Мирно,"културно", ладна глава..Игорче(ама коментаторот) ...Баерн..
Депресивно делуваше постот од неподигање на пехарчето 12 години,така да и поразите беа потешки и потешки порано.После тоа некако помирно се гледаат натпревариве во ЛШ,мада реалноста е дека Рамос ме смири со време.
Лош период за Пеп,поради смртта на Тито ама не ми се верува дека играчите не се доволно спремни
тактички поради тоа.
Повторно се виде на дело миксот на тики така со тотал фудбалот.Мада Баерн го игра тотал фудбалот многу повеќе,и ова е веќе чист претеризам.Како оси се на теренот,не знаат кој кај тера.Алаба полушпиц,Робен плејмејкер,Рибери на крило два три пати и после се додава како некој мисир.Лам во средина,а десно го забораваше Роналдо.Сите играат надвор од позиција,тоа е сериозен проблем.
Алаба заедно со Данте беа најлошите играчи во двата натпревари.Ипак на Алаба му немаше конкуренција,дали поради неискуство или не,тоа тие ќе си проценат.
Нема екипа што можe тоа да го спроведе тотал фудбалот на дело со јака физичка екипа како Реал.Посебно не кога имаат три играчи,родени за контра.Секоја контра 100% шанса за гол.Не ми се свиѓа ни офсајд замките,тоа го практикуваат доста често.Премногу на ризик оди Пеп,прав екцентрик!
Во двата натпревари Реал не направи асална изградена акција,све контри.Па човече првиот натпревар тоа требаше да го увиди Пеп,па сега да игра по крила и малце да им ја остави и нив топката,но џабе братот оди со главата во ѕид.Како им го "продаде" двомечов,алал му вера.Им се намести на пуна.
Плановите Б,Ц,Д,Т како да ги снема последно време.
Играњето на Басти и Рибери повторно се покажа клучно за неуспехот,и за мизерните нивни игри.Нема план Б овие два месеца,идеите му се исушија.
Рибери беше повторно надигран од Карвахал,што беше и за очекување.Трубам два месеца дека не го бива,ама џабе кога Пеп не го увидел тоа,или му прпаше да го пушти во оган Гетце.Што ли му направија на тој шупак,како да нема брзина сега.
Од наредна сезона,Рибери само кога ќе биде фул спремен, и тоа да се ротира.Неговата индивидуална игра е пресмешна кога ја нема потребната брзина.Греота за гледање.
Што да се каже за Басти ?
Да е до мене,би го ставил на клупа да гние.Па брате роботе,поголема пичка постанал и од Крос.Фати топка и само додавај,без никаква конкретност.Заменик капитен а се предаде дури и пред Крос.Крос готов беше од 85мин натаму.Робен во 90 се предаде.
Боа кралот му прекурчи и отиде јуриш во напад.DETERMINATION!
Верувам дека Пеп не сакаше уште во првата сезона да пресече лист,ама мора некогаш.
Мартинез скапува на клупа заради бедниот Басти.Мислам,и Саша Матиќ да беше ќе увидеше кој игра најслабо.
Крос и Басти никако заедно,тие ти се едносмерни играчи.Барем сезонава.Зафаќаат две позиции а истото го играат.
Најголема кривица за контрите би му ја препишал на заменик-капитенот,бидејќи тој треба да го игра тоа што го играше лани Хави.Сезонава им се сменија улогите.
Муабетите стари неколку години излагаат на виделина,и факт е дека Басти е тежок пацер за одбрана.Тој лани го играше тоа што го игра сега Крос,и од време помагаше во одбрана како сега што помага Крос.Еднаш во натпреварот од прилика.Но го имаше феноменалниот Мартинез,кој спречи илјадници акции и контри да не се претворат во голови,па немаше за што да се критикуваат другите.Е сега нема кој да спречи,така да сликата станува се појасна.Кога играше за Германија сам на 6-ка го распнаа германците,баш поради слабата дефанзива.Златни Кедира и Хави го спасуваат од време на време.
Еј стварно испаѓа дека ние тука подобро ги гледаме работите,отколку Пеп на тренинзите.
Господ ќе не казни за Милер,ама човекот фантом е.Колку и да звучи и делува страшно неговата статистика,некако не пасира во тимов под водство на Пеп.Не знае еден обичен пас да направи,ама има менталитет којшто е потребен на тимов.Педро е многу сличен со Милер,ама Педро технички подготвен беше каде каде.Милер не знае да жонглира(имаше неколку клипчиња каде што го правеше тоа т.е врска немаше),тоа барем кажува колку не го бива во тој сегмент.
Јас во никој случај не сакав да го видам од почеток,но така проценил Пеп.
Разочарани бевме од Густаво што го шитнаа,ќе бидеме гневни ако си замине Хави.Пеп ми се чини дека го потценува неговото присуство на теренот.Еве барем со Реал второто спречи неколку акции,бик е.
Тотално сум разочаран од Манџо.Немогуче,два натпревари ништо не направи.
Пизаро ја разигра цела екипа против Вердер,иако и тука играа лошо.Значи тој покрена да се преокрене резултатот.Таквиот перформанс мораше да му гарантира стартно место,и со технички поткован шпиц да се размрда нивната одбрана.Со тепање не успеа Манџо,појаки беа.
Криво ми е што потпаднаа под провокациите на Карвахал и Пепе.Пепе оди "да се тепа" и се прави мангуп потоа демек по топката отишол да ја земе.На два пати така ги поеба.Карвахал е гнасен играч,тоа го видовме и лани на дело кога играше за Леверкузен.
Ди Мариа и Пепе за преправање им нема рамен,читери во душа.Но,фудбалски лекции одржаа и двајцата.
Цело лето е пред него,нека си ја смени филозофијата или нека се преиспитаат челниците на Баерн што ли мислат понатаму со ваква игра..Мора малце и тие да се замешаат,сепак Баерн е малку поразличен клуб од останатите,и не го оставаат клубот на само еден човек.
Еве сега прочитав изјавата на Пеп,и ја прифаќа комплетно целата кривица.Тоа ми се свиѓа,барем е достоен да признае еден ваков тежок дебакл.Но,позадоволен би бил ако Басти и посебно Рибери излезат со изјави дека врска немаат и тие да се извинат.
И за крај,навивачите топ!Цел натпревар правеа атмосфера,му возвратија на Пеп дека немало атмосфера,но тој не им возврати со фудбалска лекција,туку со срамотен пораз.
Да се врати златната 4-2-3-1 од наредна сезона,со истата или барем слична игра,а не вакво пимплање.Или барем да се врати играта од Октомври-Ноември,но тогаш немаше толку пимплање како крајов на сезоната.Пеп се исплаши од неуспехот,тоа го покажаа и натпреварите против Трофилес и МенЈу.
Како за крај,би рекол дека Пеп не го послуша советот на Јуп дека Хави е мистер Икс за уште едно финале.
Исто така,јас нема да бидам скроз задоволен од сезонава,без освојување на ЛШ.Истото и Пеп го изјави.Така да,барем тука се сложувам со него.
Ретко кога се спојува ваква екипа,така да ќе фали овој трофеј.Со Дортмунд,господ на помош.
Рано е за Дортмунд,но на Рибери никогаш не му одело којзнае што со нив,така да мора друго чаре да се бара.Хави е неопходен,неопходен.