ЧЕСТИТО НЕКА НИ Е ПОБЕДАТА, ВОЕДНО ПЛАСМАНОТ ВО 1/2
Одлична партија ... Сите одиграа на ниво . . .
Алвес направи неколку грешки кои можеа скапо да не чинат, но среќа Шахтјор дефинитивно не беше расположен . . . За разлика од тоа што го одигра во одбраната, Дани во нападот беше неприкосновен . . .
Бускетс и Пиќе одиграа доста стабилно во одбраната, Пиќе докажа доколку Пеп сака да одмори некој од напаѓачите, тој е идеална замена за CF

. . .
За сите оние кои што мислат дека Габи ќе се снајде подобро во одбраната од Бускетс, иако е класичен дефанзивец ГРЕШИТЕ . . . Фала му на Габи за се што направи за Барса, фала му за претходните брилијантни сезони, и верувам доколку не беа тие долготрајни повреди ќе беше можеби сеуште незаменлив НО, ОВАА СЕЗОНА Е ДУПКА ДЕФИНИТИВНО и слободно може да оди на продажба налето . . . Се надевам дека Пујол ќе го повикат за натпреварот со Алмерија, тој е фит, но не сакаат да ризикуваат со него . . . Најважниот дел од сезоната доаѓа ( пред се мислам за 1/2 финалните мечеви во ЛШ и финалето во Копа, и време е Пујол да се врати, ПРЕМНОГУ НИ ФАЛИ ВО ОДБРАНАТА ) . .
Адриано И тој беше солиден вчера, како во напад, така и во одбраната.
Маскерано одигра брилијантно . . . Милион пресечени топки, одлични додавања, ЕДНОСТАВНО БРАВО ЗА МАСКЕ !!!!!!
Чави, стандардно . . . Компјутер си е компјутер
Кеита со постигнатиот гол ме демантираше вчера . . . На полувреме сакав да излезе, НО второ полувреме одигра одлично, згора на се постигна прекрасен гол . . .
Дон Андрес Беше НАЈДОБАР на теренот дефинитивно, даде гол и имаше асистенција до Алвес . . . Ќеиф ми прави оваа сезона што повеќе шутира и постигнува погодоци . . .
Меси беше БОГ, како и секогаш ... Штета што не постигна погодок, а имаше шанси за тоа дефинитивно ( Тој постигна, му го поништија, јас стоам за тоа дека немаше никаков офсајд ) СЕПАК, МАЊЕ БИТНО ...
Виља . . . Давид беше отсечен некако вчера . . . Имаше по некоја шанса, но дефинитивно кога е на левата страна е многу поопасен . . . Неговите голови ќе дојдат кога највеќе ќе ни се потребни . . .
Педро . . . Одличен камбекм, иако немаше некоја шанса . . .
Максвел Добро е што се врати , не за друго, Адриано е константен на левата бековска позиција уште пред операцијата на Аби, нека земе душа малку . . .
Афелај Одигра некоја минута, најреално не фати топка . . .