Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пишува бе ЛаВиста, не знам кај гледате...
Сега гледам, човекот е еден од поредовните. :facepalm: Да не бил со сменет ник, оти го немам забележано?

Не може на вакви важни меча да има ротирање со 4-5 фудбалери.Има време за тие работи.Ќе се одморат Чави,Иниеста,Пујол,Алба кога ќе имаме уште 5-6 кола до крајот или кога ќе играме дома со некој послаб противник.Сега за сега треба да се игра сигурно и да се чува ова предност за да кога ќе ги играме четврт или полуфиналињата (АКО) да има ротација во тимот.
Но за вечерва едноставно мораше Виља да игра пред Фабре од почетокот...

Бев со друг ник, али носталгија ме фати по стариот, па решив да го вратам. Инаку нема сезонава нешто конструктивно да се пишува од чиста причина што главниот конкурент го направи годинешново првенство повеќе од досадно. Не ни замислував дека на момент би имале предност од 18 бода... и тоа пред полусезона!

Искрено како да се изгуби она конструктивното кај членовите во фан клубовите. Порано имаше членови што знаат да дебатираат и во комшискиот фан клуб, а во последно време сето тоа е сведено на минимум.

П.С. Темата за Примера е калакурница...
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 02:09 ---
Не може на вакви важни меча да има ротирање со 4-5 фудбалери.Има време за тие работи.Ќе се одморат Чави,Иниеста,Пујол,Алба кога ќе имаме уште 5-6 кола до крајот или кога ќе играме дома со некој послаб противник.Сега за сега треба да се игра сигурно и да се чува ова предност за да кога ќе ги играме четврт или полуфиналињата (АКО) да има ротација во тимот.
Но за вечерва едноставно мораше Виља да игра пред Фабре од почетокот...

Сигурно има добра причина зошто не игра Виља... ако се сеќавате лани пред полу сезоната играше на повеќето натпревари но неможеше да даде гол, ретко ја ширеше играта и кога и да влезеше во шанса тешко ја реализираше.

Е сеа, Тито најде начин да ги вклопи Бускетс, Чави, Иниеста и Фабрегас во еден состав и можам да кажам дека сето тоа функционира повеќе од успешно. Фабрегас има 9 асистенции, Иниеста 12.

Мислам дека се чека да дојде Нејмар (се зборува дека е завршена работата со неговиот трансфер) кој е играч којшто може да игра како крило, без голем напор може да издрибла неколку противнички играчи и да постигне гол. Со неговиот трансфер и неговата непредвидливост би имале играч којшто е близу до квалитетите на Меси во тој поглед (иако никој не е близу до неговите квалитети). Со тоа би се сменила целата тактичка концепција на противникот.

Во последната година на Пеп се што требаше противникот да направи е да се брани зонски и тимот да ја задржи формата... со тоа драстично си ги зголемуваа шансите за поволен резултат. А Тито ја прави Барса многу поблиску до онаа од првата година на Пеп, каде што се напаѓаше во бранови, неретко знаеше да се направи контра напад и да се постигне гол. Е сеа тогаш играа Ето и Анри, двајца извонредни напаѓачи којшто реализираа 8 од 10 шанси пред гол. Годинава се случува во голема мера истото но за разлика од Пеп каде што се настојуваше да се влезе со топка во гол, Тито покрај пас играта ги охрабрува играчите да се потпрат и на своите индивидуални квалитети.

Виља очигледно иако е многу добар играч, не исполнува одреден критериум за да биде стандарден во тимот на Тито, а трансферот на Нејмар би требало да го поправи тоа и да ја зголеми ефикасноста а со тоа да ја намали таа зависност од Меси барем кога се зборува за играта пред гол.

Ах колку ни е потребен само еден голгетер освен Меси !

Да,Тито успеа да го направи тоа што Пеп се обидуваше да го прави.Ги вклопи одлично Цеск,Иниеста,Чави и Бускетс а притоа да не се гуши играта во средина.Голем удел во ова има и Алба ,комбинацијата Иниеста-Алба по левата страна плус ако го додадеме и Цеск на таа страна е тоа што сезонава е разликата од ланската.

Но сепак Иниеста како крило и Цеск во средина не дава добри резултати во големите меча.Знаат како да не затворат добро,со тоа Иниеста почнува да игра во средина и така се гуши срединат а Меси остнува сам во напад.Затоа Виља треба да игра во важните натпревари,сепак противниците имаат повеќе респект за него,автоматски еден противнички одбранбен фудбалер ќе го земи со него и играта ни е поотворена.

Не можам да чекам дури да дојде Нејмар,крилен напаѓач кој знае да дрибла и да постигне гол.После Анри не сме имале такво крило (не се сеќавам кога Педро и Санчез имале успешен дриблинг )......

^ Можеше Цеск овде да бира што ќе прави... Е сеа стај го Анри на негово место, стај го Ето или пак Нејмар... си одеа од Валенсија со трите бода.

LaVista welcome back. Каде се изгуби, те немам читано со години? :D

:pos::pos::pos:
:cuc::cuc:
(y)

Роура:
5273409156_4ac94a6d75_z.jpg
r.png :pos::pos::pos:

Ja mislam deka nema da se snajde Neymar kaj nas posto tuka e Messi, i ocigledno e deka Messi ne saka druga zvezda osven nego vo timot. Sanchez pocna dobro, davase po nekoj gol se trudese ama gledajte sega sekoj pogled mu e kon Messi. Ke dojde do narusuvanje na timskiot duh. Ako i Neymar pri sekoja situacija ke go bara Messi posto posledniot ke se naluti togas jebem ti transferot na Neymar ako nema sloboda da gi pokaze svoite kvaliteti

Ако веќе го донесуваат Нејмар тоа ќе биде за да го вклопат во тимот. А дека ќе го бара Меси во секоја ситуација како Алексис, во тоа не верувам ни јас ни добар дел од фановите на Барселона, затоа што сигурно нема да бараат играч за кој однапред знаат дека ќе биде пропаднат трансфер.

Не можам сега да го барам постот од пред 1 месец каде го цитирав Гилем дека Меси бил прашан и го одобрил трансферот на Нејмар во Барца
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 14:21 ---
Натпреварот со Валенсија беше солиден добра игра на неколку фудбалери меѓутоа без желба за повеќе. 3-4 фантастични одбрани на Валдес (да се работеше за Икер ќе имаше наслови одбрана на векот). Сакав да кажам и на форум многу од вас бараат да игра Виља а човекот е во тешка депресија на идеална топка од Алвес шутот беше очаен. И за крај мојата омилена реченица Масче е ИДИОТ

Ja mislam deka nema da se snajde Neymar kaj nas posto tuka e Messi, i ocigledno e deka Messi ne saka druga zvezda osven nego vo timot. Sanchez pocna dobro, davase po nekoj gol se trudese ama gledajte sega sekoj pogled mu e kon Messi. Ke dojde do narusuvanje na timskiot duh. Ako i Neymar pri sekoja situacija ke go bara Messi posto posledniot ke se naluti togas jebem ti transferot na Neymar ako nema sloboda da gi pokaze svoite kvaliteti
se slagam
istoto go velev i ja uste pred godina dena,ke vidime od koga ke dojde :)

Чави се повредил, 15 дена ќе отсустувал. Ќе ги пропушти Гетафе и Гранада, би требало да се врати за ЛШ.

Inace igrac koj sekogas sakav da go vidam vo dresot na Barca bese Pato, a kutriot se zapusti i otidna u Brazil. Golem potencial ima vo nego, povredite mislam go sprecija da napreduva

Виља со пред-договор со Арсенал, со среќа нека му е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom