Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се продаде Алкантара на сметка на Т.Силва за да има повеќе пари ја би, ДА. Како прво го добиваме најдобриот стоперски тандем у свет Пиќе-Силва, а како второ останува многу повеќе простор за Фабрегас да игра у средината и да не се меша во нападот. Се надевам С.Роберто нема да добива многу шанса, само у купот и на некои небитни утакмици. Исто така, место него и не ни е потребна некоја посебна замена.. може ама и немора. Имаме 3 класични ДМФ (Бускетс, Сонг, Маскерано), а со тоа може често формацијата да се менува у 4-2-3-1 со Буски и Сонг како задни везни у потешки натпревари или натпревари шо треба да се задржи резултат. Напаѓач и немора да се донесе, а посебно не ѕвезда од типот на Руни, Левандовски пошо реално многу гужва ќе се прави, а и Тељо нема да добива многу шанса и Делофеу ако не отиде на позајмица. Што се однесува до голманите Пинто е у години и не го сакам веќе, ама уште оваа сезона ќе мора да го гледаме. Валдес знаеме дека ќе си замине, а тандемот од другата година сакам да е Тер Штенген и Реина. Реина може да се донесе уште годинава ако останат некои 8-10 мил.

Голмани: Валдес, Пинто/Реина Десен бек: Алвеш, Монтоја
Лев бек: Алба, Адријано
Централни бекови: Пиќе, Пујол, Бартра, СилваДМФ: Бускетс, Сонг, Маскерано
ЦМ и АМФ: Чави, Иниеста, Фабрегас, С. Роберто
Напаѓачи: Санчез, Педро, Тељо, Нејмар, Меси

--------------------------------------- Валдес-------------------------------------
-------- Алвеш ----------- Пиќе ------------------ Силва ------------ Алба
----------------------------------------- Бускетс ----------------------------------
------------- Чави ------------------------------------------- Иниеста ----------
------------------------------------ Меси --------------------------------------------
----Санчез------------------------------------------------------------ Нејмар-----

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------- Валдес-------------------------------------
-------- Алвеш ----------- Пиќе ------------------ Силва ------------ Алба
------------------------- Бускетс ---------------------- Сонг ---------------------
---------------------------------------- Фабрегас -----------------------------------
-------------------Меси --------------------------------------- Иниеста------------
----------------------------------------- Нејмар ----------------------------------------

извини друже ама јас колку што сум информиран ама Валдес мислам се прости од дресот на Барселона бара нова дестинација ..

извини друже ама јас колку што сум информиран ама Валдес мислам се прости од дресот на Барселона бара нова дестинација ..

Не, не... Рече ќе остане уште оваа сезона за Барса да може даа најде голман :) Прво да, рече оди сигурно, па после кажа дека ќе го испочитува договорот...

Кого трола овој бе, нас или нив!?

aalcant.JPG

Ај малце да разбиемо досада, читав денеска дека Меси вредел 250мил евра. Дали би го продале за таква сума.

Ете ја на пример би, најдоброто од него веќе сме го виделе. Максимум може уште 2 год да остане у јака форма иако веќе и последната сезоната не беше тој што беше. Ја нема таа брзина, тие пробиви преку неколку играчи и ткн. Со 250мил би носел екстра играчи у одбрана и напад а со другите останати пари би покриел долгови на клубот.

Иако ваквиот потег би значел и серија протести у Каталуниа ја би го продал:cool:

Кога го имаш најдобриот играч на сите времиња не го продаваш за да донесеш 10 други добри играчи. Правиш тим околу него. Меси на Барса и носи многу повеќе од 250 милиони годишно.

А, тоа дека ја немал таа брзина и има уште две години у него не го кажувај во друштво...ќе ти се смеат и ќе ти маваат заушки. :D

Кога го имаш најдобриот играч на сите времиња не го продаваш за да донесеш 10 други добри играчи. Правиш тим околу него. Меси на Барса и носи многу повеќе од 250 милиони годишно.

А, тоа дека ја немал таа брзина и има уште две години у него не го кажувај во друштво...ќе ти се смеат и ќе ти маваат заушки. :D

Чекај малце, а си го следел ти сезонава или не. Ја не памтам оваа сезона да направи шпринт со топката и да помине низа играчи.

Не заебавај човече... вистина се води оваа дискусија?

Инаку сам си е крив Меси што не даде 70+ гола сезонава туку вкупно даде над 50

Ја си стојам на тоа дека ги заборавил шпринтовите ала Гетафе, Зарагоза, Реал Мадрид (ЛШ) и ред други

Шипингот ти е скап друже:icon_lol:

Хелоу нели секој има право на свое мислење:cool:

Ај малце да разбиемо досада, читав денеска дека Меси вредел 250мил евра. Дали би го продале за таква сума.

Ете ја на пример би, најдоброто од него веќе сме го виделе. Максимум може уште 2 год да остане у јака форма иако веќе и последната сезоната не беше тој што беше. Ја нема таа брзина, тие пробиви преку неколку играчи и ткн. Со 250мил би носел екстра играчи у одбрана и напад а со другите останати пари би покриел долгови на клубот.

Иако ваквиот потег би значел и серија протести у Каталуниа ја би го продал:cool:

Dobar si ? :pos:
Ne 250,500 M da mi davaat ne go prodavam...Nastrana toa deka minatata sezona mu bese ednakva kako poslednite 3 drugi,seuste ne go ima postignato maksimumot,a fudbalerite go dostignuvaat na 27-28-29 godini.....Druze ne ne,ne si seriozen ti :D

Кој сака да се клади овдека со мене дека годинешнава му беше последна кај што освојува Балон Д’ор? И после ќе сфатите дека максмимумот веќе го достигнал Меси

И јас мислев дека по третата топка нема да добие друга ама...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom