Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Слабо го имаш гледано Хумелс, или се има погодено баш тогаш кога го гледаш да има срање утакмица. :D
Да, му се случува(посебно во последно време) да изигра ептен лошо, ама Хумелс е далеку од тоа што го имаш опишано. Никако не можеме да кажеме дека е дрво стопер. Посебно не ние, Барса фанс.

Слабо го имаш гледано Хумелс, или се има погодено баш тогаш кога го гледаш да има срање утакмица. :D
Да, му се случува(посебно во последно време) да изигра ептен лошо, ама Хумелс е далеку од тоа што го имаш опишано. Никако не можеме да кажеме дека е дрво стопер. Посебно не ние, Барса фанс.

Искрено и мене ме изненадува последниве утакмици...Не личи тоа на него...

Едно време беше најперспективен стопер на Германија..Е сеа дали му е падната играта ради наводните недоразбирања со Клоп или нешто друго незнам.

Али факт е дека имаше периоди у кои корнеше како стопер,феноменален беше и тоа неможе да исчезне тек така.Мора да има некоја причина...Можда промена на средината ќе го врати на старите патеки.Ја мислам вреди да се проба.

Да сака да се врати у Баерн,ја би бил ептен среќен.

За да заборавиме кога сме примиле гол од корнер како што кажа членот погоре, треба да го смениме цел тим за високи и курпулентни црнци. Неможе со донесување на еден играч да го поправиме тој дел. Тоа е сегмент од играта што секогаш ќе ни биде проблем, затоа што за висина и физичка градба компензираме со техника и на тоа се базира играта. Искрено ми смета што примаме голови од корнери, али оддамна се помирив, затоа што знам дека многу тешко може да се поправи тоа.

Може така да се погодило не викам не. Не следам Бундес многу редовно. Ама во нокаут фазите на ЛШ беше полош од Олегуер во „најбоље дани“. Против Малага беше за нигде, на Реал им подари гол а-ла-Валдес со директен пас до Ди Марија и на реваншот за малку ќе приемеа трет гол заради негова глупост.

Точно дека најчесто го гледам на битни утакмици против најдобрите напаѓачи во свет ама редовно е лош на такви натпревари и тоа многу лош. Ме интересира дали може некој да му најде статистика за погрешни пасови и изгубени топки. Се кладам дека само против Баерн лани утна повеќе пасови отколку што Чави утнал во цела кариера сосе младински категории.

Можда имам погрешен впечаток и е подобар од тоа што сум го видел, ама во никој случај не е подобар од Суботиќ.
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 00:10 ---
За да заборавиме кога сме примиле гол од корнер како што кажа членот погоре, треба да го смениме цел тим за високи и курпулентни црнци. Неможе со донесување на еден играч да го поправиме тој дел. Тоа е сегмент од играта што секогаш ќе ни биде проблем, затоа што за висина и физичка градба компензираме со техника и на тоа се базира играта. Искрено ми смета што примаме голови од корнери, али оддамна се помирив, затоа што знам дека многу тешко може да се поправи тоа.

За корнери еден дефанзивен играч што има одлично позиционирање прави огромна разлика. Колку пати во последниве две сезони примивме гол затоа што највисоките играчи во тимот (Пиќе и Бускетс) пливале во празно наместо да стојат кај што иде топката. Нема од еднаш да браниме корнери како Јунајтед со Видич и Фердинанд ама многу од ефтините голови што ги примаме сега ќе ги нема.

Според МундоДепортиво Меси ова лето одбил три тима од кој еден бил спремен да ја плати и клаузулата од 250 мил. евра (y)

Меси денес добил зелено светло од лекарите за да игра во сабота.Може нема да настапи од прва постава ама мислам дека ќе поигра малку во вторит дел.Исто така сакам и Пујол да заигра во саботата против Осасуна иако мислам дека ќе биде катастрофа.

Пике, Алвес и Санчез се поштедени од Тата и нема да патуваат со тимот во Памплона.
Тата легендо!

Пике, Алвес и Санчез се поштедени од Тата и нема да патуваат со тимот во Памплона.
Тата легендо!

Значи Бартра ќе изигра цела утакмица, а Маскерано и Пујол ќе делат време затоа што се враќаат од повреди.

Исто и за Монтоја е време да добие некоја минута на местото на Алвес.

Ќе го папаме утре, време е.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Осасуна минатата утакмица победи со Малага 1:0 на гостински терен, Шустер после утакмица имаше изјава дека единствено можеби Барса може да разбие толку цврста одбрана.
Во Памплона на еден од најтешките терени за Барса во последниве години ќе мора да влезат играчите со 100%, можеме многу лесно да наебеме, особено и поради тоа што е после интернационалната "пауза".
Валдес, Монтоја,Бартра,Пујол,Адриано, Серџо,Цеск,Роберто, Тељо,Меси,Нејмар. Е овие сакам да играат, само што најверојатно Педро ќе игра наместо Нејмар.

Ќе биде журки утре во одбрана...а мислам дека има огромни шанси да кикснеме, иако би било феноменално со 9 0 0 да влеземе на Ел Класико.

• Ми се допаѓа
Алвес изгледа не во составот, Монтоја сигурно ќе игра.

Напред можеби Нејмар ќе игра на местото на Меси, а Педро и Тељо на крилните позиции или пак Нејмар лево, Педро десно и Фабрегас средина.

Напредува.

BW42o0uCEAASspg.jpg

Мадрид ќе киксне, ние ќе се мачиме цела утакмица и при крај ќе влезе Пујол ќе ги расшамара сите и ќе тепаме со 1-0 :cool:

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom