Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Зарем би се вратил?
A zosto da ne , nema igrac vo svetot sto nema respekt sprema Jup , Podolski sigurno vekje vo glavata si ima uvrteno nesto veruj , po prvo fanovite na Bayern nema da sakaat da go vidat povtorno odkolku samiot Lukas .

Ти ги кажав причините, штом има бајаут клаузула секој клуб кој плати 18 милиони а Ројс се согласи ќе го земе. Прво не знаеме дали Баерн се напрегнале да го земат, но знам дека сигурно неможеме да му ветиме сигурно место у стартниот тим.

А и ти да си знаеш дека земате пиченце у душа, се исплаши од мала конкуренција у Баерн и отиде да живее кај мајка му и татко му у Дортмунд.

И да знајш да не се радуваш многу на идната година. Можит Дортмунд имат играчи што би биле стартери у големите европски клубови, но кога играат заедно тоа се само дечишта со неизграден менталитет.

Гетце живее со неговите, тој Битенкоурт 17 години, Ројс ќе таму да му готват неговите дома и да му го местат креветот, а кај нас, кај нас мажишта... не треба да штедат како вашите од мизерната плата и плус си клецаат пички као Сара Брандер... толку, ај сиктер !

Опушти се малку Боби аман, ја не вика дека сме рамни на Баерн иако 3 пати по ред ве тепавме :D ;)

Треба да му бидете благодарни на Дортмунд што ви пружи колку толку конкуренција пошто Баерн има преголеми капацитети и можности но не ги користи како што треба. Доказ се последните години каде што Баерн една година е топ а следната тапа. Значи сега добиваат Нерлингер и компанија малку мотив да седнат и да сработат нешто во интерес на тимот.

Иначе подобро Геце и Ројс кој се 19 и 22 години да бидат дома со својте и на терен да покажат фудбал него Брено кој пали куќи. Значи не е све до тоа да појдиш некаде туку треба и малку околината да е во ред. Секако дека мислам дека тоа во Баерн не е проблемот, Робен и Рибери се фалат даке Баерн е како фамилија и за разлика од порано ко беше Баерн ФЦ Холивуд, се сменија многу работи кон добро. Но сакам да кажам, за еден играч и околината е битна, види Подолски.

Значи има шпекулации дека Баерн му понудиле на Ројс поголема плата а он се одлучил за Дортмунд а не дека Баерн биле комотни и додека збореле по медиуми Дортмунд им го лапнале како што рече Боби овој пат Дортмунд го собра играчот бидејки имаше клаузула доколку немаше такво нешо Ројс ке завршеше во Баерн бидејки во секој случај ке дадеа 2,3 милиона повеке. Како и да е мило ми е што Дортмунд го зема Ројс и остана во Германија вака ке има уште еден појак клуб покрај Баерн и се надевам ке почнат нашиве да праат трансфери се глеа одамна дека уште малце засилувања фалат али нашиве никако да ги даат парите бидејки знаат дека и без тие двајца ,тројца пак ке освоиме БЛ али па тешко е за ЛШ вака добро е да ни дишат Дортмунд во врат што се вика ке се решат нашиве да потрошат евро повеке а не да стојат 100 милиони слободни пари во банка. Се надевам дека Дортмунд другата година барем ке помине групи во ЛШ а не само во БЛ да играат

855398155-bayern-doha.9.jpg

1708970297-bayern-doha.9.jpg

765013070-bayern-doha.9.jpg

916665075-bayern-doha.9.jpg

1542068336-bayern-doha.9.jpg

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

386575373-bayern-doha.9.jpg

:vozbud:(y)

Нека живее уше долго, нека му се продаваат кобасиците и нека донесе асален играч.

pred nekolku casa sme imale nekoa priatelska so nekojsi Al Sailiya i sme tepale 13-0

Olic postignal 6 gola i toa vlegol 2poluvreme Roben,Petersen,Ribery,Contento,Muler,Gomez i Breno postignale po 1gol.
Pervo poluvreme so prv sostav sme vodele 3-0 a vo vtoroto poluvreme skoro site se smenile +10komada

Sme pocnale so najsilen sostav a vo odbrana pak 1postava bil fuckBoyten Boa igral desen bek da se nadevame deka Boyten nema da bide vece 1sostav osecam toj ako igra ce go jademo LSH nego ne go biva vise Breno e sto pati podobar od nego.

Баерн конечно порасна во едно големо семејство,прерасна во КОЛЕКТИВ/ЕКИПА каква што не беше од 2001 па навака...

И тоа се гледа по сите слики,изјави на фудбалерите,а најмногу од партиите кои ги прикажаа сезонава до сега.

Рибери е НОВ фудбалер,подобар и од тој кој го знаевме на почетокот.Игра со срце за екипата,и остана доследен на Баерн наспроти сите срања кои му се случија...Не играше во финало ЛШ,црвен доби,курвата,агентот,судење,Ван Гал го утепа...

Но во ниедна ситуација не покажа дека е скршен и дека ќе си оди...

Швајни е тотален лидер,многу ми е ќејф изјавата дека ЛШ годинава е ПРИОРИТЕТ,исто изјави и Хенес и многу ми е драго што се свесни за моментумот кои ги имаат сезонава....

Браво за сите,а најмногу за Хејнкес што ја зациментира оваа екипа!!!

Гледам и Ули најавува два големи трансфери летово, како што Хајнкес посака. Ја мислам дека најидеално би било.

Искусен класа цетрален бек.(појма немам кој????)
Релативно млад АМ(Гетце, Хазард или некој друг врвен талент, само не јужно американец)
Напаѓач, замена за Гомез, нешто ефтина варијанта до 10 мил.
Промоција на Емре Кан.(60 mil out)

Аут: Брено, Олиќ и Прањиќ. (12 mil in)

Задоволни? :P

Гледам и Ули најавува два големи трансфери летово, како што Хајнкес посака. Ја мислам дека најидеално би било.

Искусен класа цетрален бек.(појма немам кој????)
Релативно млад АМ(Гетце, Хазард или некој друг врвен талент, само не јужно американец)
Напаѓач, замена за Гомез, нешто ефтина варијанта до 10 мил.
Промоција на Емре Кан.(60 mil out)

Аут: Брено, Олиќ и Прањиќ. (12 mil in)

Задоволни? :P
Izgleda ne si a procilat celata izjava na Uli :)

Uli si rece dega ne planira da kupa igrac slicen kako Reus,Gotse zatoa sto imame za taa pozicia Muler ni e rezerva

Isto taka si kaza deka za Breno e ova posledna sansa ako ja iskoristi ke si ostane (sporet mene i ke ostane)
vBoyten e vece 34 godisen i narednata sezona sporel Uli tesko da ostane i zatoa ce sme zele nekojsi centralen da se nadevame na Humels,Howedes...

Najgolemiot problem za Uli vo napadot e ako se povredi Gomez i zatoa se ceka da si zememe i eden napagac kako sto kaza i Uli ni trebe eden 'bomber' koj sto moze da igra i za Barcelona ili Manchester,zasto da ne igrame i ponekogas so 2 napagaca takada bi trebalo da bide nekoj brz slicen ko Soldado,vPersi...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom