Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Значи против Арсенал вака:

Рафиња------Боа-------Данте--------Алаба

------------------------Лам

Робен-------Тиаго------Крос--------Гетце

-----------------Манџукич

Клупа: Штарке - Контенто, Ван Бујтен, Мартинез, Швајнштајгер, Милер, Пизаро.

Ќе се цитирам в среда 40 минути пред натпреварот да го потврдам стартниот состав. :)

Друже си ја утнал поставата , Лам се враќа на десната бековска позиција, Мартинез го зазема неговото место, а сосема логично Рафиња на клупа, верувам дека ке биде така и дека Пеп нема да импровизира со Лам како заден везен играч, бидејки овие натпревари имаат посебна тежина, и калкулации и импровизации не се потребни во никој случај, тоа што во Бундеслига Пеп фура со таа постава е само импровизација која ја прави затоа што му се може, бидејки имоа доста долга и јака клупа, ми се чини дека наместо таа формација 4-1-4-1, во лига на шампиони треба да играме со 4-3-2-1 бидејки тежиштето на играта многу повеќе го префрлуваме на противничката половина, поздрав Баварци и верувајте во победа во среда , моја прогноза 0-2 или пак 1-3 а можно е и 2-3 да биде резултатот во корист на Баерн Минхен.

Нема да тренираме у Лондон, поучени од состојбите со гужвата у сообраќајот у Москва решиле да се тренира у вторник у Минхен. Инаку мислам требаше да тренираме у северен Лондон на QPR стадионот.

Повторно сериозен тест за Баерн...

Ова ќе е далеку од лесна утакмица,ќе треба полна концентрација и во двете утакмици.

Верувам дека Пеп без проблем ќе знае да ја постави играта...Непредвидливи се Арсенал,незнаеш каква утакмица ќе извадат,генерално се у пад али никад се незна.Затоа мора да се спремни Баерн максимално!

Ќе биде одлична утакмица осеќам!

Далеку од лесна утакмица, но мислам дека Баерн ќе го мине Арсенал без никакви проблеми. Тие се еден од тимовите што најмногу ги почитувам и да не е Баерн најверојатно би бил фан на Арсенал, но мислам дека моментално не се на исто рамниште со Баерн.

Исто, предноста на Баерн ја гледам и во тоа што може целосно да се посвети на двомечов. Лигата е речиси освоена и утакмиците во Бундес може комотно да ги играат Контенто, Грин, Хојберг и компанија, а главниве фаци да собираат сили за Арсенал. Додека кај Арсенал е друга приказна. Mора да играат со полна пареа и во лигата, оти веројатно пак ќе останат без трофеј сезонава...

Мој тип 0-3. Стрелци: Манџо, Геце и Робен :)

nee cuda da igra vo napadot Miler od Guardiola sve se ocekuva znaeciga sporata odbrana na arsenal i toa moze da se sluci no no Manzukic e vo dobra forma dibo bi bilo so nego da se pocne,i sigurno da bidete deka vo odbrana i sredinata nema da ima niedna promena od drugite ntprevari znaci Rafinia ke igra bek a Lahm sredina,logicno e vaka da ogra psto od pocetokot na sezonava igrame vaka odkako ni se povredia Shwaini i Martines,sega spremni se no kolku ke moza da izdrza edno visoko tempo toa malu me plasi no Pep si znae so prae no i Rafinha caruval ovaa sezona na taa pozicia.

Toa sto me plasi e sto skoro na sekoi natprevar prvite minuti tapa sme na nekolku natprevari sme moele mnogu lesno da primime golovi no Neuer ne spasuval a ovie ka i sekoa ansliska ekipa prvite minuti ke gladaat da naprava nesto,raka na srce najak tim ni se padna no ako sakame da osvoime nema so da birame protivnici tuku koi ni se pade trebe da im kazeme koi e koi i se nadevam deka Gotse ke napravi nesto.

Toa sto me plasi e sto skoro na sekoi natprevar prvite minuti tapa sme na nekolku natprevari sme moele mnogu lesno da primime golovi no Neuer ne spasuval a ovie ka i sekoa ansliska ekipa prvite minuti ke gladaat da naprava nesto,raka na srce najak tim ni se padna no ako sakame da osvoime nema so da birame protivnici tuku koi ni se pade trebe da im kazeme koi e koi i se nadevam deka Gotse ke napravi nesto.
Тоа е муабетот, ако сакаме да останеме најдобри мора да ги тепаме најдобрите. Неможеме да се надеваме да ни се паднат екипи од ранг на Зенит, Галатасар или МанЈу. Утре не очекувам лесно да поминеме, Арсенал не се Фрајбург, Хамбургер итн . Ако дадеме гол во првите минути како лани што Крос им го стрефи ќе ги решиме, ама доколку примиме незнам ама некако ме страв фаќа.

Тоа е муабетот, ако сакаме да останеме најдобри мора да ги тепаме најдобрите. Неможеме да се надеваме да ни се паднат екипи од ранг на Зенит, Галатасар или МанЈу. Утре не очекувам лесно да поминеме, Арсенал не се Фрајбург, Хамбургер итн . Ако дадеме гол во првите минути како лани што Крос им го стрефи ќе ги решиме, ама доколку примиме незнам ама некако ме страв фаќа.
Лани не бевме на ниво ни во Лондон ни во Минхен, јес да на Арсенал им се посреќи малце со голот, ама и нас ни се посреќи, не игравме уверливо ни во Лондон, а у Минхен не казнија, после почнавме со газењето, разбраа дека у ЛШ нема заебанции од екипи. Мене не ме фаќа страв, знаат шо праат, има и две утакмици, ако нешто не оди утре, ќе средиме у Минхен.

Pa realno e da se ocekuvaat Rafinha i Muller.Tomica i da ne e vo forma,toa nisto ne menuva,moze protiv Arsenal da bide vo god mode.
Cuden lik.Igrase protiv City na gosti,iako Mandzo spremen bese.

Iskreno Mandzo kine vo momentov.3 natprevari,5 gola i nekoja asistencija.

Jas nikako ne mozam da se odlucam.

A deka ke go rasturat Kosh i Per vo vozdusni dueli ne veruvam pa ic.
Ako sakaat i 99 po red neka isfrlat,edna ke ja fati Mandzo,kako kuna e.:cool:

Opcijata so Martinez i Basti mozna e,no ne mi se veruva da odi na taa solucija.Spored mene Martinez e spremen za 90minuti,a Basti za 60 odprilika.

Veruvam deka ke izleze na teren momentalniot sostav,ne najdobriot.

Edinstveno sto ne sakam da se sluci e Robben na levo krilo,za da Muller igra desno.Mora da gi kine od prirodna pozicija,its a must.

Lani napadnaa prvite 5 minuti,so Walcott na chelo.Go nema nego sega.Ramsey isto bese opasen vo kontri.

Sezonava igraat mlitavo vo prvo poluvreme Arsenal,gledaat da se odbranat.Toa bi bilo odlicno za Baern,da si napagaat lagano vo prvo i bedemot ke se rusi.Stom uspeaa granitnata odbrana na Juve da ja siluvaat...:pos:

Flamini treba da go "maltretiraat",zatoa sto moze lesno da se sluci da go dogleda natprevarot od soblekuvalna.

Iako se uste e mozno,zalno e sto Martinez nema da mu se lepi kako gomno na Ozil.

Fintata e sto nikoj nema spomnato okolu sostojbata so Basti i Javi.Nekako kako tajna ja cuvaat.

Ja sum za Martinez na mestoto od Thiago dokolku e mozno.

Kako sto stojat rabotive samo vo napad ne se znae koj ke igra.

Ако играат Швајни и Мартинез, Месутчо појше по земјата ќе се влечи него шо ќе трча. :D

Колку натпревари по ред Баерн има постигнато гол? Не ми текнува кога последен пат не дале барем 1 гол.

Ke bara zamena nakaj 50-ta minuta.
Martinez ima stvarno dosaden stil za protivnicite.Kaj da odis toj zad tebe,pred tebe..Vlaga ribica,so klizaci..:cuc::pipi:

Ако играат Швајни и Мартинез, Месутчо појше по земјата ќе се влечи него шо ќе трча. :D

Mene li me cekas da iskomentiram ... ajde ke kazam deka Mesut ne e nit 50 % od toa sto bese vo najubavite denovi vo reJal , ali ipak e profesionalec i nas najdobar igrac vo reprezentacijata i nesakam taka da se kudi eden igrac od rangot na MEsut :icon_lol:

На Гуардиола отсекогаш му лежеше Арсенал, против нив Барса ги играше најдобрите утакмици, мислам дека му го знае лекот на сите екипи што се понапаѓачки ориентирани. Да бев на ваше место немаше многу да се замарам за поставата. ;)

На Гуардиола отсекогаш му лежеше Арсенал, против нив Барса ги играше најдобрите утакмици, мислам дека му го знае лекот на сите екипи што се понапаѓачки ориентирани. Да бев на ваше место немаше многу да се замарам за поставата. ;)
Некаде прочитав дека бил пациент на Арсенал. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom