Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Причини повеќе за да се има надеж пред реваншот.

Незнам зошто, али во мене има оптимистичко чуство дека ќе направиме воскресение на камп ноу. Ако земеме во предвид фактите колку се играчите разочарани од сношти, и колку Пеп само ќе ги измотивира, мислам дека ќе гледаме натпревар каде што секој играч ќе го остави срцето на терен.

Abe kakov Fabregas... sto mislsis da e zdrav Andres ke ima mesto u prv tim za Cesc? Ne ni treba toj, bolje nekoe levo krilo da se zeme... u prvo vreme bev za Riberi ali za tie pari sto gi baraat moze Ashley Young da se zeme i uste nekoj asalen napagjac

“Да е здрав Андрес...“ - Баш за тоа ни треба Цеск, вчера мислам дека сите видовме зошто ни треба Цеск. Со Цеск во тимот ќе може да се ротира со Чави и Иниеста и да се одмараат. Чави и Иниеста се незаменливи во тимот на Барселона, при дуели како овој против Интер немаме достојнза замена за еден од нив. Вчера го немавме Андрес и виде што ни се случи во средината, Чави беше изолиран и немаше друг играч кој би ја презел улогата на плејмејкер.

да се надеваме дека и за 7 дена вака ќе се дери :zlo:
VISCA EL BARCA!

И јас се сложувам со членот погоре КРОЈФ. Би сакал да го видам познатиот мозаик на трибините на КАМПОТ додека 90.000 грла ја пеат химната на БАРСА, па да видам дали Интер ќе можат да ја издржат волшебната маѓија на КАМПОТ. Веруваме сите во чудо. На крајот на краиштата прерано не отпишаја. ЛУЃЕ ПА НИЕ СЕУШТЕ СМЕ ШАМПИОНИ, А ТОЈ ЕПИТЕТ НЕ Е ПАДНАТ ОД НЕБО. VISCA EL BARCA!!!!

НИКОЈ НЕ ОСТАНУВА РАМНОДУШЕН!!!!!!!!

Причините поради кои загубивме со два гола разлика освен одличната тактичка поставеност на Интер, според мене беа:
1. Играњето на дрвцето Бускетс и Кеита наместо Јаја Туре, требаше да игра на местото на едно од овие две дрва (дрва-зборам за вчерашниот натпревар).

2. Замената Абидал-Ибрахимовиќ, со кој ум при негатива од 2 гола вади напаѓач а става дефанзивец? После таа измена имавме супер прилики за гол кои кој било кој напаѓач (не мора да биде Ибра, можеше да го стави Бојан или Анри) би ги искористил подобро од Пиќе, кој киснеше напред во улога на напаѓач. :tapp:

и две работи кои не зависат од нас

3. Отсуството на Иниеста, кој според мене би направил голема разлика на средината (каде шти Интер ја доби битката) и Интер би имал многу повеќе работа за да го неутрализира дуото Чави-Иниеста

4. Недосудениот офсајд од кој падна голот за 3-1 и ни ја направи работата што треба да ја завршиме на Кампот дупло потешка...

И покрај се јас сум оптимист, затоа што на Кампот, или пистата како што ја викаат некои чуда се случуваат.. :messi: :barsa:
Едвај чекам Среда!

Зашто му е миленик на Пеп.:smir:

Прашањето е зошто му е миленик на Пеп

еве ,2 минута и 10та секунда од клипчето,пресуди сам,кажи реално дали имаше контакт или не и каков нормален старт е одназад кога играчот е веќе избеган и повеќе од метро....
Неможев да го најдам клипот на Youtube за да ги решиме дилемите ама глеам си нашол.
Гледај од 2:27 до 2:30 и "кажи реално дали имаше контакт или не и каков нормален старт е одназад кога играчот е веќе избеган и повеќе од метро....".

Добро дали само јас го гледам очигледниот фаул врз Меси пред вториот гол?

еве ,2 минута и 10та секунда од клипчето,пресуди сам,кажи реално дали имаше контакт или не и каков нормален старт е одназад кога играчот е веќе избеган и повеќе од метро....

Инаку се гледа и на клипот дека одпозади Снајдер (најверојатно) несекајќи го со внатрешниот дел на бутот го мава по листот на десната нога на Дани. Како и да е бидна што бидна, ништо нема да го смени резултатот останува да се покаже Барселона следната недела.
Грешките на Барса се кажани 100 пати во темата нема што да се навраќам на нив, + грешка на Пеп што најверојатно очекуваше Интер да се чуваат цело време а не да играат по офанзивно ко што играа вчера згора на тоа колку и да се добри Барселона не може секогаш да го вадат максимумот (ма да вчера мислам дека не дадоа ни пола од тоа што можат) и исто така Интер е далеку од слаб тим така да нема простор за грешки инаку ќе бидеш казнет.
Кажувам објективно како фан и на двата клуба (со мала предност на Барса) :) Како и да е мерак ќе ми биде било кој од овие два тима да го дигне пехарот.

natprevarot megju inter barsa me potseti na lanskiot natprevar megju barsa celzi ama toj na nou kamp koga germanecot stark mislam deka bese ja osteti barsa vo mnogu slucaevi i svirese vo polza na celzi,sega bese istiot slucaj kade portugalecot povike gi stitese igracite na inter

Колку мразам овоа време кога се играат утакмици човек неможе раат да изгледа хајлатс од утакмицава:tapp::tapp:
И дај прекинете веќе со сдуии и со тие раборти. Прво сме си ние самите криви, а после судијата. Резултатот е 3-1, а ние можеме да имаме Даворов синдром и до нарендата година да се жалиме. Сега останува на дечките прво рутинирано да го преслушаат Ксерез, а после со сите сили против Интер и да дадат 200% од нив

Добро дали само јас го гледам очигледниот фаул врз Меси пред вториот гол?

Не си единствен, а и тоа не беше единствениот фаул што не беше свирнат....

Имаше уште неколку такви очајни одлуки, при кои што можевме да примиме уште некој гол.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom