Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
"Los que esperan que perdamos, que esperen":vozbud: - превод: Оние кои чекаат да изгубиме, нека чекаат.
10 поена предност пред Реал Мадрид. Мислите дека е малку ?:pos2: Наредниот натпревар против Еспањол го играме дома, ќе има петарда слушајте што ви зборувам. И фала богу имаме одмор од недела дена пред натпревар, нешто на што не сме навикнале во последно време:smir:

"Los que esperan que perdamos, que esperen":vozbud: - превод: Оние кои чекаат да изгубиме, нека чекаат.
10 поена предност пред Реал Мадрид. Мислите дека е малку ?:pos2: Наредниот натпревар против Еспањол го играме дома, ќе има петарда слушајте што ви зборувам. И фала богу имаме одмор од недела дена пред натпревар, нешто на што не сме навикнале во последно време:smir:
daj boze da bide taka deka po dva dena igrame so lyon mi e strav da ne gi odmara pep glavnite igraci i uste eden kiks i moze da stane opasno

Нема да ги одмара најглавните играчи. Одморот помеѓу вчерашниот и наредниот е 6 дена, сите ќе бидат одморени до тогаш и ќе можат да играт 2 натпревари во неделата.

Нема место за паника, 2 бода ни стопија не се многу.:) Сеа и на нив ги чека пекол со Бетис.

Иначе супер сеа што ќе имаме една недела одмор, нека се стабилизират играчиве зошто во последниот период имавме многу згуснат распоред. Против Еспанјол треба да се тргне со Меси во стартот, па потоа може кога ќе се стекне добро водство да се извади.

nema mesto za panika ne se nisto 2 boda se uste barsa ima komotna prednost od ogromni 10 boda.
a ako i naredniot natprevar barsa kiksne a real pobede mislam deka togas problemi ke ima kaj barsa,no da ocekuvame do drugata nedela so ke se sluce.
iako mislev deka real ke kiksne oti mu gi nemase najdobrite roben i snajder i mu bese dosta izmenet sostavot i oti vo gosti ocekuavav poraz ili nereseno ama me iznenadija mnogu duri so 4 0

100ка за Ето во Барселона. :vozbud:

Напаѓачот на Барселона и репрезентативец на Камерун, Самуел Ето, со двата гола на средбата против Бетис стана третиот фудбалер во историјата на Барселона кој ја поминал границата од 100голови во Примера. Најефикасен фудбалер на Барселона во шпанската Примера е Сезар Родригез со постигнати неверојатни 195годови, додека пред Ето е уште Ладислау Кубала со постигнати 131гол.
За да стигне до бројката 101гол за Барселона, на Самуел Ето му беа потребни 131 прволигашки настапи, што во просек изнесува 0,76гола по натпревар.
Вкупно во сите натпревари кои ги има одиграно во дресот на Барселона Ето има постигнато 120 голови на 177 средби, 101 во првенството, 15 во Лигата на шампионите, 2 во Кралскиот куп и 2 во Супер купот на Шпанија.

извор: www.sportdenes.com

ХаХа Алвес :zver:Па и во право е човекот

Не сум видел некој толку да се радува отколку навивачите на Реал што намалиле на 10 бода:pos2::pos2:

Јебига мора да се радуваат за нешто.
Сепак ова е САМО третиот нерешен резултат од 23 одиграни натпревари во Примера сезонава. Имаме еден пораз и останатите се победи. Понекогаш и најдобрите знаат да згрешат, а ние имавме МНОГУ натпревари последниот месец - месец ипол. Наредниот натпревар ќе се извадат за овој резултат верувајте. Нема да пушти ништо на случајност Пеп знае како идат тие работи. :smir:

Статистиката за сезоната до сега:

goals (104):vozbud:
26 Eto'o (23 + 3 + 0)
25 Messi (16 + 5 + 4)
15 Henry (12 + 2 + 1)
7 Bojan (0 + 3 + 4)
7 Xavi (4 + 3 + 0)
4 Gudjohnsen (3 + 0 + 1)
3 Alves (3 + 0 + 0)
3 Márquez (1 + 1 + 1)
3 Keita (3 + 0 + 0)
2 Piqué (0 + 1 + 1)
2 Iniesta (2 + 0 + 0)
2 Busquets (0 + 2 + 0)
1 Touré (1 + 0 + 0)
1 Sylvinho (0 + 1 + 0)
3 own-goals opponent (2 + 1 + 0)

assists
19 Xavi (15 + 3 + 1):vozbud:
17 Messi (13 + 3 + 1):vozbud:
13 Alves (9 + 2 + 2)
9 Iniesta (5 + 2 + 2)
8 Henry (6 + 2 + 0)
7 Eto'o (5 + 2 + 0)
6 Bojan (2 + 2 + 2)
4 Puyol (4 + 0 + 0)
3 Gudjohnsen (1 + 2 + 0)
3 Hleb (3 + 0 + 0)
2 Touré (2 + 0 + 0)
1 Sylvinho (0 + 0 + 1)
1 Keita (0 + 1 + 0)
1 Pedro (0 + 1 + 0)
1 Víctor Sánchez (0 + 0 + 1)
1 Busquets (0 + 1 + 0)
1 Márquez (0 + 1 + 0)

yellow cards (62)
9 Busquets (6 + 1 + 2)
7 Márquez (5 + 2 + 0) (plus 2 > red card)
7 Eto'o (7 + 0 + 0)
6 Touré (4 + 0 + 2)
5 Henry (3 + 1 + 1)
5 Piqué (4 + 1 + 0) (plus 2 > red card)
4 Alves (4 + 0 + 0) (plus 1 revoked)
4 Xavi (3 + 1 + 0)
3 Abidal (2 + 0 + 1)
3 Cáceres (0 + 0 + 3)
2 Valdés (2 + 0 + 0)
2 Puyol (2 + 0 + 0)
2 Iniesta (1 + 1 + 0)
1 Víctor Sánchez (0 + 0 + 1)
1 Messi (1 + 0 + 0)
1 Keita (0 + 1 + 0)

red cards (2)
1 Piqué (1 + 0 + 0) (plus 1 revoked)
1 Márquez (1 + 0 + 0)
:pipi:

nesto kako da mi kazuva deka barsa ke kiksne so espanyol narednoto kolo iako na toa ne sakam da mislam
espanyol se naogja na poslednoto mesto so zaostanuvanje od 3 boda vo odnos na numansija i ne veruvam deka ke izgubat od barsa,daj boze da bidam greska

Ќе тепате бе, дома играте. Да игравте на гости кај Еспањол, е тогаш требаше да се мислите, вака тешко дека Барса ќе киксне 2 кола по ред.

Еве сега гледам дека Гвардиола им дал 2 дена одмор на играчите

И ве молам без песимистички размислувања имаме предност од 10 бода алооо... мислите дека тоа е малце ?? И не заборавајте треба да играме со Реал на Бернабе, а тој натпревар е се само не изгубен бидете сигурни. Башка наредното коло ќе кикснат:smir:

Некогаш мораше да прекине серијата од победи. Бетис е секогаш незгодна екипа особено на домашен терен, така да ништо страшно. Реал исто така е во одлична серија, меѓутоа играта не му е на ниво на Барса така да и тие ќе киксираат.

Абе вас што ви е каков кикс со Есањол а и 10 бода сме пред Реал и да не мислите дека со сигурност е изгубена на Бернабе знаат убаво што им се случи кога бевме во форма на Бернабе Реал-Барса 0:3 така да нека се пазат да не се понови ова а и Реал нема сигурно да тепа се до крај со Севиља во гости игра Валенсија чекај сега се лесните натпреваре ќе ги видиме против силни екипи што тим се

Не верувам во градско дерби да кикснат.

Иначе се знае дека Пеп добро си ја знае работата, да не се деси дежаву како пред 2 години. Лани поштено си ја изгубивме титулата со огромна бодовна разлика, али таа титула пред тоа сеуште неможам да ја преболам што ни ја зедоа со исто бодови.

Да се надеваме дека нема да не снајде нешто слично, иако шансите се мали. Сепак 10 бода не се малце, и реал ќе треба ептен да се испоти за да не стигне.

Абе вас што ви е каков кикс со Есањол а и 10 бода сме пред Реал и да не мислите дека со сигурност е изгубена на Бернабе знаат убаво што им се случи кога бевме во форма на Бернабе Реал-Барса 0:3 така да нека се пазат да не се понови ова а и Реал нема сигурно да тепа се до крај со Севиља во гости игра Валенсија чекај сега се лесните натпреваре ќе ги видиме против силни екипи што тим се

Само се ти надај дека ќе доживиш 0-3 да тепате пак на Сантиаго. Читам дека немало шанси Реал да тепа дома со Барса, епа ај бш ќе видиме...А ако кикснеме со Бетис, ја уште одма ви ја честитам титулата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom