Страшна утакмица. Штета што увек вторите утакмици ги играме многу подобро отколку првите, во овој случај тоа беше поразот дома и скапо не чинеше. Минатата година исто се случи со милан, само во тој дуел Росицки мн повеќе прикажа отколку денес.
Артета не прочитав некој да го спомне, прав капитен,прав лидер, максимално агресивно со мали фаули ги кинеше сите акции на германциве.
Одбраната страшно добра, мн сум позитивно изненаден. Додека пред некое време бев дежурен хејтер на Ремзи вклучувајки го тука и паничарот Џенкинсон мора да кажам дека оваа утакмица за мене они беа едни од најдобрите на теренот. Со срце, агресивно,максимално ангажирано, без многу грешки.. браво! Џенкинсон јас мислам дека е играч со најголем напредок во цел свет, од каква патарушка каква играчина станува, само така да продолжи
Иначе судијата благе везе си немаше, и нас не оштети и нив. Не многу значајно (освен што свирна офсајд на Тео кој го немаше) туку за мали ситни прекршоци, аути, корнери..
Како и да е, тоа е тоа, браво уште еднаш за момците, само сеа уште да ја завршат работава во ПЛ за лига шампиони и добро ќе биде.
Него некој да каже што ќе бидне со тоа коефициентот на Англиска Лига во УЕФА за тоа колку тимови ќе идат во ЛШ наредна година, го губи коефициентот, место 4 од англија ќе идат 4 од Германија така?