Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
нашиве ако почекаат малце ке ни го лапнат Реал и Алекс и после ке останеме ни нагоре ни надоле

Абе Реал уште малце и ракометари ќе почнат да купуваат,пошто од фудбалериве све испокупија....

Незнам.Мислам дека момакот до сега никогаш не го покажа правиот талент,а го поседува.Со Ван Гал беше катастрофална и концепцијата во дефанзивата,па дополнително беше дезориентиран.

Со Алекс мислам дека ќе се одлични партнери. А Рафиња си е ѕверче...

Ќејф ми е што бираат играчи фајтери,борци темперамтентни и желни за победа како Ноер Рафиња Алекс Видал.....

Да да,мора да се носи темпераментна,врела крв во Баерн каква што имаше и шампионската генерација пред 10 години,за жал ми изгледа незаменлива таа генерација,барем во моите очи,не се раѓаат веќе такви ликови,такви карактери како еден Ефенберг,Матеус,Шол,Јеремис,Елбер,Кан...на чело со Генералот,башка и умре таквиот тип на фудбал,сега братче тактика тупење...

Да да,мора да се носи темпераментна,врела крв во Баерн каква што имаше и шампионската генерација пред 10 години,за жал ми изгледа незаменлива таа генерација,барем во моите очи,не се раѓаат веќе такви ликови,такви карактери како еден Ефенберг,Матеус,Шол,Јеремис,Елбер,Кан...на чело со Генералот,башка и умре таквиот тип на фудбал,сега братче тактика тупење...

Па нигде не пишува дека треба да играме самба фудбал.Да филозофијата на Ван Гал е убава за око,прекрасна,ама тоа не е ликот на Баерн.Таа филозофија сака играчи какви само Барса има денеска.

Ама затоа ние комотно можеме да играме наш препознатлив фудбал,полн со темперамент.Доста беше од она на Ван Гал со фини дечиња со бубуљици у прв состав.

И на крај краева,денеска стана најважно да се зачува сопствениот гол,а доволно е и победа од 1:0 Такада најмногу ни се исплати ваква темпераментна екипа...

Па нигде не пишува дека треба да играме самба фудбал.Да филозофијата на Ван Гал е убава за око,прекрасна,ама тоа не е ликот на Баерн.Таа филозофија сака играчи какви само Барса има денеска.

Ама затоа ние комотно можеме да играме наш препознатлив фудбал,полн со темперамент.Доста беше од она на Ван Гал со фини дечиња со бубуљици у прв состав.

И на крај краева,денеска стана најважно да се зачува сопствениот гол,а доволно е и победа од 1:0 Такада најмногу ни се исплати ваква темпераментна екипа...

Па тоа ти зборам,јас сум за темперамент,ако него го нема тогаш тоа не е Баерн...

Болдираните беа ѕверови во права смисла. Ако требаше крв ќе падне ама не се давашеа. И тие неболдираните не беа многу подоле.
Сите тие што ги наброја веќе ги нема . Тие го сакаа клубот од се срце.
Денес нема ни еден сличен на ни.

Болдираните беа ѕверови во права смисла. Ако требаше крв ќе падне ама не се давашеа. И тие неболдираните не беа многу подоле.
Сите тие што ги наброја веќе ги нема . Тие го сакаа клубот од се срце.
Денес нема ни еден сличен на ни.

Затоа пишав дека е незаменлива таа генерација и на посебен начин ќе ја сакам.Може утре ќе дојдат многу поквалитетни играчи и ќе освоиме ЛШ ама сепак тоа беше ГЕНЕРАЦИЈАТА ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА!!!

iskreno veruvam i se nadevam deka upravata na Baern najkasno do krajot na nedelava konecno ke uspee da donese nekoj od dvajcata kandidati za shtoperi , mislam na Boateng ili Alex, no ne ja isklucuvam moznosta i za hrvatot od Lyon, Dejan Lovren, forzza bayern forever

Малку офтопик, ама интересна слика :)
gilly.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom