Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Tocni se.Inaku bruto plati normalno.Neto negde okolu 7milioni.

Inace awake alal parite se za Gotze.Vakov igrac se raga ednas na 100 godini.Kako prvo i prvo ne ni veruvam deka go imas gledano poveke od dva pati.

Гетце го имам гледано повеќе од два пати. Не три пати. Многу пати. Настрана што најмалку ја пратам Бундес лигата, колку-толку сум запознаен со квалитетот на повеќемина од играчите.

Јас не реков дека Гетце не е (талент/потенцијал/класа) играч. Само сметам дека на негови години е многу платен, односно преплатен во однос на другите играчи кој ја дале душата во Минхен. Можеме да збориме за квалитетот на Гетце до утре, неспорен е.. само сметам дека не заслужува да биде еден од двајцата најплатени играчи во Баерн Минхен. Не заслужува.

Не поради тоа што не е добар играч, не поради незнам каква причина. Едноставно игра во Баерн Минхен и ова е негова прва година. Според мене е потег направен, налик на меч со две оштрици. Дадената плата може и да му се удри од глава со време.

Настрана се, каков сака да е, никогаш нема да се согласам играч со прва сезона (макар бил подобар и од Роналдо и Меси) со 21 год. ако не се лажам да има поголема плата од Лам, Швајнштајгер, Робен итн.

Гетце го имам гледано повеќе од два пати. Не три пати. Многу пати. Настрана што најмалку ја пратам Бундес лигата, колку-толку сум запознаен со квалитетот на повеќемина од играчите.

Јас не реков дека Гетце не е (талент/потенцијал/класа) играч. Само сметам дека на негови години е многу платен, односно преплатен во однос на другите играчи кој ја дале душата во Минхен. Можеме да збориме за квалитетот на Гетце до утре, неспорен е.. само сметам дека не заслужува да биде еден од двајцата најплатени играчи во Баерн Минхен. Не заслужува.

Не поради тоа што не е добар играч, не поради незнам каква причина. Едноставно игра во Баерн Минхен и ова е негова прва година. Според мене е потег направен, налик на меч со две оштрици. Дадената плата може и да му се удри од глава со време.

Настрана се, каков сака да е, никогаш нема да се согласам играч со прва сезона (макар бил подобар и од Роналдо и Меси) со 21 год. ако не се лажам да има поголема плата од Лам, Швајнштајгер, Робен итн.

Како викаат,германскиот производ е квалитетен ама и се плаќа солено.Така и со Гетце.Според мене никако не може да биде меч со две острици.
Еден од најдобрите потези на управата.

Инаку офанзивците отсекогаш земале појака плата од дефанзивците.Тоа е очигледно.Не се ценат толку колку офанзивците,иако тие се можеби и највиталниот дел од фудбалот.

А Робен има така "помал" договор во согласнот со управата,бидејќи нели тој има проблем со повредите.Таа му е фиксна плата,но ако игра нон стоп се покачува.Кога ќе ги додадеш и бонусите,и тој има просек по 10 милиони годишно.

Гетце е машинерија и не може да биде оправдување дека прва година му е ова па да не зема колку нив или повеќе од нив.Парите ќе ги дадеше друга екипа,ако не му дадеа Баерн.

Така муабетот иде дека без разлика колку е добар играчот,мора да зема помала плата од легендите на Баерн.Јас со тоа никогаш не би се сложил.Гетце ги демантира со неговите игри и докажува колку вреди.

Neuer - Dante, Thiago, Mandzukić, Robben, Rafinha, Boateng, Götze, Lahm (C), Alaba, Kroos

Eве го Крос...

И ко што кажав,наредна недела нов договор!

Швајни на клупа!!! :vozbud:

Нека наоѓаат решение управата и Крос и да се реши тоа уште пред дуелот со Арсенал.
Инаку и јас мислам дека Гетце има превисока плата. Да зима повеќе од Лам и Швајни не е реално. Па и Крос да зима скоро три пати помалку од некој новајлија не бива.

Пак брчете по мене за платата на Геце :P Лева негде 10м сметајте

Пак брчете по мене за платата на Геце :P Лева негде 10м сметајте
Не памтам кога последен пат спортбилд погодиле нешто за Баерн, пак стојам на зборот дека има разлика, Тиаго не зема толкава плата сигурно, за Гетце да не правиме муабет, 8 бруто максимум.

http://sportbild.bild.de/bundesliga...-news-bvb-mit-ramos-einig-34653114.sport.html

Ете, ослабувате екипа од Бундес. И прекини да плачеш како тоа само Баерн купувал од БЛ!!!!!

Херта не мора да го даде ако не сака. Дортмунд во двата случаеви немаше шанса да ги зачува оти Баварците мафтаа со парите ;)
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 21:37 ---
Не памтам кога последен пат спортбилд погодиле нешто за Баерн, пак стојам на зборот дека има разлика, Тиаго не зема толкава плата сигурно, за Гетце да не правиме муабет, 8 бруто максимум.

Спортбилд и Билд добиваат информации од прва рака од Баерн.

Последно уредено од модератор:
Е ајде сега мартинез место боатенг или можеби повреда е во прашање не гледам

Херта не мора да го даде ако не сака. Дортмунд во двата случаеви немаше шанса да ги зачува оти Баварците мафтаа со парите ;)

Исто како што Дортмунд НЕ мораше да става клаузула у на Геце договорот, или што не успеаја да се договорат со Лева т.е беа СКОТОВИ за платата.

Херта не мора да го даде ако не сака :pos: :pos:
Колку е дволично ова што го напиша, демек Дортмунд не мафтаат со пари во Берлин...

Mandzukic kaznet bese,za da sega igra kako luta masina.

Kroos kaznet ili ne,ja zagrea klupata i veke dve asistencii vo ovoj natprevar

Mnogu dobar metod. :D :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom