Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ете почнаа шпекулациите со ефтини опции за централен бек.Адил Рами од Валенсија е прв на листата.

Додека Реал се спремаат да играат со дуо како Варан и Маркињос следната година, ние ќе го купуваме Рами- играч што годинава беше толку добар што играше втора постава во Валенсија.

Барем ЕМД го спомнуваат и Џереми Матеу исто од Валенсија. Колку толку личи на нешто.

за секој примен гол, ќе даваме по 2. Тоа е новата тактика на Барса :D

Додека Реал се спремаат да играат со дуо како Варан и Маркињос
Аман веќе нема одиграно 5 добри натпревари вие го направивте најдобар дефанзивец на светот, а Нејмар со 20 голови за Бразил во 30 натпревари треба уште да се докажува !

Кога некој тим ќе освои Примера или Лига на Шампиони со 2ца стопери на 20 години (без искуство) како прв избор ќе си го видам грбот !

If Valdes in the end stays, Barcelona will not sign Liverpool goalkeeper Reina this summer, but only Monchengladbach's Ter Stegen. [md]

:cuc:

Наводно Муринњо нема да смета на Торес,дај да го земеме за ефтини пари,плус не ми се верува дека би му било проблем да седи на клупа;)

Аман веќе нема одиграно 5 добри натпревари вие го направивте најдобар дефанзивец на светот, а Нејмар со 20 голови за Бразил во 30 натпревари треба уште да се докажува !

Кога некој тим ќе освои Примера или Лига на Шампиони со 2ца стопери на 20 години (без искуство) како прв избор ќе си го видам грбот !

Не ми е баш јасно зошто си ме цитирал тука зошто ја никаде не викам дека Маркињос е најдобар или дека треба да ни биде прв на листа на трансфери.

Само ме нервира што добрите централни бекови никогаш не ги приметуваме.

Милан го ископа Тијаго Силва од Бразил - директно во прв тим. Пепе од Порто влета во прва постава на Реал Мадрид, Варан го ископаа од нигде никаде и сега имаат бек за следните 10 години, Челзи се истресе 30 милиони за Давид Луиз, Баерн плати 40 милиони за Хави Мартинез што имаше изиграно само една сезона европски фудбал во кариерата...

Муабетот е вреди да се инвестира во најдобрите централни бекови во светот уште кога се млади затоа што најчесто го остваруваат потенцијалот за разлика од играчи на другите позиции.

Што прави Барса за тоа време? Потроши 17 милиони на Касерес, 8 на Енрике, 19 на Милито ,25 на Чигрински, 21 на Маскерано и 20 на Сонг. Тоа се 110 милиони евра на фудбалери кои никогаш не одговарале на профилот кој се бара во Барса.

Единствениот кој што одговараше на критериумите е Пиќе и него го купивме највеќе затоа што е Каталонец, а не заради тоа како игра.

И може двајца 20 годишни ЦБ не можат да поднесат цела сезона во ЛШ ама затоа еден 20 годишен и еден искусен можат. Пиќе беше неискусниот 21 годишен фудбалер во 2009. Сега после 2 ЛШ, европско и светско првенство, може му е време да биде постариот партнер. Сите знаеме како знае да изигра кога има партнер што му ги покрива слабостите. На хартија Маркињос изгледа како совршен партнер.

Слушам нешто Бејл во Барса. Уште тој и парчиња ќе правиме

Инаку доколку не можат Штеген ја би бил пресреќен и ако успеваат да го донесат Куртоа. Само што би било претешко, има договор со Челзи до 2016

Инаку доколку не можат Штеген ја би бил пресреќен и ако успеваат да го донесат Куртоа. Само што би било претешко, има договор со Челзи до 2016
Ovoj od 2014/2015 veruvam deka go zamenuva Cech..

Ter Stegen kiksnuva ponekogas,no podobar golman sto moze realno da go donesat Barsa nema da najdat..Ako nekoj misli deka e kikser neka se setat na Neuer vo Baern koga dojde.Eve sega Neuer gi pozdravuva od vrvot. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom