Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо повеќе нема да биде исто. Си оди легендата, КАПИТЕНОТ, гладијатор и најголемиот борец кој ФК Барселона го имала во својата историја. Идолу фала за се, за сите натпревари, за секоја жртва за тимот. Еден и единствен, срцето на Барселона.
Bh5RvjvCMAA4dPA.jpg:large
Ти ја зедов за аватар ;)

Легенда, вистински капитен, вистински лидер, пример за следните генерации во секој поглед. Повеќе сакам да остане после сезонава во стручниот штаб отколку да го гледам во некој друг тим, ама како ќе си одлучи така нека биде.

Puyol.jpg

По ова најмногу ќе го памтам, кога се појави вака на галата на УЕФА. После тоа напиша твит дека ги гледал сите костуми што ги има и заклучил дека најпријатно му е кога амблемот на Барса е на неговото срце. :love: Те обожавам капи.

Gerard Piqué

"My guardian angel

The day has come. You're going. It might be the way of life, but it's impossible to imagine a Barça without you. When I look back and remember Paris or Rome, the first image that come to my mind is you lifting the European Cup. At Wembley, you gave the honour to Abi, a gesture that makes you even greater. My generation and those that come after us don't know a Barça without Puyi in the back four, with the armband and the number '5' on the back. I guess nothing will be the same.

I met you almost 6 years ago. You are the captain and the symbol of the team and I am a youngster eager to conquer the world. From the first day we had a great relation, both on and off the pitch. At your side, I felt protected, I knew that if I failed one day, you would be there to save me. You are my guardian angel.

I want you to know that I will miss our chats in the dressing-room, your advice and, above all, your "scolding" on the pitch. you are unique and unrepeatable. I have to laugh when they talk about signing 'the new Puyol'. They can keep on looking, because they never will find him.

Thanks for everything, Puyi."

1896778_847878385228184_1063390354_n.jpg

Не можам да го гледам клипчево што е ставено погоре...........ми доаѓаат солзи и ми се стега срцево 200 на саат ми чука......................

Плус, моментот кога во Казан(на гостувањето во Русија, против Рубин, 2009та), во месец НОЕМВРИ, кога дури и домашните играчи играа со долги ракави, со шалови(и капи), Капитенот наш играше како да е месец август во Шпанија.
Carles-Puyol-Barcelona-Rubin-Kazan-Gokdeniz-K_2380725.jpg
article-0-071658B1000005DC-104_468x303.jpg

Не бе, не е нормален мајке ми:pos:

Не би ме зачудило ако изигра уште сезона у Милан и потоа се пензионира а у меѓувреме ќе се изигра еден Гампер Куп(ваљда така се викаше) и ќе се опрости и од Камп Ноу.

Многу пати има изјавено дека го сака Милан и не би ме зачудило ако се случи ова а и знаеме дека Галијани не одбива free agents :DD

Секоја чест за кариерата.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Zubizarreta (sports director): "Puyol gained the right to decide his future. He told me he want us to sign a new centre back quickly" [catr]

Треба уште некој друг да им каже? На протести треба да излезат? За грев!

ауф како добро би ни дошол во милан, а и тоа ќе биде причина плус за уште повеќе да го почитувам.

Бартра ќе ја земе 5ката?:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom