Рајкард размислува да ја напушти Барселона Тренерот на Барселона, Франк Рајкард, се подготвува да го напушти "Ноу Камп" на крајот на оваа сезона, откриваат шпанските медиуми.
Франк Рајкард ги информирал членовите на екипата на Барселона, дека планира да го напушти каталонскиот тим на крајот на сезоната. Договорот на стратегот истекува за 18 месеци.
Рајкард се советувал со својот помошник, Јохан Нескенс, да размисли што ќе прави во иднина.
Тренерот на Барса вели дека односот помеѓу него и претседателот Хуан Лапорта, како и останатите членови на бордот на директори е разрушен. Главната причина за тоа е испуштената титула во Примера лигата минатата сезона. Индикатор за расправиите помоѓу тренерот и раководството е намаленото влијание на Рајкард на трансферната политика во клубот.
Izvor:
www.24fudbal.com.mk
Сколари: Роналдињо никогаш повеќе нема да биде оној стариот Луис Фелипе Сколари, селекторот кој го промовираше Роналдињо во главен играч на репрезентацијата во 2002 кога Рони беше само еден талент кој играше во ПСЖ, смета дека бразилскиот магионичар ја потрошил својата магија.
"Роналдињо го помина врвот на својата кариера. играше чудесно во текот на 2004 и 2005 година, но неговата форма опадна уште минатата година" - изјави актуелниот селектор на Португалија "Јасно е само едно: никој не може да игра во врвна форма десет години во низа. Роналдињо никогаш повеќе нема да биде добар како што беше во своите најдобри мигови во Барселона. Никогаш повеќе нема да даде гол по поминување на четири играчи. Никогаш повеќе нема да даде по четири гола на натпревар" - додава Сколари
"Сеедно, тој и понатаму може да биде многу добар. Но затоа ќе му биде потребно да го врати чуството на уживање во фудбалот. Тоа чуство моментално му недостига. Сигурен сум дека седењето на клупа на натпреварот против Лион многу тешко му паднало. тој е професионалец и не го покажува тоа, но сигурен сум дека во себе многу е погоден поради таквата одлука" - напоменува бразилскиот стручњак
"Дојде моментот кога мора да одлучи дали сака да продолжи во Барса или сака да се проба во Челзи. Тоа што неопходно му треба е промена на расположението, мора да почне да се чуствува убаво на теренот" - заврши Сколари
http://www.24fudbal.com.mk
Роналдињо е "црна овца" Иако последните два натпревари ја грееше клупата на каталонскиот клуб, Роналдињо по се изгледа сеуште е добро расположен, не ја изгубил смислата за хумор.
Имено на вчерашниот трененг, додека тренирале додавања, соиграчите слабо го проигрувале бразилецот и тој малку им се налутил и рекол: "Што сум јас овде, црна овца" За момент се почуствувала неугодност меѓу соиграчите, но набрзо сите слатко се изнаесмеале, а моралот на екипата пораснал. А тоа е тоа што и треба на Барселона во пресрет на градското дерби против Еспањол.
Izvor:
www.24fudbal.com.mk
Ето и Анри сигурно нема да бидат во комбинација да го почнат утрешниот дуел, па за очекување е Рони да почне од првата минута, а се освен спектакуларно враќање на суперѕвездата би било разочарувачки.