Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
дечки има ли некој од вас шо е моментално во Минхен и дали знаете како можам да дојдам до билети за ол стар утакмицата на 9-ти на Алианц.. хелп плис :D

Koga stanuva za germanskite timovi makar i od 3 bundesliga , koga ke izlezat karti narodot trca ko da e posledna prodavnica za leb i mleko :) mnogu tesko stranski drzavjanin da dojde tuku taka do karta , treba redovno da sledis i da nabacis nesto inaku taka na zimi majka ne mi se veruva deka ke najdes .

Не знам за Кедира, Роде за џабе ли го купија, ама дечково

:drk::drk::drk:
Перфектна замена за Рибери, а има само 20 години

Може Дракслер у секое доба,али ќе треба Шаќири да се продаде тогаш....

Go analizarav noviot sistem na igra na Baern koj Pep ke go prmovira vo sezonava sto pretstoi, t.s. formacijata vo koja ke go gledame Baern najcesto v o novata sezona, 3-4-2-1, ja probav formacijata na sony play station, eve go vpecatokot odnosno zaklucokot, sto vo realnosta, mozebi nema da bide kako na Sony,

1) Nevidena posed na topka , koja ostava vpecatok deka Baern na teren ima barem dvajca igraci poveke od protivnickata ekipa.
2) Noviot sistem na igra funkcionira najcesto preku kontranapadi, vo koj sto bekovite prakticno doagaat da bidat vo uloga na krilni napagaci, toa e nesto sto nosi pregolem rizik, i tuka ne treba da se kalkulira.
3) Prenaglasena rotacija na fudbalerite i cesto menuvanje na ulogite t.s.poziciite na fudbalerite na terenot.
4) I za kraj mozebi najvaznoto za noviot sistem na igra za novata formacija 3-4-2-1, e toa sto takviot sistem na igra ne proizveduva odnosno ne izobiluva so mnogu golovi na eden natprevar, tuku naprotiv natprevarite se resavaat so mnogu tesen rezultat 1-0 ili 2-0, retko i 2-1, vo korist na Baern se razbira.

Mene licno ovoj nov sistem koj Pep najcesto ke go primenuva vo novata sezona ne mi se dopaga, ne znam mozebi gresam i daj Boze da e taka , no na prv pogled ne mi vleva nadez deka toj sistem vo realnosta ke funkcionira odlicno , posebno ne protiv "Golemite" ekipi, povtorno ke kazam mozebi sum vo zabluda i gresam no da socekame pa ke vidime.

Одлична игра прикажаа на Телеком Купот и тоа без пола прва екипа....За разлика од она мачење во последните утакмици минатата сезона,ова е баш пријатно изненадување и убаво за око...

Продолжиле да ја градат онаа игра од финалето со Дортмунд...

Со евентуално уште еден јак трансфер мислам дека ќе имаме феноменален тим за наредната сезона.

Мора да признаам дека Рибери пријатно ме изненадува,мислев дека ќе е доста паднат играчки,али покажува знаци дека има во него материјал за уште една маестрална сезона.

п.с.

Утревечер касно у 2 ќе играат со Чивас у Америка прва пријателска утакмица,ќе биде интересно...

10380270_727114994014326_3115497446747234571_n.jpg

:icon_mrgr:

Хахахахахахаха Алаба кој трол, ќе јаде завратници за ова :pos:

Ченто и Дени баварец одма ја анализираат играта. Џабе кога со таква никаква формација и играчите што играат вон својте позиции ќе дојде Реал ќе ни шибне пак 5 гола и ќе си отиде. :гомце:

Имаме ги играчите само ропакот на клупа да не игра смешки со Лам средина, Алаба - LCB(кој играл фифа знае) , Мартинез одбрана, Милер/Гетце лажна 9ка, Рафиња го игра место да го утепа и фрли во Дунав и глупавата тика-така.

Во почеток изјави дека ќе се приспособув а на играчите што ги има, ама очигледно уште си експериментира и незнае ни тој што да игра. Лани имаше цела сезона очигледно не пронајде стабилна формација и игра, сега од телеком куп ко што видов нема многу стабилност. Среќа Лева е луд. Се на се мислам дека дојден е 3 години да си пробува тактики и лапне по 17 милиони за сезона колку онака за хоби и ќе се врати у Барса.

Taa formacija Pep ja igrase u Barsa poslednata godina i si zamina :D

Господ да го чува Лева сезонава пошто со лажните деветки и стар Пизаро ќе го лапнеме таму во Април како поп сарма

Ченто и Дени баварец одма ја анализираат играта. Џабе кога со таква никаква формација и играчите што играат вон својте позиции ќе дојде Реал ќе ни шибне пак 5 гола и ќе си отиде. :гомце:

Имаме ги играчите само ропакот на клупа да не игра смешки со Лам средина, Алаба - LCB(кој играл фифа знае) , Мартинез одбрана, Милер/Гетце лажна 9ка, Рафиња го игра место да го утепа и фрли во Дунав и глупавата тика-така.

Во почеток изјави дека ќе се приспособув а на играчите што ги има, ама очигледно уште си експериментира и незнае ни тој што да игра. Лани имаше цела сезона очигледно не пронајде стабилна формација и игра, сега од телеком куп ко што видов нема многу стабилност. Среќа Лева е луд. Се на се мислам дека дојден е 3 години да си пробува тактики и лапне по 17 милиони за сезона колку онака за хоби и ќе се врати у Барса.

Ја реков само дека ми се свиѓаше тоа што го видов на утакмиците од купот,поготово офанзивниот дел од играта,али далеку се од некоја ЛШ форма...Дефинитивно треба уште работа,одбраната поготово,а допрва треба да се вратат кључни играчи.

Доста комплицирана ситуација за Гвардиола сезонава,светското дополнително ќе му ја отежни работата,али играчки има јак кадар и неколку страшни играчи кои се жедни за титули,пред се Лева.

Плус очекувам до крајот да се појачаме со уште еден играч.

Ја реков само дека ми се свиѓаше тоа што го видов на утакмиците од купот,поготово офанзивниот дел од играта,али далеку се од некоја ЛШ форма...Дефинитивно треба уште работа,одбраната поготово,а допрва треба да се вратат кључни играчи.

Доста комплицирана ситуација за Гвардиола сезонава,светското дополнително ќе му ја отежни работата,али играчки има јак кадар и неколку страшни играчи кои се жедни за титули,пред се Лева.

Плус очекувам до крајот да се појачаме со уште еден играч.
2010 шампион беше Шпанија, 2011 ЛШ освои Барса.

Neuer , Boateng/Dante- Martinez - Badstuber , Lahm - Thiago/Rode - Schweinsteiger - Alaba , Roben - Ribery , Lewandowski
Толку ли му е тешко ваков состав да извади? Кој курац експериментира , пушти ги има се живо диво да победат.Незнам зошто , ми мириса пак на тотал фудбалот од 2013.

Нека му среќен роденденот на Швајни, па да ни донесе уште барем 2 титули во ЛШ пред да се пензионира :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom