Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Полека бе другови,па од кај знаете дека нема да се засилиме во одбрана???
Убаво рече Ван Гаал,имам многу желби па можеби управата и ќе ме изненади.
И оп отварам пак денес TZ-тие кои први објавија и за трансферот на Робен,и читам дека можно е ново засилување за Баерн да биде Џон Хејтинга,одличен дефанзивец all-round-ер,па почекајте има уште 3 дена до крај на трансфер периодот.Ќе видиме како ќе се одвива одбраната во овој прв дел од сезоната,па има после и зимски преоден рок.
Важно иницијативата од фановите дека нешто треба да се превземе колку толку е прифатена,и денес го добивме Робен.Има 25 години,во класата на најдобри играчи у свет,и има договор со нас до 2013.И Рибери да оди у Реал догодина не е страшно,ќе му се најде замена.

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/meta-holt-bayern-noch-john-heitinga-455083.html

Утре има да грми на Алианц!!!!Епа доста беше заебавање со Баерн.

Да те прашам само нешто, Мислиш дека после обидите на Перез и инатот на вашиот менаџер да не го даде Рибери под 100мил, дека коа ке го побарате Робен ке ви рече 25мил ? Едноставно логички е да има пред договор, оваа сезона ке изгазите се пред себе али за возврат наредната сезона Рибери оди во Мадрид, и ние добиваме пак совршено крило, а исто такво останува и кај вас. Просто...:pipi:

Абе ја зборам за оваа година,за оваа сезона,дека ги сакаме и двајцата у екипа,односно така изјави Хенес денеска.
Дали има договор или не,многу и не ме интересира,битна ми е оваа сезона,па до следната само господ знае што ќе биде.

Тоа го размислував од прееска, во право е Сан одбраната ние уште швајцарско сирење и немам идеа како би го поправиле тоа. Лам и Прањич се двајца офазивни бекови кои најчесто се во напад така да ако ги оставиш Брено и Ван Бујтен сами со противничките играчи ќе примаме многу голови.Значи од одбраната според мене мора да се земе Нојер а на Шалке да му се понуди Ренсинг и плус некое милионче.

Значи со доаѓањето на Робен според мене се реши прашањето за бек, нема потреба од Босингва , Прањиќ се враќа на природната позиција како во Хрватска што игра.

И јас мислам со ваква силна екипа, треба да се притисне на Рибери да го продолжи договорот и неговата желба беше да купиме силни играчи, па ќе видиме сега.

Ајде бе купете го и Ван Дер Варт... човеков го чекам со милениуми да дојде во Баерн :pos:
А ако дојде, ќе ми биде криво што ја загубив сликата со него :nerv:
А за Рибери, си останува тој во Минхен, имало понуди... па што, секогаш за „добриот коњ“ се крева прашина :)

Бековите ви се супер, Брено може да просперира некако, али уз класа голман и искусен централен играч од одбраната .
Кан беше мотиватор, комуницираше со одбранбените играчи, знаеше да издејствува во тек на меч нивна поставеност . . . пак ке повторам, како може еден таков легендарен голман да биде заменет со аматер, ко за Буфон Муслера од Лацио да го донесеш у тим, така некако му доаѓа . :)

E сега друга работа ме интересира, од една страна очигледно е дека Баерн повторно создава моќен тим, од друга што е со Рибери, ако успеат да го задржат на подолг период од година дена, мислам дека ке влезат во топ5 најдобри/најсилни клубови од наредна година ( до тогаш очекувам консолидирање и на дефанзивната линија ) .

Со таа одбрана диви оргии ? Пфф, ова не дека се ситам, разочаран сум што тим ко Баерн има одбрана налик на аматерските клубови во регионалните германски лиги .
Мислам, после еден Кан, на гол веќе втора година да седи дрво ко Рајзинг, ваква грешка ни Морати не би направил . :toe:
Сетете се кој к*рташак лани го изигра Графите со таа третокласна одбрана и јасно ке ви биде .

Не им треба одбрана ќе играат на гол повеќе од противникот:). Се шалам. Во последните денови од преодниот рок се случуваат најмногу трансфери, па можно е се донесе и одбрамбен фудбалер.
Честитки за Робен, и молете се да не се повредува често.

108328030-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

1748996318-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

1976462643-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

679398819-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

609208411-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

1708198038-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

533205850-arjen-robben-bayern-training-bilder.9.jpg

ПОЗДРАВ ОД ДЕЧКИВЕ!!!

Бековите ви се супер, Брено може да просперира некако, али уз класа голман и искусен централен играч од одбраната .
Кан беше мотиватор, комуницираше со одбранбените играчи, знаеше да издејствува во тек на меч нивна поставеност . . . пак ке повторам, како може еден таков легендарен голман да биде заменет со аматер, ко за Буфон Муслера од Лацио да го донесеш у тим, така некако му доаѓа . :)

E сега друга работа ме интересира, од една страна очигледно е дека Баерн повторно создава моќен тим, од друга што е со Рибери, ако успеат да го задржат на подолг период од година дена, мислам дека ке влезат во топ5 најдобри/најсилни клубови од наредна година ( до тогаш очекувам консолидирање и на дефанзивната линија ) .

Има уште 3 дена до крај на трнсфер периодот.Може се да се деси.Хенес не исклучи нов трансфер.
Се шпекулира за Хејтинга да премине во Баерн...ќе видиме
Проблем е што Демикелис се повреди.За Брено си во право.Имаме уште еден екстра малдинец Бардштубер,нешто ко Сантон кај вас,ама сеуште е млад.

Околу голман можно е да превземе Бут на голот барем до зимскиот преоден рок.Мислам дека и Ван Гаал свати дека Ренсинг е крш.

Рибери имаше изјави дека ќе остане само ако Баерн е конкурентен за Лш и ако купат уште некоја ѕвезда.

Оваа година Румениге направи голема работа коај треба да ја доврши Ван Гал со формација од соништата.Рибери се вклопува одлично оваа сезона во која за разлика од лани кога сите акции одат преку левата ќе имаме еднакво јака десна страна.Оставаме утре да видиме се како ќе се одвива на дерби натпреварот со Волфзбург.

Инаку Хајтинга е добар дефанзивец со поголемо искуство но според мене повеќе голман ни треба во овој момент.Одбраната некако ќе ја средиме.

Тргни го Хајтинга на страна, добар е, може и крилно да покрие, репрезетнативец е во Холандија и игра во стартен тим, но, играше за А.М. во ЛШ, така да не би ризикувале да носат играч само за домашно со оглед дека нема да има право за настап во Лигата на Шампионите, а и он сигурно би сакал да игра таму годинава .

Ако носат одбрана, очекувам тоа да бидат германци, и голман и централен дефанзивец .

Рибери имаше изјави дека ќе остане само ако Баерн е конкурентен за Лш и ако купат уште некоја ѕвезда.

Оваа година Румениге направи голема работа коај треба да ја доврши Ван Гал со формација од соништата.Рибери се вклопува одлично оваа сезона во која за разлика од лани кога сите акции одат преку левата ќе имаме еднакво јака десна страна.Оставаме утре да видиме се како ќе се одвива на дерби натпреварот со Волфзбург.

Инаку Хајтинга е добар дефанзивец со поголемо искуство но според мене повеќе голман ни треба во овој момент.Одбраната некако ќе ја средиме.

Искрено мора да признаеме дека Бут прошлата сезона бранеше одлично за Баерн,без ниеден кикс.Такада ништо чудно он утре да брани против Волфсбург,па и до зимскиот преоден рок каде би земале екстра голман.Што значи во најлоша ситуација до крајот на овој преоден рок ако не донесеме голман,според мене Бут треба да застане меѓу стативите и конечно да завршиме со Ренсинг.

Не верувам да има повеќе трансвери, така веќе го менавме цел костур на екипата.Јас сум анти тие големи промени поради кои Реал не може да се истакне како екипа. 7-8 нови играчи додека се уиграат им треба 10 натпревари кои треба да се жртвуваат.

Тргни го Хајтинга на страна, добар е, може и крилно да покрие, репрезетнативец е во Холандија и игра во стартен тим, но, играше за А.М. во ЛШ, така да не би ризикувале да носат играч само за домашно со оглед дека нема да има право за настап во Лигата на Шампионите, а и он сигурно би сакал да игра таму годинава .

Ако носат одбрана, очекувам тоа да бидат германци, и голман и централен дефанзивец .

Знам,тоа е проблемот со Хејтинга,иако многу лесно би го довеле сооглед дека Хенес е многу добар пријател со неговиот агент.
Од германците не сум сигурен дека моментално има некој на нивото за Баерн,кој ќе може да игра и во ЛШ пошто сите германски екипи настапија во кфалификациите за ЛШ и Еуропа Лига.
Мертесакер од Вердер е најдобар според мене,кој ќе може да игра ЛШ.
Арне Фридрих е одлично решение,капитенот на Херта ама играше веќе мислам на интернационлната сцена за Херта.
Сепак ќе почекаме уште 3 дена може ќе изнајдат нешто.

Знам,тоа е проблемот со Хејтинга,иако многу лесно би го довеле сооглед дека Хенес е многу добар пријател со неговиот агент.
Од германците не сум сигурен дека моментално има некој на нивото за Баерн,кој ќе може да игра и во ЛШ пошто сите германски екипи настапија во кфалификациите за ЛШ и Еуропа Лига.
Мертесакер од Вердер е најдобар според мене,кој ќе може да игра ЛШ.
Арне Фридрих е одлично решение,капитенот на Херта ама играше веќе мислам на интернационлната сцена за Херта.
Сепак ќе почекаме уште 3 дена може ќе изнајдат нешто.

Јас сум против Мертесакер и Фридрих, тоа се изгорени карти двајцата.Мертесакер е старомоден штопер со нозе како болнички штаки а Фридрих е веќе стар и за него нема место ни во германска репрезентација.Нека тераме вака ќе склопиме штоперски пар а за голман ќе издржиме барем до зимскиот прелазен рок кога почнуваа и втората фаза од ЛШ. Дотогаш ќе издржиме со овие тиквариве на гол.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Ajде нека ви е со среќа играчот, Робен ми се свиѓа како играч и мило ми е што замина од кај лопарине. Ако не се повредува може комотно да стане најдобар играч у Бундес Лига.
Али ја ко што глеав до сеа Ван гал не играше со класични крила, сега кој ке игра десно Рибери или .. ??

Ajде нека ви е со среќа играчот, Робен ми се свиѓа како играч и мило ми е што замина од кај лопарине. Ако не се повредува може комотно да стане најдобар играч у Бундес Лига.
Али ја ко што глеав до сеа Ван гал не играше со класични крила, сега кој ке игра десно Рибери или .. ??

Сега би требало да се игра 4-3-3 формација,со Рибери лево Робен десно и Гомез средина.

53.jpg

има доста варијанти........

Ја би играл вака...

....................................................Гомез........................................................

........Рибери.....................................Олич.......................................Робен......

...............................Тимошчук................Швајни.......................................

Пранич......................Брено.........................Ван Бујтен........................Лам

Сега би требало да се игра 4-3-3 формација,со Рибери лево Робен десно и Гомез средина.

53.jpg

има доста варијанти........

Олич ни е во најдобра форма моментално.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom