Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување

Прва лекција за играчите е да се научат на "триаголникот".Се бунеа малце ама ќе се навикнат.:cool:

1014267_638523259508534_1941951731_n.jpg

Многу младинци имаше викнато Пеп на тренингов.....Како одма се гледаат карактеристикте на неговата фудбалска филозофија.....Типичен Кројф/Ван Гал концепт,со форсирање на младите.Многу го ценам тоа.

Рака на срце последната револуцијата во Баерн ја направи уствари Ван Гал.Со еден сосема нов фудбалски концепт....Постави основа која само се надоградуваше и еве до кај стигнавме денес!(y)

Само ме плаши што ќе прави со дефанзивата,колку ќе менува тука сооглед на тоа дека изјави дека сака да напаѓа.Мислам дека не треба да го растури тој концепт во играта,сепак и Ван Гал потфрли во тој елемент!

Многу младинци имаше викнато Пеп на тренингов.....Како одма се гледаат карактеристикте на неговата фудбалска филозофија.....Типичен Кројф/Ван Гал концепт,со форсирање на младите.Многу го ценам тоа.

Рака на срце последната револуцијата во Баерн ја направи уствари Ван Гал.Со еден сосема нов фудбалски концепт....Постави основа која само се надоградуваше и еве до кај стигнавме денес!(y)

Само ме плаши што ќе прави со дефанзивата,колку ќе менува тука сооглед на тоа дека изјави дека сака да напаѓа.Мислам дека не треба да го растури тој концепт во играта,сепак и Ван Гал потфрли во тој елемент!

Нешто ми вели во мене дека Пеп ќе го убаци Емре на стоперската позиција.Делуваше како да е доста заинтересиран околу Емре.Талентот е неоспорен,треба да се искористи.(y)

Нешто ми вели во мене дека Пеп ќе го убаци Емре на стоперската позиција.Делуваше како да е доста заинтересиран околу Емре.Талентот е неоспорен,треба да се искористи.(y)

Со младинците сигурен сум ќе праи чуда......Малце ми е страв од експерименти у одбраната.

Со младинците сигурен сум ќе праи чуда......Малце ми е страв од експерименти у одбраната.

Баерн има многу играчи моментално, баш ќе биде интересно колкава минутажа ќе добијат младиве. Кај ван Гал успеа оти имаше потреба па ги стави во ладна вода како би рекле и секако со секоја утакмица плус се стабилизираа. Голема минутажа е најавжно за млад играч и секако не секој млад талент ќе стане Лам, Швајни или Милер.

До негде го гледав првиот тренинг Гуариола ка Гуардиола одма со младите си фати муабет Чан и Хојбјерг и баш кејф ми прави што со Гомез си разговараше доброе е за тимот како и што си викаја Ули и Румениге мие сме ка едно семејство/фамилиа што нетребе баш така лесно да ги продаваме нашите звезди.

Сега ја видов разликата помегу Баерн и другите екипи,мие си зедофме еден од најдобрите/успешните тренери но не ја сменифме нашата филозовија на воденје на тимот туку му ги сменивме мислите на тренерот за да не аздиса и да не прави што сака тој и кој играш не му се бегендиса да го избркаме така лесно.

Вика дека Пеп бил топ,дека многу добро зборел германски....Дека пред тренингот во кабина им зборел 20 минути.

Вика дека е човек кој знае што сака.А со Рибери збореле за играта,каде најдобро се осеќа,позициите итн.

Пеп го прашал Рибери дали може да игра на 10ка......Интересно, сооглед на тоа дека го имаме Гетце и Крос.

Иако реално гледано Рибери со тек на време се потешко ќе биде ефикасен како лево крило сооглед на годините.Па и оваа сезона ја имаше многу приспособено играта,и повеќе влечеше према средината на теренот а Алаба беше тој кој ги правеше спринтовите по лево крило.

Такада добро е да се приспособуваат играчите према можностите,иако мислам дека Рибери сепак треба лево да си остане.

Ribéry: „Pep fragte, ob ich auf der '10' spielen kann“

Оти ги немаше Манџо, Пиза, Робен и Алаба на тренингов?

Оти ги немаше Манџо, Пиза, Робен и Алаба на тренингов?

Сеуште им трае одморот на фудбалерите. Официјално е завршен на 1 јули.

Како што прочитав и на Пеп договорот почнува од 1 јули и овие неколку дена ги работи доброволно, за да се запознае што е можно подобро со фудбалерите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom