Tocni se.Inaku bruto plati normalno.Neto negde okolu 7milioni.
Inace awake alal parite se za Gotze.Vakov igrac se raga ednas na 100 godini.Kako prvo i prvo ne ni veruvam deka go imas gledano poveke od dva pati.
Гетце го имам гледано повеќе од два пати. Не три пати. Многу пати. Настрана што најмалку ја пратам Бундес лигата, колку-толку сум запознаен со квалитетот на повеќемина од играчите.
Јас не реков дека Гетце не е (талент/потенцијал/класа) играч. Само сметам дека на негови години е многу платен, односно преплатен во однос на другите играчи кој ја дале душата во Минхен. Можеме да збориме за квалитетот на Гетце до утре, неспорен е.. само сметам дека не заслужува да биде еден од двајцата најплатени играчи во Баерн Минхен. Не заслужува.
Не поради тоа што не е добар играч, не поради незнам каква причина. Едноставно игра во Баерн Минхен и ова е негова прва година. Според мене е потег направен, налик на меч со две оштрици. Дадената плата може и да му се удри од глава со време.
Настрана се, каков сака да е, никогаш нема да се согласам играч со прва сезона (макар бил подобар и од Роналдо и Меси) со 21 год. ако не се лажам да има поголема плата од Лам, Швајнштајгер, Робен итн.