Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Има обично на rojadirecta... до утре би требало да ја има :)

Честито победа !
Фала фала еве човек што знае да прифати пораз.

А сега вака. Иниеста, Чави и Туре везеа по средината никој неможеше да им ја земе топката. Ето како да беше изнервиран поради коментарите дека заборавил да дава голови па скрена човекот наполно. Анри си ја заврши неговата работа уште по првите два гола кога ни даде комотно водство, па и за него оценка 10. Одбраната дека ни е малку "раштимана банда" е, ама се надевам дека ќе се поправат уште пред да се врати Пујол. Да не знае некој кога се првите четврт-финални утакмици???

Ајде честито.
Нека не ве лаже аватарот голем фан сум и на Барса (али Арсенал пред се:smir:)
Сакам дуел со голем тим сега на сите да покажеме кој е главен.
Поздрав од мене и ке постирам повеќе со задоволство и на овој фан клуб во иднина.

Има обично на rojadirecta... до утре би требало да ја има :)

Фала за информацијата.

Е сега, за брзо време се враќаат и Пујол и Абидал а исто и Милито,така да мислам дека на време ќе се среди одбраната, таман за 1/4 финале. :):)

Aх да и ќе заборавев: одлична прогноза на Зидан!!!!!!!))))))))

Уф Меси што им направи при третиот гол:)

Ufff sea da se padne so Liverpool:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Незнам зошо ама голот на Кеита најмногу ми се допаѓа! не дека има некоја мајсторија него шо знам:toe:

Абе боље е Манчестер барем не игра како Ливерпул да го паркира автобусот пред голот и како да не играме фудбал овака со Манчестер да се преслушаме и готово инаку честито победа и 1/4 финале ги растуривем начисто:)

Тој дуел остави го за финале :wink: Од се срце ги сакам Барса и Мане и ме радува тоа што Барса се враќа...ајде сега да се решат Примера и Премиер. на 20ти се молам да извлечат распоред кој би донесол соочување на Барса и Мане дури во "евентуалното" финале. Честитки за пласманот во 1/4 и се најдобро.

nemam zborovi za sredniot red i isto i za napadot funkcionirat bezprekorno bez nitu edna greska,a odbranata e malku povike raznisana koja veruvam deka ke se srede
a sredniot red e najdobar koga igraat ture xavi i iniesta
ajde idemo napred kon nova pobeda vo spanija

Јас сакам да се паднеме со Арсенал во 1/4 финале. Ги глеам другариве ептен се дигнаа вчера после победата. Демек готово сеа ке освојат ЛШ, никој неможе да ги сопре и не знам шо а едвај Рома ја поминаа.

Анри го постигнал 700тиот гол за Барселона во европските натпреварувања:smir:

1236803553_extras_albumes_0.jpg

ajde neka ni e cestita pobedata gi rasturivme i so sreka za vo 1/4finale pa da se padneme so porto ili arsenal za da ni bide polesno za vo polu finale pozzz

Еден од најдобрите напаѓачи во историјата на фудбалот Тиери Анри имаше двојна причина за задоволство по триумфот над Лион од 5:2 вечерва. Освен што неговата Барселона обезбеди пласман во четвртфиналето од Лигата на шампионите, францускиот репрезентативец го постигна јубилејниот 700. гол за “каталонците“ во европските купови. Тоа беше неговиот втор погодок на вечерашниот натпревар постигнат во 27. минута само две минути откако го отвори резултатот. Анри беше најзаслужен за вкупниот триумф на Барселона во двомечот со Лион затоа што постигна три од вкупно шесте гола на двократниот европски првак вклучувајќи го единствениот на Жерлан пред две недели.

Јубилеи вечерва прославија уште двајца фудбалери на Барселона. Првиот е голманот Виктор Валдес кој го одигра 50. натпревар во Лигата на шампионите, а вториот е дефанзивецот Рафаел Маркез кој исто така стигна до бројката од 50 натпревари, но не во ЛШ, туку во сите европски купови. Двајцата ќе имаат можност да одиграат барем уште два меча оваа сезона во Лигата на шампионите затоа што Барселона ќе учествува во четвртфиналната ждрепка што ќе се одржи на 20. март.

Со голот што го постигна вечерва, аргентинскиот репрезентативец Лионел Меси се искачи на третото место на листата на стрелци во Лигата на шампионите. Сега тој има шест погодоци, исто колку и Лисандро од Порто, а повеќе од нив имаат само Стивен Џерард од Ливерпул и Мирослав Клосе од Баерн, по седум.

Браво за Барса!
Нека ни е честито 1/4 финале,а честито и за Валдез,Маркез,Меси и АНРИ!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom