Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секоја чест за тебе и за твоето мислење, и се гледа дека се разбираш од фудбал и се гледа пред се дека навиваш за Челзи....И знаеш каде е „проблемот“......И јас кај мене го знам, но не можиме ништо да направиме...

Уште еднаш, имало зрели луѓе на форумиве......И да, после тоа, Чех не е ист, со Галас изгубивте на искуство и квалитет, а ние добивме на тоа, но немавме нешто друго....Не знам шо....Џо Кол ке иди кај нас, но јас би го сакал оној Џо Кол, кој беше пред 2-3-4 години, кога знаеше да ни дава голови со лева надвор од 16от....Даф и Гудјонсен беа златни играчи, кои знаеја и да седат на клупа, а и да влезат како златни резерви....Но јбг...се се менува

За Тери мислам дека сте грешка,дечкото имаше слаба форма само во еден дел од сезоната кога му направија тоа со аферата и потоа му се избистри главата и се врати да игра како што знае,за Карваљо невелам дека е слаб играч ама дечкото има стаклени нозе многу се повредува и затоа го изгуби местото во првиот тим а за мене и не е ништо поквалитетен од Алекс кој исто така имаше солидна сезона.
Се врати, како не, ко против Германија два гола шо беа директна негова кривица. Шо нема дисциплина во игра. Шо сака да изиграва многу паметен, ќе одел напред....шо можи да го прај само кај мајка му и кај жена му, ама очигледно и во Челзи пошто нема некој да го „смири“ малку. Да е добар ко шо се прај, немам проблем, позитивна ароганција е страшно добра работа. Но не е.
Карваљо нема стаклени нозе, Карваљо има 33 години (можеби неполни, но ќе ги наполни). Карваљо е еден од најфините дефанзивци шо сум ги гледал, мислам дека згреши шо ја одбра Англија, ќе имаше страшна кариера во Реал или во Барселона. А Алекс е копито и не е ни блиску по квалитет со Карваљо. Но моментално, тој игра, пошто младинците наши очигледно не се доволно добри. Иванович е шансата, шо значи очајно ни треба Босингва назад, за да не пропадни еден страшен потенцијал за централен дефанзивец ко Иванович само зато шо бил форсиран на десен бек од разно-разни причини.

Се врати, како не, ко против Германија два гола шо беа директна негова кривица. Шо нема дисциплина во игра. Шо сака да изиграва многу паметен, ќе одел напред....шо можи да го прај само кај мајка му и кај жена му, ама очигледно и во Челзи пошто нема некој да го „смири“ малку. Да е добар ко шо се прај, немам проблем, позитивна ароганција е страшно добра работа. Но не е.
Карваљо нема стаклени нозе, Карваљо има 33 години (можеби неполни, но ќе ги наполни). Карваљо е еден од најфините дефанзивци шо сум ги гледал, мислам дека згреши шо ја одбра Англија, ќе имаше страшна кариера во Реал или во Барселона. А Алекс е копито и не е ни блиску по квалитет со Карваљо. Но моментално, тој игра, пошто младинците наши очигледно не се доволно добри. Иванович е шансата, шо значи очајно ни треба Босингва назад, за да не пропадни еден страшен потенцијал за централен дефанзивец ко Иванович само зато шо бил форсиран на десен бек од разно-разни причини.

Во Англија мислам дека подобро ке функционирасва со Фердинанд , за Ивановиќ и мене ми е криво што игра на таа позиција сакам да е централен дефанзивец и во Челси и во репрезентацијата ама тоа е ,сепак за Тери тоа си е твое мислење што е во спротивност со моето што мислам да го продадовме на Сити минатата година многу ке се заебевме!

Секоја чест за тебе и за твоето мислење, и се гледа дека се разбираш од фудбал и се гледа пред се дека навиваш за Челзи....И знаеш каде е „проблемот“......И јас кај мене го знам, но не можиме ништо да направиме...

Уште еднаш, имало зрели луѓе на форумиве......И да, после тоа, Чех не е ист, со Галас изгубивте на искуство и квалитет, а ние добивме на тоа, но немавме нешто друго....Не знам шо....Џо Кол ке иди кај нас, но јас би го сакал оној Џо Кол, кој беше пред 2-3-4 години, кога знаеше да ни дава голови со лева надвор од 16от....Даф и Гудјонсен беа златни играчи, кои знаеја и да седат на клупа, а и да влезат како златни резерви....Но јбг...се се менува
Не е проблемот до разбирање и неразбирање, навивање или не знам што.... Едноставно гледаш фудбал со здрава логика. Некој можи сака да се пули ко теле само во топката, јебига, нема проблем. Но некој не сака така. Некој сака да гледа фудбал.
Трампата Галас-Кол, тврдам дека Челзи доби појќе од Арсенал. И под појќе не мислам на казната за нелегален пристап до Ешли Кол за клубот и за самиот Мурињо, а мислам и за Кол имаше. Но то не е битно појќе. Да беше Џо Кол тој шо моментално ги одбројува последните часа како дел од Челзи, тој немаше да замини и немаше да греј клупа. Ова е некое ново....чудо. По повредата дојде еден тромав играч. Не Џо Кол. Јас сепак мислам дека Италија е за него, за сечие добро.
Јас не барам да се вратат Џо Кол, Даф, Гудјонснен.....одамна поминав преку тие времина пошто едноставно, тие исто така, помина и се долго време зад нас.
Мене ми е проблем, не Тери, јебига, главуч, туку недостатокот на талент во тимот на Челзи. Немој некој Малуда да ми го спомнал, откако за Лампард и Дрогба расчиствме. Настрана чистката, која изгледа ќе заврши со најталентираниот играч на Челзи моментално - Деко, по негова желба, т.е. не е желба, син му бил тешко болен во Бразил па сака да си оди таму. И сега шо? Чорба.
Зато отворено препорачувам за топло добредојде за Јосе Бенајун од сите фаној на Челзи, кој ѓомити утре ќе бидел „комплтиран“.

Па немора у напад да им парираме. Одбранта на Јунајтед и на Челзи е 96, додека на Сити е 82, они треба у одбрана добро да се засилат. Сега коо го земаа Силва не минаа у среден ред, скоро 98 имат, а у напад уште од лани се 99, немаме ТЕОРЕТСКИ шанси со них. Ама јас мислам оти од наредната година ако прекинат со правене на фудбал менаџер (и слични игри) ние пак ќе бидеме подобри од Сити. Не сам сигурен, само мислам.
Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц Ц...
Очекував реакција од фан на Манчестер, пошо нели, никој не смее да каже дека друг клуб е подобар/ќе биде подобар од вас.

Нема Сити одбрана? Со средниов ред и нападот што го имаат, доволни им се и Лескот и Туре во одбраната (условно кажано).
Челзи со повреден Босингва, и централен бек на десната страна, со неконстантна замена (Алекс) и Ешли Кол без никаква конкуренција на таа лева бековска позиција, да не случајно поголема перспектива има?
Или Манчестер со Фердинанд, кој и самиот незнае колку натпревари пропушти поради повредата на грбот (ако не се лажам) и дедото Невил, со замена во името на сеуште недокажаниот (но доста талентиран морам да признаам) Фабио.

Не се сеќирај за одбраната на Сити, кога се има пари има (речиси) се. Факт е дека од управата се решени да прават тим за врвни дострели, и уште поголем факт е дека ќе го направат тоа, па ни се допаѓало тоа на нас или не. Додека пример нашата управа, е збир од врвни џганови, цицачи на крв (пари) кои ама баш к*р не ги боли за клубот туку имаат доста попаметни (за нив) работи како на пример дали секој 1ви во месецот ќе им стигне платата со којзнае колкав број на нули.

Штом Челзи 2008ма не освои ЛШ, сека ќе поминат уште добри 4-5 години додека да му се укаже ваква шанса, т.е. да биде претендент за титулата во вистинска смисла на зборот. Есиен со повредени колена, Босингва само веѓите му ги памтам веќе, Дрогба Лампард Тери Кешли со 30+, без ниту една позиција покриена со квалитетна замена, ванабифејмс Малуда-левоногиот, ванабиплејмејкер Анелка, ванабифотографиран Фереира... Црно му се пишува на Челзи

Во Англија мислам дека подобро ке функционирасва со Фердинанд , за Ивановиќ и мене ми е криво што игра на таа позиција сакам да е централен дефанзивец и во Челси и во репрезентацијата ама тоа е ,сепак за Тери тоа си е твое мислење што е во спротивност со моето што мислам да го продадовме на Сити минатата година многу ке се заебевме!
Ко Фердинанд поарен да е, издуван е и тој. :pos2:
Место Челзи да го исциица Сити за Тери, Тери го исцица Челзи за сите негови „другарчина“, за нови договори, заради чија енормна гломазност во тешки милиони сега Челзи ќе го купи само Бенајун. Ако се исценка со Ливерпул, се разбира.
А Тери и понатаму ќе биди...величествен. :raz:

http://www.goal.com/en/news/11/tran...city-agree-deal-with-valencia-for-david-silva
Manchester City Agree Deal With Valencia For David Silva
Како бе им се иде во клубови каде што трофеј со очи нема да видат?
Ko што на Робен, Дрогба и компанија им се одеше во Челзи, така и на Силва му се оди во Сити. Реално, со Силва, Тевез и Адебајор и уз неколку асални засилувања во одбраната, ке имаат големи шанси да ја освојат ПЛ во наредни 2 години.

Очекував реакција од фан на Манчестер, пошо нели, никој не смее да каже дека друг клуб е подобар/ќе биде подобар од вас.

Нема Сити одбрана? Со средниов ред и нападот што го имаат, доволни им се и Лескот и Туре во одбраната (условно кажано).
Челзи со повреден Босингва, и централен бек на десната страна, со неконстантна замена (Алекс) и Ешли Кол без никаква конкуренција на таа лева бековска позиција, да не случајно поголема перспектива има?
Или Манчестер со Фердинанд, кој и самиот незнае колку натпревари пропушти поради повредата на грбот (ако не се лажам) и дедото Невил, со замена во името на сеуште недокажаниот (но доста талентиран морам да признаам) Фабио.

Не се сеќирај за одбраната на Сити, кога се има пари има (речиси) се. Факт е дека од управата се решени да прават тим за врвни дострели, и уште поголем факт е дека ќе го направат тоа, па ни се допаѓало тоа на нас или не. Додека пример нашата управа, е збир од врвни џганови, цицачи на крв (пари) кои ама баш к*р не ги боли за клубот туку имаат доста попаметни (за нив) работи како на пример дали секој 1ви во месецот ќе им стигне платата со којзнае колкав број на нули.

Штом Челзи 2008ма не освои ЛШ, сека ќе поминат уште добри 4-5 години додека да му се укаже ваква шанса
, т.е. да биде претендент за титулата во вистинска смисла на зборот. Есиен со повредени колена, Босингва само веѓите му ги памтам веќе, Дрогба Лампард Тери Кешли со 30+, без ниту една позиција покриена со квалитетна замена, ванабифејмс Малуда-левоногиот, ванабиплејмејкер Анелка, ванабифотографиран Фереира...

Црно му се пишува на Челзи

Нема. Лескот е просечно на моменти блескавично дупе. Од Кољо нешто бидува, ама тешко. Манчестер има, гледај Челзи шо ќе прај ако Иванович продолжи како десен бек. Ако Иванович се врати кај шо му е место, нема гајле ни Челзи.

Ај не ме смеј ебаго. таков џган е точно дека има околу Абрамович, џган кој многу лошо го советува, ама мислам дека му се гледа крајот. Па не е глуп Абрамович мајка му стара. Во таквиот џган искрено го рачунам и Тери, кој јавно се пофали дека Абрамович му зборувал за иднината на клубот. Ама лани. После поразот од Интер, па доволно е да се види ситуацијата на Балак, кој страшно „си го однесе“; па и на Џо Кол ајде. Шмугло кога виде дека нешто е „млаку“ поинаку, прифати едногодишен договор нов, верувам и не значајно зголемена плата. А ако Гери Кук е уште во Сити, тие се едноставно глупи. Само имаат пари.

Ова е точно.

Со последното не се согласувам. Не е црно, туку многу, многу нејасно. Магливо е за Челзи, е поточен израз.

Дрогба Лампард Тери Кешли со 30+
Тоа е Анчелоти ако добро се сеќавам со милан со просек 30 години ја зема последната ЛШ

Тоа е Анчелоти ако добро се сеќавам со милан со просек 30 години ја зема последната ЛШ

Да. Ама со Малдини. Не со Тери. Со Кака. Не со Лампард (во поглед на талент). Со Сидорф. Не со Анелка. И крајно, со Пирло. Не со Оби Микел.

--- надополнето ---

http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...t-raise-their-games-says-Carlo-Ancelotti.html

Ова е доста мислам, за сите денешни муабети овде. Иако е од лани.

Да ги анализираме играчите на Анчелоти во милан и во челси:
Лампард мислам дека е моментално во многу подобра форма од Кака,Малдини екстра играч и супер капитен но човекот беше стар и небеше за 90 минути а Тери исто одличен капитен и супер дефанзивец со тоа што има 30 и тоа се најдобрите години за еден дефанзивец,Сидорф секако незаменлив но и Ањелка е играч што може да реши натпревар со еден потег и после да го нема цел натпревар,и за на крај Пирло исто така најдоброто помина кај него во времето на Анчелоти но затоа Есиен ако има среќа со повредата да игра поофанзивно а за тоа матиќ да се покаже на дело на местото на микел мислам дека ке имаме подобар тим од шампионскиот тим на Милан.А тука е и ешли кој во споредба со јанкуловски е далеку подобар додека дрогба и инзаги си имаат и дваицата свои индивидуални квалитети со тоа што за мене лично дрогба е многу поквалитетен.

Фантоме, со оглед на засилувањата на другите екипи, пред се Барса и Реал (Сити не ги рачунам, пошо сезонава не играат во ЛШ) и со оглед на моменталната состојба на Челзи, у глобала (плати, играчи кадар, измени, младинци, управа и сл) не матно, ЦРНО му се пишува на Челзи!

Кажи ми замена за Ешли Кол, а тоа да не е Малуда или Жирков (кои само теоретски можат да играт на бековска позиција)
За Босингва (не го сметам Бане, знаеме која му е природната позиција иако и на бековската игра одлично)
За Лампард, и Есиен. Малуда. Анелка. Дрогба.

Кажи ми кои замени ги имаме, особено сега по заминувањето на Кол и Балак.

Да ги анализираме играчите на Анчелоти во милан и во челси:
Лампард мислам дека е моментално во многу подобра форма од Кака,Малдини екстра играч и супер капитен но човекот беше стар и небеше за 90 минути а Тери исто одличен капитен и супер дефанзивец со тоа што има 30 и тоа се најдобрите години за еден дефанзивец,Сидорф секако незаменлив но и Ањелка е играч што може да реши натпревар со еден потег и после да го нема цел натпревар,и за на крај Пирло исто така најдоброто помина кај него во времето на Анчелоти но затоа Есиен ако има среќа со повредата да игра поофанзивно а за тоа матиќ да се покаже на дело на местото на микел мислам дека ке имаме подобар тим од шампионскиот тим на Милан.А тука е и ешли кој во споредба со јанкуловски е далеку подобар додека дрогба и инзаги си имаат и дваицата свои индивидуални квалитети со тоа што за мене лично дрогба е многу поквалитетен.

Нема талент в нозе ко Кака, за кое „такво“ ми е неговата подобра форма?
Одличен капитен? Најнервозен кога е најтешко? Тоа не е одличен капитен. Супер дефанзивец? Беше. Кога и Чех и Карваљо беа супер. И Макелеле пред сите нив. Зато е точно то од Џон Галт дека Челзи ќе чека неколку години за воопшто пак да се приближи до завршница на ЛШ.
Анелка има еден единствен потег при дриблин и водење топка, кој е одамна прочитан. Како да го споредувам со Сидорф, како помлад де Сидорф?
Матич место Микел? Додуша и не е нешто невозможно со оглед на то дека во Микел нема надеж појќе, цепеница. А не гледам како да се воодушевам од настапите на Матич во Словачка лига, како и од тие во Челзи (кои ги нема)?
Ешли е поквалитетен од Јанкулоски, но е глупак. За разлика од Јанкулоски. Ментално.
А Дрогба и Инзаги како ги споредуваш ебаго?! Инзаги е бог во способност за правилно позиционирање, тактичка подготвеност, како и се разбира, голема среќа. Дрогба колку и да е добар, можи само да ги сонува тие работи. Дури ни тоа.

Не ми треба подобар тим од шампионскиот на Милан. Ми треба шампионски Челзи. Верувам дека Анчелоти е добар за кормилар, само моментално имаме сериозно лимитирана на талент екипа која со оглед на тоа што и се случуваше во изминатите години во ЛШ, тој турнир веќе го сфаќа како обврска и опсесија, а не уживање и желба. Тоа е особено кај „врвниот“ капитен и дефанзивец Тери, и јас сум прилично убеден дека Челзи нема да освои ЛШ со Тери како капитен и воопшто меѓу играчите. Значи за 5-6 години, веруам дебелиов можи да остани 10ина години.

--- надополнето ---

Фантоме, со оглед на засилувањата на другите екипи, пред се Барса и Реал (Сити не ги рачунам, пошо сезонава не играат во ЛШ) и со оглед на моменталната состојба на Челзи, у глобала (плати, играчи кадар, измени, младинци, управа и сл) не матно, ЦРНО му се пишува на Челзи!

Кажи ми замена за Ешли Кол, а тоа да не е Малуда или Жирков (кои само теоретски можат да играт на бековска позиција)
За Босингва (не го сметам Бане, знаеме која му е природната позиција иако и на бековската игра одлично)
За Лампард, и Есиен. Малуда. Анелка. Дрогба.

Кажи ми кои замени ги имаме, особено сега по заминувањето на Кол и Балак.
Матна е. Не е црна.

Замена за Ешли Кол ќе биди Рикардо Карваљо или Паоло Фереира ако левоногите Какута, Жирков или Стариџ се животни во напад. Десно, истото шо и за лево, иако ќе причекам на Босингва.

За напад, Саломон Калу. Тој прв тим ќе биди додуша. За Есиен само улав можи да не бара веќе замена, а пошто се смета за најголемо засилување летово од, барем официјално, „главатарот“ на Челзи, очиглено се улај, и нема намера уште за тоа. За Лампард не смееме да бараме замена, многу специфичен профил на играч е. Едноставно квалитет. Не замени.

А ако мислеше за замени од клупа за следна сезона, тогаш да, мава накај црно. Иако и тоа е претежно магливо. Бенајун нап пример.

Значи , што заклучивме : Цел тим е срање , а ПЛ и ФА куп а и Комјунити Шелд , земавме со чиста среќа. Арсенал и Манчестер Јунајтед ги победивме 2 пати , пошто цел тим е срање. На Лампард му недостасува талент , ама сепак беше најдобар асистент. Дрогба ги пројде добрите денови , и сега не го бива , само за златна копачка евентуално. Тери е за никаде , а Чех освои златна ракавица , зашто е најдобар голман на светот и се одбрани минатава сезона. Сите играчи се катастрофа , ама Анчелоти не извади. Во 103 наврати тајно влезе на терен и кога највеќе требаше постигнуваше гол. :tapp:

Хахахаха... Јохн Галт, бива бе, ај ќе почекаме да заврше трансфер периоодо да видеме кој шо ќе земе па ќе прааме маабет кој дека ќе заврше наредната сезона. И да не земат Челзи и Јунајтед никој, јас ти се кладам на шо сакаш оти Сити нема да завршат пред них, па ак сакат уште 200м нека потрошат! У кој филм живеете? Фудбал менаџер? Така се праве клуб, как Сити? Јас не викам оти не се добри, оти не се сериозни, ама они се далеко од Јунајтед и Челзи, па баш ќе видеме дали само безвеза јадам лајна дека "нема појак тим од тај шо навивам јас".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom