Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Не сакам погрешно да бидам сватен, но после доаѓањето на Пеп очекувам Робен да ви биде продаден, а на негово место да ви биде доведен Геце. Исто Пеп и Шаќири ќе го форсира доста според мене. И не барајте Фалкаовци, Нејмаровци. Имате супер тим и под водство на Пеп со некоја мала кореција ќе правите чуда. Не ви требаат нови играчи во моментов.
Не ми се верува Баерн да се откажат од Робен толку лесно без разлика дали Пеп ќе сака да го продаде или не.Ако остане здрав и прав има можност да покаже дека уште не го има кажано последниот збор.
Шаќири е ѕвер засега но уште нема место за него иако има добри настапи кога го ставаат без разлика дали од почеток или во текот на натпреварот.
Геце е невозможна мисија за Баерн Минхен во моментов.Дортмунд има силна екипа,почна да се развива тимот страшно.Сега ќе имаат добар капитал со успехот во лигата на шампионите и ако стигнат евентуално до 1/4 или 1/2 шансите ќе бидат готово невозможни да се купи бидејќи Дортмунд не е веќе тим од средината и веќе е конкурент на Баерн во секој поглед па и е конкурентен тим и во Европа.Ако успее управата да му го продолжи договорот и на Левандовски ,скоро сигурно е дека ростерот на екипата ќе биде истиот за минимум уште 2-3 години + некои засилувања,што значи дека Дортмунд може само да се појачува а никако да се ослабнува екипата..Досега Баерн немаше ривал во Бундеслигата,но моментално Дортмунд изразнува во сериозен ривал на Баерн.Баерн ги купи Гомез,Нојер итн од другите тимови но никогаш Штутгарт,Шалке не биле конкуренти за титулата секоја година.Имале успеси но потоа и големи падови.Дортмунд верувам дека не е таква екипа.Геце ќе има врвна кариера и ако премине во Баерн ќе биде на удар од навивачите на Дортмунд.Најдобрите и можеби најхардкор навивачи се баш тие од Дортмунд во Германија и голем ризик е да се премине во Баерн а притоа да не го мрзат и деградираат.Дали тој ќе остане како легенда во клубот или ќе се реши да биде мрзен од сите навивачи на Дортмунд,има време да се реши.Пореално за мене е да замине во Англија или Шпанија отколку во Баерн.Нормално сите навивачи би сакале да го видат во Баерн но тешко да се оствари тоа.
Баерн ги донесе Гомез и Нојер од Штутгарт и Шалке бидејќи и самите сакаа да заминат во посилна екипа а во случајов со Геце тоа не е случајот бидејќи Дортмунд е јака екипа и уште ако се каже дека финансиски се веќе стабилни не гледам шанса за заминување.

.......

Иначе Карл Хопфнер изгледа ќе се повлече од функцијата финансиски директор на 1 фебруари.Денешниов Баерн што го гледаме е по негова заслуга.Клубот го извлекол од в гомна и го направи финансиски јак.За него најголем трансфер бил трансферот на Рибери.

...

Вчера Подолски салата направи 1 гол и 3 асистенции.Лошо би било за нас ако се разигра но има време до двобојот против нив,ништо не се знае уште.

...
Ова малце постаро е,но вреди да се види иако најверојатно го имате видено.Насловите на весниците за трансферот на Пеп :

Spain:
El Pais: “Back-flip to the Bundesliga! Pep Guardiola joins the Kaisers of German football. Bayern are the nation’s most successful, best-loved and wealthiest club.”
ABC: “Pep crosses the German border. He signs for Bayern, making him the first Spanish coach of a Bundesliga club.”
El Mundo: “Bayern twittered a bomb on Wednesday, a massive surprise: Guardiola’s on his way – and the media never saw it coming.”
Sport: “Bayern’s reputation was the key.”
AS: “Surprise: Pep Guardiola rejects the Premier League and joins FC Bayern instead.”

England:
The Sun: “Auf Wiedersehen, Pep! Guardiola snubs Premier League clubs and joins German giants Bayern.”
Daily Mail: “Auf Wiedersehen, Pep! Chelsea handed huge snub. Guardiola is the most sought-after coach in the world – and he’s signed for three years with Bayern. It’s huge blow to the other interested Premier League clubs too. The German giants win the race.”
Guardian: “The Premier League's elite have suffered a painful reality check after Pep Guardiola, the most coveted coach in world football, turned his back on a prospective move to England and was confirmed as the next manager of Bayern Munich.”
The Times: “Pep Guardiola, the world’s most sought-after coach, has opted to take over at Bayern next season. The news comes as a heavy blow for Chelsea and Manchester City, as both were hoping to bring the 41-year-old to the Premier League.”

Italy:
Gazzetta dello Sport: “Kaiser Pep. The Bavarian bombshell is the event of the year. Bayern have beaten off monstrous competition. The Bundesliga system allows itself the luxury of signing up the world’s most coveted coach.”
Corriere dello Sport: “Pep springs yet another surprise. Everyone had him already sitting in one of the Premier League’s elite dugouts, but he’s chosen the path nobody expected.”
Corriere della Sera: “Herr Pep! Now we’ll really see whether Guardiola is the best coach in the world. If there is another team like Barcelona, it’s Bayern. Munich have Barcelona’s money, and the habit of bringing on talented youngsters and winning.”

6379_404855636268723_1567173968_n.jpg

Рутински денеска, без многу мачење и трчање...Манџо и Милер за 0-2

Можеше и порано да ги пуштеше Шакири и Гомез, не во 85 минута :cautious:

Znaci godinava golovi ne primame zaebi. :свиркам: Okej igra, nishto posebno, dovolno za Stutgard. :D
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 20:13 ---
Jupp: The game was too close to make changes earlier. Gomez, Robben and the others have to accept it. There won't be any locker room problems, I will make sure of that.

Sammer: The other players have the momentum at the moment, that makes it difficult for Gomez, Robben, Boateng, Tymo, Gustavo and Shaqiri. We will need them in the coming weeks.

Шта речи коју поруку послати.....
Ова што го гледам не се опишува,секоја чест,како шах да игра Хајкенс.
Маестрално,по мое најкомпактен тим во светот моментално.
Mario Gómez кога ќе се сетам лани колку се зезавте кога дознавте дека го купувате Данте,а тој сега ја обезбедува неверојатната сигурност на Баерн во одбрана.Милина за гледање е овој Баерн.

Mario Gómez кога ќе се сетам лани колку се зезавте кога дознавте дека го купувате Данте,а тој сега ја обезбедува неверојатната сигурност на Баерн во одбрана.Милина за гледање е овој Баерн.

Па денес реално со 30% од можностите играа....На моменти од што беше рутински колку да пројде времето стана и мачно...Е сеа можеш да замислиш што ќе прават кога ќе се во 100% капацитет.Денес за оваа екипа на Штутгарт,ангажманот беше сосема доволен.

Можеше и порано да ги пуштеше Шакири и Гомез, не во 85 минута :cautious:
88!Jupp nekako mi izgleda kako da odi kontra upravava, a zamenive se apla Van Gaal.Vo 90:30 sakase Boateng da go stavi,kolku toa izgledase neseriozno i degradiracki kon Boateng.
Povtorno slab natprevar no dobro e sto pobedivme i ja odrzuvame razlikata.Treba da se stegnat malce ,bidejki so vakva igra mozat da bidat kazneti protiv pojaki protivnici.
Miler (Y)!

88!Jupp nekako mi izgleda kako da odi kontra upravava, a zamenive se apla Van Gaal.Vo 90:30 sakase Boateng da go stavi,kolku toa izgledase neseriozno i degradiracki kon Boateng.
Povtorno slab natprevar no dobro e sto pobedivme i ja odrzuvame razlikata.Treba da se stegnat malce ,bidejki so vakva igra mozat da bidat kazneti protiv pojaki protivnici.
Miler (Y)!

Не контра управата но, според тоа каква страшна клупа имаме не е фер при крајот да ги пушташ. Затоа наредно коло против Мајнц треба да стартуваме со Боатенг, Густаво, Шакири, Робен и Гомез, за да го оправда неговиот пристап што го направи денес и за нас фановите, управата, а посебно за останатите играчи.

Честитки, но реално Бундеслигата ви е сигурна па и не е потребно секоја утакмица да се оди со 100%. ЛШ и следното коло во купот ќе бидат многу поважни утакмици.

ОВА!
Е ја овака навивав за вас против Реал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom