Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Погрешно разбрал Ернесто. Од јануари може да потпише за друг клуб договор кој ќе важи од јуни 2014. Нели пола сезона пред истекот на договорот има право да потпише за друг клуб.

Dortmund will let Lewandowski leave in January. Transfer fee: 8,5M. Besides Barcelona, Arsenal, City and Chelsea are also interested [sport]
Ама, со оглед на тоа што ова го пишува каталонски весник, ништо чудно да е само билдање публицитет и пишување глупости за да се продаваат весниците.

И оваа изјава од Обамејанг ја најдов(доколку е веродостојна):
Aubameyang (Borussia Dortmund): "If Lewandowski leaves, we would prefer him to join Barcelona rather than Bayern Munich."

Глупости се тоа. Дека Дортмунд ќе го продаде сред сезона. Не работат така германските клубови, посебно не Баерн и Дортмунд.

Таква глупост може само Хорст Хелд да направи, менаџерот на Шалке или Магат :pos:

Dortmund will let Lewandowski leave in January. Transfer fee: 8,5M. Besides Barcelona, Arsenal, City and Chelsea are also interested [sport]
Ама, со оглед на тоа што ова го пишува каталонски весник, ништо чудно да е само билдање публицитет и пишување глупости за да се продаваат весниците.

И оваа изјава од Обамејанг ја најдов(доколку е веродостојна):
Aubameyang (Borussia Dortmund): "If Lewandowski leaves, we would prefer him to join Barcelona rather than Bayern Munich."

Управата на Дортмунд би била луда да го пушти еден од најдобрите напаѓачи моментално за таква смешна сума, плус немаат замена. Така да, не верувам многу во овој текст.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 01:37 ---
Клопо добива премногу медиумска пажња, ќе му се слоши. :cautious:
Си заслужи човекот :)

Браво, далеку од „одлично“,ама „зрело“ одиграно (кога ќе се сетам на глупостите што ги правеше Дортмунд првата сезона во Европа Лига таму со Селта Виго и првата сезона ЛШ со Марсеј и Олимпијакос - колку само созреа екипава...). Кога веќе Арсенал немаа муда асално да напнат дома - заслужи Дортмунд.

На Вестефален мора да се оди со посигурна, константна и потечна игра, има уште еден тежок натпревар дома после Дортмунд - со Наполи. Марсеј се ливади ама ко за беља... Шо ги знам многу ми се без врска колку да заебат некој може да откинат некој бод...

Diving%20Board%20Face%20Plant.jpg

Само ако испаднете и не освоите ЛЕ! :свиркам:

Слушам Суботиќ скинал лигаменти, се знае колку ќе отсуствува?

Да, цела сезона. Се надевам само до лето ќе се врати, голема штета за него и клубот.

Пишчек се враќа во тренинг (y)

1468596_571480519589637_1420851181_n.jpg

Ете го и Мануел Фридрих, замената за Суботич дур е повреден.

Читам Џеко го меркате, предобар играч. Со ментор како е Клоп мислам дека ќе дава 200 посто за Дортмунд, се надевам дека ќе го земете.
Полека но сигурно ми станува Борусија омилен клуб во Немачка:D

Читам Џеко го меркате, предобар играч. Со ментор како е Клоп мислам дека ќе дава 200 посто за Дортмунд, се надевам дека ќе го земете.
Полека но сигурно ми станува Борусија омилен клуб во Немачка:D
Ако се договорат за нормална плата ок, ама тешко тоа. Досега ќе беше земен ама ќе мора поќе од пола од сегашната плата да скрати.

Успешно завршила операцијата над Суботиќ. Невен после повредата оптимистички изјавил дека нема потреба за грижи, ќе се врател уште појак.

Линк

Статистика на денот:

Во досегашната сезона во Бундеслигата, Сократис е играчот со процентуално најмногу победени дуели: во 477 минути имал 104 дуели од кој победи 73 (70,2%). После него следува Хумелс: во 845 минути имал 142 дуели од кој победи 98 (69%).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom