Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
^ затоа купивме само еден играч, и тоа не кошташе многу..

Кога ќе ми текне дека Сонг го платија 15 милиони фунти а Виља 40 милиони евра , Чигрински 25 милиони евра , за Ибра го дадоа Ето + 50 милиони евра , тогаш Агуеро вреди потполно 70 милиони фунти.

Има пари Барса , патем последнава година Росељ иако е невиден аматер во спорт сепак во својата област успеа да ја подигне Барса и да ја зголеми вредноста на клубот за 23 % , целосна листа тука .

Секако дека си во право, и јас сум убеден дека Агуеро вреди најмалку 70 милиони фунти,одлично засилување би било. само лудак не би посакал да дојде во Барса.. Но следејќи ја трансфер политиката во последно време се прашувам доколку се засилиме во нападот со толку квалитетен и скап играч дали и одбраната и некоја друга позиција ќе добие играч од светска класа, бидејќи знаеме дека за сите играчи кои ги сакаме ќе ни набијат висока цена...макар да се и просечни. Инаку Алвес изјавува дека за да остане треба да се промени комплетно енергијата и атмосферата која владее моментално во клубот.. Спомена дека и во врска со Абидал е направена грешка, и дека никогаш не требало да го продадат на Монако..Дали Алвес е првиот кој отворено отвора војна со управата останува да видиме...

Значи, Алвес (ин)директно изјавува: 'Ако не се смени оваа управа, јас сам ќе си заминам.'

10308743_667516813284503_9056401841686940684_n.jpg

Уште еден напад на Кројф, но овој пат и на Стоичков.

Johan Cruyff: If there are problems it's because the board makes the decisions.

Cruyff and Stoichkov both say that the board does not know how football works.

Џабе е. Сите легенди го кажуваат ова, ама зборовите немаат никаков ефект. Ќе почекаме до 2016та, тогаш ова раководство мора да падне.

http://www.mundodeportivo.com/20140510/fc-barcelona/puyol-cuelga-las-botas_54407769391.html
Кога кажа дека заминува од Барса, уште не беше сигурен дали ќе замине и од играњето фудбал. Вчера со потврда, Пујол се пензионира заради болките во коленото. Искрено ми е мило што нема да го гледам во друг дрес, пример за посветен фудбалер и симбол на Барселона во поновата историја. Клучен играч во сите титули што ги освоивме во 21 век.

"Puyol is the key, not just because he is one of the best defenders in the world but because of his character. He never lets up."
- Xavi

http://www.mundodeportivo.com/20140510/fc-barcelona/puyol-cuelga-las-botas_54407769391.html
Кога кажа дека заминува од Барса, уште не беше сигурен дали ќе замине и од играњето фудбал. Вчера со потврда, Пујол се пензионира заради болките во коленото. Искрено ми е мило што нема да го гледам во друг дрес, пример за посветен фудбалер и симбол на Барселона во поновата историја. Клучен играч во сите титули што ги освоивме во 21 век.

"Puyol is the key, not just because he is one of the best defenders in the world but because of his character. He never lets up."
- Xavi

А од една страна остава да се подразбира дека ќе му биде асистент на Луис Енрике следната сезона.

Па за :drk: е самата помисла да го видиме Пујол како асистент следна сезона

Опаа батоо наводно Енрике не се согласувал со изборот на трансферите кои ги наметнува управата.

Опаа батоо наводно Енрике не се согласувал со изборот на трансферите кои ги наметнува управата.
До сеа со шпекулацииве добри трансфери се, незнам дали се од управата или весниците измислуваат. Агуеро, Ројс, Коке, Видал, Луиз, Агер, Куадрадо...
Иначе многу е побитно кој ќе си оди него кој ќе дојде. Џабе е кој и да дојде у средина кога Бускетс, Фабрегас, Иниеста и Чави се недопирливи. Ја би за ремонт значи ремонт, да се избркаат 6-7 души пошо вака само може да се лажеме и да играат на стара слава. Плус треба да се смени неможе нон стоп со тие играчи. Нека си одат С. Роберто, Педро, Маскерано, еве и Пујол заминува, Валдес, Пинто, па и Фабрегас... да се направи простор за други, млади играчи кои имаат желба, како Рафиња и Делофеу.

педро нема шанси да го пуштат,очекувано е тељо на позајмица или на продажба,санчез на продажба,афелај на продажба,дури има шпекулации дека меси може да ја промени средината да замине во псж што не би ме чудело мене воопшто

интересно е која ќе биде конкуренцијата на тер штеген,после недопирливиот валдез не може да се потпре на едно засилување на тоа место,се очекува тер штеген да си ја брка работата ко шо треба,но најдобро е да се донеси уште еден најмалку квалитетен колку него,за да се осигура тоа многу важно место од тимот

Ако се чита она што го пишуваат миедиумите блиски до Барса, постојат многу шпекулации за составот. Само се надевам дека Санчез нема да си отиде затоа што верувам во него, исто така се надевам дека нема да останеме на Ла Масиа за избор на втор голман, веројатно научија нешто од повредата на Валдес и бранењето на Пинто.
Интересно е тоа што Луис Енрике бара тимот да изнесува 23 играчи, поискусна голманска замена и два нови штопери. Епа Пике ќе го видам сега како ќе изидишува од докажување и борба за место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom