Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе Гоче шо сега да пишуваме со фан-клубов. Се е свртено кон Африка до 11ти јули. До тогаш клубовиве ќе се подзаборават малку ни трансфери ни ништо нема да има:)
А на Иниеста му треба двреме да стане легенда ама дефинитивно е по најдобриот пат тргнат:)

„легендата“ не се мере со пари. јасно како ден

иниеста е наша жива легенда и треба да се гордееме со него

паметите дека играше recisi цела сезона на местото на чави кога беше тој повреден?

Со прекрасен пас до Белети ги решивме Арсенал
Со голот против Челзи не направи 50% шампиони
ВО ФИНАЛЕТО ИГРАШЕ ПОВРЕДЕН РИЗИКУВАЈЌИ СИ ЈА СВОЈАТА КАРИЕРА, И ВООПШТО СЕБЕ СИ... МОЖЕШЕ ДА НЕ ПРЕОДЕ АКО СЕ ПОВРЕДЕШЕ ПАК :)

Е легендата во ова се мере! а не со пари или пак во најмала рака со голови.

Има една многу добра изјава од него на фејсбук, ќе го цитирам: „Животот ме научи никогаш да не се откажувам“

Хах а кој го мереше со пари!!??

Иниеста е сеуште млад за да биде отсега легенда.

Чави во првиот тим е уште од времето на Пеп а Иниеста почна да влезе во првиот тим во ерата на Роналдињо ако не се лажам.

Чави и Пујол многу повеќе имаат дадено за Барселона отколку Иниеста,Валдес,Пике....

Не за џабе викаме дека Андрес е на многу добар пат да стане легенда.

Легенда се станува со пожртвуваност,со време,со имање авторитет пред сите други играчи во тимот без разлика дали соиграч ти е најдобриот играч на светот или најплатената ѕвезда.
Иниеста пожртвуваноста ја има,му треба уште време за да се рачуни меѓу легендите,авторитетот го има но не и над Пујол и Чави(капитенот и заменик-капитенот)!

Сите каталонци го сакаат Иниеста и тој го сака клубот така да сигурен сум дека и тој ќе биде меѓу легендите но моментално не може да влезе во таа категорија :)

Хах а кој го мереше со пари!!??

Иниеста е сеуште млад за да биде отсега легенда.

Чави во првиот тим е уште од времето на Пеп а Иниеста почна да влезе во првиот тим во ерата на Роналдињо ако не се лажам.

Чави и Пујол многу повеќе имаат дадено за Барселона отколку Иниеста,Валдес,Пике....

Не за џабе викаме дека Андрес е на многу добар пат да стане легенда.

Легенда се станува со пожртвуваност,со време,со имање авторитет пред сите други играчи во тимот без разлика дали соиграч ти е најдобриот играч на светот или најплатената ѕвезда.
Иниеста пожртвуваноста ја има,му треба уште време за да се рачуни меѓу легендите,авторитетот го има но не и над Пујол и Чави(капитенот и заменик-капитенот)!

Сите каталонци го сакаат Иниеста и тој го сака клубот така да сигурен сум дека и тој ќе биде меѓу легендите но моментално не може да влезе во таа категорија :)

за кого како...според мене спага во таа категорија :D

Cekajte, bre luge. Vo Barca legendi se proglasuvaat oni koi ke ja zavrsat svojata kariera-igrac na FCB i potoa ke se penzioniraat ili ke zaminat vo ovoj klub. Nikako ne se proglasuva za legenda covek koj seuste igra za Barca.

Значи политиката со продолжување на договорите на ,,децата" од кантерата е дефинитивно добитна комбинација. Ме радува што Лапорта почна и ќе заврши со форсирање на младинците. Се надевам дека и следниот председател ќе продолжи да го негува ова.

П.С А за Андрес, дефинитивно ми е НАЈОМИЛЕНИОТ играч, но за легенда.... Се во свое време.

Легенди стануваат кога ќе се пензионират во тимот или ќе заминат некаде во друг тим ете тогаш ќе станат легенди а така кога сеуште се играчи на Барса нема :)

Легенди стануваат кога ќе се пензионират во тимот или ќе заминат некаде во друг тим ете тогаш ќе станат легенди а така кога сеуште се играчи на Барса нема :)

А ако Иниеста замине сега во друг клуб и ќе го прогласите за легенда бе луѓе??

--- надополнето ---

И сега значи Раул не е легенда на Реал,Гигс не е легенда на Манчестер,Занети не е легенда на Интер...сите се исти како Чави и Пујол во своите клубови...ама ете не биле легенди :)

--- надополнето ---

Што се однесува до изборите се поизвесно е дека Росел ќе победи.

Јас се надевам дека ќе го продолжи патот на Лапорта но тешко дека се ќе биде исто,Росел некако има други идеи во главата,останува да видиме што ќе се случи!

Утре се изборите, набрзо ќе знаеме кој ќе ни биде новиот претседател. :):)

И сега значи Раул не е легенда на Реал,Гигс не е легенда на Манчестер,Занети не е легенда на Интер...сите се исти како Чави и Пујол во своите клубови...ама ете не биле легенди :)

Epa, toa e sto jas i Dr.Petar pogore go pisavme. Za razlika od Real, ManUtd i drugi klubovi, vo Barcelona ne se proglasuva igrac za legenda dodeka igra vo Barca, tuku posle zaminuvanjeto od Barca ili eventualno prenzioniranje vo Barca.
Sepak, zboruvame za oficijalno proglasuvanje na legendi, toa go proglasuva klubot, a ako ti mislis za legendi spored fanovite, jas mozam i Oleguer da si go proglasam za legenda.:)

Visca Ingla y Rossel. :-)))) Нека победи подобриот :) Верувам дека барем приближно ќе продолжат по патот на Лапорта...

Epa, toa e sto jas i Dr.Petar pogore go pisavme. Za razlika od Real, ManUtd i drugi klubovi, vo Barcelona ne se proglasuva igrac za legenda dodeka igra vo Barca, tuku posle zaminuvanjeto od Barca ili eventualno prenzioniranje vo Barca.
Sepak, zboruvame za oficijalno proglasuvanje na legendi, toa go proglasuva klubot, a ako ti mislis za legendi spored fanovite, jas mozam i Oleguer da si go proglasam za legenda.:)

Добро викате...јеби га Пујол и Чави не се легенди!

Арно.

^ :pos::pos:
Za mene i za tebe se legendi, ama spored administracijata vo klubot ne se. Tolku li ne mozete da sfatite majkumu?? :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom