Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Najdobro ke bide letovo da ne se kupuva nisto tuku da se trosi na mladinski pogoni ..... imame igraci dovolno za sekoja pozicija barem po dvajca i treba da se ostavi malku prostor timot uste povekje da se voigra ....

1560507_598148146935560_539018666_n.jpg

Ми се срушија сите соништа дека ќе заигра за Манчестер од наредна сезона одкако ја видов сликава!
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 18:15 ---
Или па сепак е некоја дезинформација?

Колку повеќе играчи што можат да подаваат или најчесто тоа се играчи од средниот ред толку поголеми се шансите противничкиот тим да не ја види топката во утакмицата. Тоа му беше идејата на Гуардиола особено во последната година во Барса, а и претходно.
Еве конкретно за што зборувам. Ова го пишувам заради тоа што гледам имате дискусија дали ќе игра Мартинез/Тијаго/Швајнштајгер, јас мислам дека на дел од утакмиците ќе играат сите. Колку што го знам Пеп, мислам дека Мартинез ќе биде стопер, тој и сакаше додека беше во Барса да го купи за таа позиција, а овие другиве двајца би биле пред него. Не знам колку од вас ја гледаа утакмицата на Барса со Сантос кои рака на срце не беа најтежок противник, ама топката буквално не може да ја допрат по цел терен. Со бекови како Лам и Алаба и стопери Мартинез,Данте/Боатенг вие ваква постава можете да извадите.
Со Рибери, Гетце, Робен, Тијаго, Швајнштајгер и Крос/Милер тоа би било незапирливо. Од в година не верувам дека ќе имате ваква постава ради доаѓањето на Левандовски, до тогаш мислам дека сигурно ќе се оствари оваа моја желба.:rolleyes:

Се согласувам....

Меѓутоа он на пример ваква тактика проба сеа зимава и пријателска со Салзбург и не декласираа 3-0.Факт е дека беше пријателска и кур не ги болеше,али и факт е дека тактика со 3ца дефанзивци у Европа поготово у Бундес тешко ќе функционира...

У Германија скоро сите екипи,а и во Европа најдобрите екипи скоро сите играат со добри крила,и таква тактика со 3ца у одбрана е многу ризична....Дефинитивно имаш контрола,али секој против напад може да е фатален....Треба ептен одбрана со ванземаљски дефанзивци за да нема грешки...

Иначе околу мидфилдерите е јасна филозофијата на Пеп,затоа и ја мислам дека ќе има место за сите во екипата.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 18:25 ---
Kupete ja cela liga ako treba, neka ostanat drugite timovi bez igraci pa ne ke vi treba zamena za lev bek. Zemete i rezerva za grinkiperot ili kupete nekoj drug stadion za rezerva, mozet ke zatrebit. :icon_mrgr:

Абе Игорче,ти мислеше ќе не дупите 2 години како сакате,ќе ни кршите кичма и ние мирни ќе седиме а??

Абе Баерн не е од вчера,реално историски не сте ни во рангот.

Иначе ова со Гиндоган мислам дека нема врска,нема потреба да се потресуваш...Дајте му соодветен договор и задржете го за промена пошто некој друг сигурно ќе ви го земе.

Еве глеј ги Шалке како рекоа категорично дека Дракслер нема да го дадат во Баерн.

Abe ostaj toa za Draxler,ako go baraat odma ke dojde.
Kolku da se kaze nesto od strana na Schalke.

Gundogan e nepotreben,apsolutno nepotreben.
Ke rizikuvame so Gundogan,ko da Hargreawes ne igrase za nas.Sakaat da ni go piknat izgleda. :icon_lol:

Javi,Basti,Lahm + Hojbjerg i Rode a nie Gundogan? Hehhee

Narednava sezona ne veruvam nisto da se kupuva,ke pocne da se gradi nov trening kompleks,bidejki segasnive 80.000km2 bile malce.

Aaa zaboraviv. Ke se kupuva centralen bek najverojatno,na druga pozicija ne duva promaja.

Abe ostaj toa za Draxler,ako go baraat odma ke dojde.
Kolku da se kaze nesto od strana na Schalke.

Gundogan e nepotreben,apsolutno nepotreben.
Ke rizikuvame so Gundogan,ko da Hargreawes ne igrase za nas.Sakaat da ni go piknat izgleda. :icon_lol:

Javi,Basti,Lahm + Hojbjerg i Rode a nie Gundogan? Hehhee

Narednava sezona ne veruvam nisto da se kupuva,ke pocne da se gradi nov trening kompleks,bidejki segasnive 80.000km2 bile malce.

Aaa zaboraviv. Ke se kupuva centralen bek najverojatno,na druga pozicija ne duva promaja.

ДВБ си иде,Бадштубер незнаеме колку ќе му треба да се врати у форма,може и на позајмица да иде,такада централен е a MUST!

Subotic maybe?? :pos:

1560507_598148146935560_539018666_n.jpg

Ми се срушија сите соништа дека ќе заигра за Манчестер од наредна сезона одкако ја видов сликава!
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 18:15 ---
Или па сепак е некоја дезинформација?
Којзнае за шо се потпишува тука... хахах каков договор бе, пред 2 сати напиша на фејсбук дека е среќен во Баерн и дека уште нема договор, но дека е е проблем да даде максимум за клубот и дека е оптимист. Сигурно не се договориле за 1 саат. Плус фломастер држи у рака. :D

300px-Barcelona_vs_Man_Utd_2009-05-27.svg.png

Добро се сеќавам на оваа тактика со Јунајтед...апропо муабетот за филозофијата на Пеп со мидфилдери...

Глејте ја одбраната само....Јаја Туре е централен,а Пујол десен бек ебате...Јаја уствари е ко 4ти мидфилдер,такада дефакто финалево Пеп го играше со тројца дефанзивци..

А сепак у таа утакмица го згазија Јунајтед,топка не видоа....

@Ченто

Ја видоа топката првите 10 минути,ако памтиш како играа како луди,а тоа Барса им ја даде да се изморат малце.После жмурки играа.

Лани на возвратниот дуел,Баерн им ги даде првите 35 минути на Јуве,не мрднаа скоро Баерн а после до 90-та минута им ја скрија.
Исто и на првиот натпревар,само тука до 10-15 минута напаѓаа Јуве и толку силата со таков силен пресинг.Пирло греота ќе умреше.
Пирло се виде само кога шутна од далеку и слободниот,тоа се случи до 15-та минута.После Манџо му ја крадеше пред нивен шеснаестерец.:pos:Истата судбина и на Чави му се случи.
Хајнкенс баба.:love:

Ако не добиваше инструкции Јуп..:свиркам::свиркам::свиркам::свиркам::свиркам:

@Ченто

Ја видоа топката првите 10 минути,ако памтиш како играа како луди,а тоа Барса им ја даде да се изморат малце.После жмурки играа.

Лани на возвратниот дуел,Баерн им ги даде првите 35 минути на Јуве,не мрднаа скоро Баерн а после до 90-та минута им ја скрија.
Исто и на првиот натпревар,само тука до 10-15 минута напаѓаа Јуве и толку силата со таков силен пресинг.Пирло греота ќе умреше.
Пирло се виде само кога шутна од далеку и слободниот,тоа се случи до 15-та минута.После Манџо му ја крадеше пред нивен шеснаестерец.:pos:Истата судбина и на Чави му се случи.
Хајнкенс баба.:love:

Ако не добиваше инструкции Јуп..:свиркам::свиркам::свиркам::свиркам::свиркам:

Да ама не сум сигурен дека тоа беше тактика....Крос играше до таа минута и поентата беше да не ја гледаат многу топката нели...Али некако не успеа,и коа влезе Робен тргнаа и со напади по крилата максимално и тука више им ја напраивме паштетата....

За тоа со Јунајтед си во право,али реално у финале првите 10 минути по мое мислење се многу релативни и тешки да се предвидат...Што и да каже тренерот,тешко е да предвиди како ке реагираат сите играчи...

Така и ние со Дортмунд...Не сум сигурен дека Јуп им рекол ај олабавете на почетокот.Ќе наебевме страшно...После утакмицата Швајни се заебаваше као тоа било тактика така лабаво да играат :pos:

Пробувам некако да најдам тим што ке ни парира ама слабо некако....
Нема одбрана што може да го издржи налетот на Баерн.

http://www.sport1.de/de/basketball/basketball_bundesliga/newspage_840895.html

Тоа што го прави Баерн во фудбалот го прави и во кошарката но на многу погруп начин, нормално и полесно е.
На играчи од други клубови им нудат екстремно високи плати за идејне во Баерн. Од Алба Берлин им зедоа четири играчи од кој тројца играат прва постава во Баерн. Вкупно 13 играчи и функционери од Алба Берлин заминаа во Баерн. Најжалосно е што тие пари тимот не ги заработи сами туку клубот Баерн со огромна пара го форсира кошаркарскиот тим.

Добро е бе Игорче, не замарај веќе, пренапорен си, пишувај си кај тебе и таму плакај, не замарај тука! Почна да бладаш со постовиве од премногу хејт. ОК е

Кошарка, мошарка. Ќе почнеш да плакаш и за U-13, Бог да чува...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom