ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Да разјасниме малце. Имав прилика да бидам во Германија 4 пати, по 2 месеци, најбрзо бев сега во ноември/декември. Да разјасниме, Германците не пратат Премиер Лига, не пратат новинари од Англија и немаат програма која ги пренесува натпреварите од Премиер Лигата. Не пратат што се случува со Озил, ниту со Пер и не ги интересира. Кога бев таму, чичко ми ме праша дали Пер игра во Њукасал. Значи, доволно зборува тоа. А да го прашаш за тимот на Хамбург и Хановер (тука живее) ги знае тимовите на памет, со се стручен штаб и години на раѓање на играчите. Конкретно, ова е соседско дерби. Така да, ако го исвиркувале Озил заради тоа, 60 000 луѓе, мало морген.
За вториот болд се сложувам. Голем играч е и може да го покаже сиот свој потенцијал. Еве има 4 натпревари на кои може да блесне и да покаже дека е класа.
Можда обичните германци не ги интересира,али германските медиуми го пратат секој чекор на нивните играчи у странство...Известуваат за секоја утакмица на нивните екипи,како изиграле,каков настап имал играчот и слично...Буквално се!
Доволно е да отвориш било која од германските портали на интернет и да дознаеш како изгирал Озил овој викенд....