Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во година ќе да е на Вембли, 2012 можи да е на Алијанц.Боби[Мкд];3365811 напиша:Moра годинава да се оди на ЛШ, иако не сме фаворити и имаме слаба одбрана. Ако не годинава, вгодина кога се игра финалето во Минхен да ја освоиме сон ќе биде, после 2012 да можеме раат да си умреме.:wink:
Чудно ми е досега велеа дека 2011 во Минхен, а тоа било 2012.Во година ќе да е на Вембли, 2012 можи да е на Алијанц.![]()
bild.de напиша:BILD: Herr Rummenigge, die Leverkusener hoffen immer noch, Toni Kroos halten zu können. Haben sie eine Chance?
Rummenigge: „Nein, der Fall ist geklärt. Ich habe mich am Donnerstag vergangener Woche mit Toni Kroos und seinem Berater Volker Struth getroffen. Toni wird zum FC Bayern zurückkommen.“
BILD: Obwohl Leverkusen 8 Mio Ablöse zahlen will?
Rummenigge schmunzelt: „Ich habe Wolfgang Holzhäuser gefragt, ob er bei der Gelegenheit nicht auch noch Ribéry für 4 Millionen kaufen will...“
BILD: Versauert er bei Bayern auf der Bank?
Rummenigge: „Ich habe Toni gesagt, dass er keine Angst haben muss, bei uns auf der Bank zu landen, wenn er sich richtig reinhaut und so spielt wie in Leverkusen.“
BILD: Sieht van Gaal das auch so?
Rummenigge: „Gerade weil van Gaal viel von Kroos hält, holen wir ihn zurück. Er hat ihn in den letzten Wochen genau beobachtet und hat viel mit ihm vor. Das hat er Christian Nerlinger und mir gesagt.
BILD: Hat Kroos nicht nur eine Perspektive bei Bayern, falls Ribéry geht?
Rummenigge: „Nein! Wir planen mit Robben, Ribéry und Kroos für die nächste Saison. Ich bin weiterhin vorsichtig optimistisch, dass Ribéry bleibt.“
BILD: Gehen Sie im Sommer wieder groß einkaufen?
Rummenigge: „Wir haben mit van Gaal vereinbart, dass wir uns Ende März oder Anfang April hinsetzen, um den Kader zu planen. Dann sehen wir weiter.“
BILD: Einen Wechsel von Schalke-Torwart Manuel Neuer im Sommer haben Sie abgeschrieben?
Rummenigge: „Neuer ist ein Torwart, von dem wir grundsätzlich überzeugt sind. Torhüter beim FC Bayern – das waren ja oftmals Dekaden wie bei Sepp Maier oder Oliver Kahn. Neuer wäre ein Mann für so eine Dekade. Wenn Schalke Gesprächsbereitschaft signalisiert, sind wir bereit zu reden.“
Немој да ми кажеш дека го куцаше воа и го преведуваше !:icon_eek:http://www.bild.de/BILD/sport/fussb...mmenigge/wir-planen-mit-ribery-und-kroos.html
- Имаат ли Лверкузен шанси да го задржат Кроос?
- КХР: Не, случајот е расчистен. Минатиот Четврток се серетнавме со Тони и неговиот советник. Тони Кроос се враќа во Баерн.
- Иако Леверкузен понудија 8 милиони за него?
- КХР: Ги прашав луѓето од Баер да не сакаат да ја искористат можноста и за 4м. да го купат и Рибери?
:pos2: Ѕвер :fcb3:
- Има ли опасност да Кроос не мрдне од клупата на Баерн?
- КХР: Му кажав на Тони дека нема од што да се плаши ако се посвети на работата и прикажува игри како во Баер.
- Што вели вГаал за целата ситуација?
- КХР: Баш затоа што вГаал има високо мислење за Кроос го правиме ова. Луис го набљудуваше Кроос во последниве недели и има големи планови за него. Тоа и го споедели со мене и Кристијан Нерлингер.
- Има ли Кроос иднина во Баерн само ако Рибери си оди? (Новинари... секаде се исти гомна)
- КХР: Не! Ние ја планираме наредната сезона со Робен, Рибери и Кроос. Сеуште сум умерен оптимиста дека Рибери ќе остане во Минхен.
- Ќе има ли голема шопинг траснефр тура летово?
- КХР: За тоа се договоривме да разговараме со Луис на крајот на Март или почетокот на Април. После тие разговори ќе знаеме повеќе.
- Значи се откажавте од трансфер на Мануел Ноер ова лето?
- КХР: Ние сме убедени во квалитетите на Ноер. Да си голман во Баерн - тоа е нешто посебно. Маер или Кан беа на таа позиција повеќе од една декада. Ноер е човек за една нова декада. Ако од Шалке ни пратат сигнал дека се подготвени да преговараат ќе отпочнеме преговори.
Се знае дека е 2012 на Алианз финале,не правете забуни:smir:Боби[Мкд];3365960 напиша:Чудно ми е досега велеа дека 2011 во Минхен, а тоа било 2012.
Да во право си 2011 на Вембли во Лондон ќе биде одржано финалето.
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_UEFA_Champions_League_Final
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_UEFA_Champions_League_Final
http://www.bild.de/BILD/sport/fussb...mmenigge/wir-planen-mit-ribery-und-kroos.html
- Имаат ли Лверкузен шанси да го задржат Кроос?
- КХР: Не, случајот е расчистен. Минатиот Четврток се серетнавме со Тони и неговиот советник. Тони Кроос се враќа во Баерн.
- Иако Леверкузен понудија 8 милиони за него?
- КХР: Ги прашав луѓето од Баер да не сакаат да ја искористат можноста и за 4м. да го купат и Рибери?
:pos2: Ѕвер :fcb3:
- Има ли опасност да Кроос не мрдне од клупата на Баерн?
- КХР: Му кажав на Тони дека нема од што да се плаши ако се посвети на работата и прикажува игри како во Баер.
- Што вели вГаал за целата ситуација?
- КХР: Баш затоа што вГаал има високо мислење за Кроос го правиме ова. Луис го набљудуваше Кроос во последниве недели и има големи планови за него. Тоа и го споедели со мене и Кристијан Нерлингер.
- Има ли Кроос иднина во Баерн само ако Рибери си оди? (Новинари... секаде се исти гомна)
- КХР: Не! Ние ја планираме наредната сезона со Робен, Рибери и Кроос. Сеуште сум умерен оптимиста дека Рибери ќе остане во Минхен.
- Ќе има ли голема шопинг траснефр тура летово?
- КХР: За тоа се договоривме да разговараме со Луис на крајот на Март или почетокот на Април. После тие разговори ќе знаеме повеќе.
- Значи се откажавте од трансфер на Мануел Ноер ова лето?
- КХР: Ние сме убедени во квалитетите на Ноер. Да си голман во Баерн - тоа е нешто посебно. Маер или Кан беа на таа позиција повеќе од една декада. Ноер е човек за една нова декада. Ако од Шалке ни пратат сигнал дека се подготвени да преговараат ќе отпочнеме преговори.
Eurosport2 ja imam od kablofska no ce a dava i Supersport1(Albanskata)sega vidofБоби[Мкд];3369295 напиша:Па нели на еуроспорт 2 ќе ја даваат, опнете се во некоја кладилница, таман не се пуши сега и чисти ќе се врати те дома. Подобро така отколку нет да се троши.:pos2: