сакам да верувам во овие теории искрено... ама се поочигледно е дека нема фудбал повеќе... посебно кога успеа една Грција да освои ЕП во 2004...
Кец ја играле сите? Па не можеше нерешено тогаш да ја наредиме некако? :icon_bigg
Не, не, проблемот е многу подлабок, и е во Челзи. И не е од вчера или од некни. И то е то, пак ќе речам.

Ти одиш на бан поради провоцирање.

Фала Џену Грл:) Ask1oooOOoOO мн провоцираш брат така да бан убава работа..

--- надополнето ---

Сандерленд е 6-ти така да не е ни чудно што изгубивме без битните играчи во тимот..

Те читав фантоме цело време, и и јас сфатив каква е реалноста, но несакав да верувам во тоа. Но после ова што го видов денес, ги изгубив сите надежи што ги имав до пред 3 саати дека може Челзи со овој тим и годинава да постигне нешто.
Верував дека имаме шанси гледајќи дека и другите тимови не се ништо подобри. Ама 3 порази и 1 нерешен натпревар во 13 кола е многу. А уште полошо е тоа што уште од натпреварот со Астон Вила не сум видел добра игра на Челзи. Имавме среќа што игравме против слаби противници, па со мизерна игра успевавме да победуваме. И тоа веќе престана, и сега се плашам од помислата дека ова можеби не е дното.
3 порази и 1 реми не се ништо во преизедначената годинава премиер лига. Годинава првакот на англија ке има најмногу 75 бода преизедначени се екипите годинава нема лесна утакмица

Дајте бе бурево шо изјавил?

Или да ви кажам јас пред да барате: „Не бевме во можност да играме со интензитет, направија многу притисок на средината, тие се добра екипа, не притиснаа на средината, не можевме да ја контролираме играта и да играме со интензитет пошто тие се добра екипа“. :icon_bigg

--- надополнето ---

3 порази и 1 реми не се ништо во преизедначената годинава премиер лига. Годинава првакот на англија ке има најмногу 75 бода преизедначени се екипите годинава нема лесна утакмица
Така е, 3 порази и едно реми не се ништо во годинашнава Премиер Лига. Но се страшно премногу за нејзините први 12 кола.

Најважното не го кажа

Despite the disappointment the manager is convinced his squad remains strong enough to defend its Barclays Premier League crown.

:tapp:

Најважното не го кажа

Despite the disappointment the manager is convinced his squad remains strong enough to defend its Barclays Premier League crown.

:tapp:
То реално се подразбира. Ама шо да кажи? Да ги критикува јавно? Уште полошо ќе биди. :toe:

Ова е најдобро од се - шо и покажува колку е само се поизгубен и останувањето без асистент не можеше да дој во полошо време.
We've played against the top teams and not been beaten by anybody.
А уште еднаш...
Ај пак...

Ајој... :kesa:

--- надополнето ---

Абе тие шо догледавте....не го спомнавте МекЕки нешто? :je:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom